Find mere om:
Elbiler kræver målrettet satsning | bil.guide.dk

Elbiler kræver målrettet satsning

Tænketank: En massiv satsning på den ny teknologi bag elbiler og plug in-hybrider vil kunne reducere transportbranchens CO2-udslip med 12 procent i 2020.

Elbiler og plug in elhybrider har potentialet til at reducere CO2-udslippet fra transportsektoren med 12 procent i 2020. Men det kræver en målrettet satsning på nye teknologi. Det konkluderer Danmarks grønne tænketank, Concito, i en ny rapport.

Tænketanken anbefaler, at politikerne i stedet for at fritage elbilerne for afgifter i et bestemt antal år, overvejer afgiftsfritagelsen indtil der er nået en bestemt markedsandel for elbilerne.

Ved at fritage elbilerne for afgift indtil de har nået en bestemt markedsandel, giver man sikkerhed for investorerne, men lægger samtidig loft over, hvad det kan komme til at koste statskassen. Er målet for eksempel 20 procent elbiler, vil det med den nuværende registreringsafgift koste statskassen omkring 34 milliarder kroner i tabte indtægter. Det svarer ifølge Concito's formand Martin Lidegaard til cirka 850 kroner for et ton reduceret CO2.

Vælges en generel sænkning af registreringsafgiften, som et politisk flertal ønsker det, bliver prisen langt mindre, ligesom investeringen på sigt vil give flere millioner ton gratis CO2-reduktion.

Man kan også overveje at fritage batterierne og styresystemet i plug in elhybridbiler, indtil det samlede antal personkilometer, der køres på el, har nået 25 procent, skriver tænketanken som anbefaler, at der hurtigst mulig indfases intelligente elmålere over hele Danmark.

/ritzau/

Nyhed: Så meget vil din nye bil koste

19-10-2011: Socialdemokratisk udspil kan gøre dieselbiler meget billigere end samme benzinbil. Læs artikel

Nyhed: Sidste chance for nedvejning

14-06-2010: Ejere af biler på gule plader kan udnytte hullet i registreringsafgiftsloven indtil 1. juli. Læs artikel

Nyhed: Det bliver dyrere at købe bil

24-02-2010: FDM ryster på hovedet over regeringens nye udspil, der gør almindelige biler dyrere. Læs artikel

Test: Postmand Per bliver helt elektrisk

20-10-2009: Lovende: Renault Kangoo Be Bop Z.E, som er spydspids i DONG og Better Place´ elbils-projekt er godmodig. Men rækkevidden er fortsat begrænset, og den kommer kun som varebil. Læs artikel

Guide: Elbil eller blålys?

20-10-2009: De elektriske biler fylder mere og mere i debatten. Vi ser det hele med kritiske forbrugerøjne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...