Find mere om:
Nyhed: Så stor er forskellen på bilservice-priser | bil.guide.dk

Nyhed: Så stor er forskellen på bilservice-priser

Det kan godt betale sig at undersøge markedet grundigt, inden du kører din bil til service. Der er flere tusinde kroner at spare.

Hvis du har på fornemmelsen, at du betaler for meget for serviceeftersynet af din bil, så har du formentlig ret.

Et hurtigt blik på priserne rundt omkring i landet viser, at der er voldsomme forskelle - vel at mærke på de samme ydelser.

»Priserne kan variere helt op til 100 pct. afhængigt af såvel geografi som af, om bilen serviceres på et mærkeværksted eller på et frit værksted,« siger Per Alkestrup, der er afdelingschef i juridisk og teknisk afdeling i FDM.

Autobutler.dk har for Ritzau Fokus indhentet priser på service fra 61 værksteder landet over, og der viser sig at være størst forskel på priserne i Storkøbenhavn.

For eksempel svinger priserne for service på en Ford Mondeo fra 2011 fra 2.048 kr. hos den billigste forhandler til 3.750 kr. hos den dyreste.

I Farum lyder det dyreste servicetilbud på en Skoda Fabia fra 2004, der har kørt 229.000 kilometer og skal have afbalanceret hjulene, på 4.811 kr. Det billigste på 2.298 kr.

Men det er ikke kun i København og omegn, der er store penge at spare på at se sig lidt for.

I Herning kan du spare 1.379 kr. på at køre din Skoda Fabia fra 2008 ind på det rigtige værksted.

Og i Aalborg kan du spare mere end 1.000 kr. på at få serviceret din Fabia fra 2013.

Tilbuddene viser store regionale prisforskelle, men altså også lokale forskelle. Det kan blandt andet begrundes med, at mærkeværkstederne - der holder sig til reparationer af de mærker, de sælger - generelt ligger et prisniveau højere end de såkaldte frie værksteder.

»Vi oplever, at mange af mærkeværksteder har lidt for høje omkostninger til for eksempel husleje. Samtidig bruger bilforhandlerne værkstederne til at tjene de penge, som de eventuelt mister på at sælge nye biler. Desværre betyder det ofte, at priserne bliver skruet i vejret,« siger Peter Zigler, der er medstifter og partner i Autobutler.dk.

Men man får også mere for pengene, hævder Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i Bilbranchen, som repræsenterer 600 forhandlere af personbiler, varevogne og lastvogne.

»Når du bruger et autoriseret værksted, så er du sikker på, at mekanikerne kender bilen og har erfaring med mærket. Du betaler for indgående kendskab og ekspertise, og den ekspertise fremgår ikke af tilbuddet,« siger branchedirektøren.

At man skulle få mere for pengene på et mærkeværksted er der ifølge FDM intet belæg for at sige.

»Indimellem har mærkeværkstederne prøvet at påstå det, men på trods af utallige opfordringer er der aldrig ført nogen former for bevis for påstanden,« siger Per Alkestrup.

FDM opfordrer bilejere til at bruge lidt tid på at hente servicetilbud i stedet for pr. automatik at køre til det sædvanlige værksted.

»Der kan være penge at spare, hvis man for eksempel skal til provinsen på ferie eller familiebesøg og kan få bilen ordnet på et lokalt værksted, når man alligevel er på farten,« siger Per Alkestrup.

/ritzau/FOKUS

Fakta: Regionale forskelle

Autobutler.dk har på baggrund af 60.937 værkstedsjob udført i perioden 1. januar 2015 - 21. december 2015 udregnet gennemsnitspriserne for værkstedsbesøg og service.

Service:

 • København: 3.443 kr.
 • Nordsjælland: 3.344 kr.
 • Øvrige Sjælland og øerne: 2.909 kr.
 • Syd- og Sønderjylland: 2.472 kr.
 • Østjylland: 2.436 kr.
 • Fyn og øerne: 2.429 kr.
 • Vest- og Midtjylland: 2.401 kr.
 • Nordjylland: 2.377 kr.
 • Gns. Danmark: 2.770 kr.

Gennemsnitligt værkstedsbesøg:

 • København: 4.211 kr.
 • Nordsjælland: 4.200 kr.
 • Øvrige Sjælland og øerne: 4.078 kr.
 • Nordjylland: 3.457 kr.
 • Østjylland: 3.350 kr.
 • Syd- og Sønderjylland: 3.287 kr.
 • Fyn og øerne: 3.284 kr.
 • Vest- og Midtjylland: 2.932 kr.
 • Gns. Danmark: 3.720 kr.

Kilde: Autobutler

Guide: Samtale forebygger bilstridigheder

05-06-2016: Mange reparationstvister handler om teknik. Men en del stridigheder opstår ved uklarhed om, hvad der skal laves ved bilen. Så få en klar aftale. Læs artikel

Nyhed: Travlhed i rustbranchen: Få år gamle drømmebiler plages af begyndende rustangreb

09-01-2016: Rust: En tre år gammel tidligere leasingbil er en genvej til en stor bil til en fornuftig pris. Men den skal undersøges for begyndende rust, inden du kører bort i drømmebilen. Læs artikel

Nyhed: Landsbymekanikeren snart fortid

28-09-2014: Stadig flere af de små værksteder bliver del af en stor kæde. Det er en fordel for kunden, lyder det fra FDM. Læs artikel

Guide: Pas på fup-rustbeskyttelse

08-12-2013: En række tilbudssites tilbyder billig undervognsbehandling, men mange kunder får ikke den lovede rustbeskyttelse. Læs artikel

Nyhed: Bilejere mest tilfredse med frie værksteder

01-11-2010: Men 7 af 8 ejere af nyere biler får alligevel bilen serviceret på et mærkeværksted. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...