Find mere om:
Få modeller accelererer privatleasing | bil.guide.dk

Få modeller accelererer privatleasing

Privatleasing er i vækst. Men det skyldes især kampagnemodeller, der leases til favorable priser. Se dem her.

Privatleasing er i kraftig vækst, viser nye tal fra brancheorganisationen, Finans & Leasing.

Markedsandelen for privatleasing er vokset fra otte procent i fjor til godt 15 procent af alle solgte personbiler til private, når vi sammenligner de tre første kvartaler af i år med samme periode sidste år. Tallene omfatter langt størsteparten af leasingselskaberne, og medlemmerne har ifølge egne tal privatleaset 4592 biler fra januar til og med september. Men fordoblingen skyldes dog i stor udstrækning enkelte kampagnemodeller, der trækker tallet op.

Ganske få bilmodeller trækker nemlig læsset, når vi taler privatleasing, viser en gennemgang af markedet, som avisen har lavet.

Således udgør Honda-modellerne Accord og Civic med 1895 biler over 40 procent af de privatleasede vogne. Mærket efterfølges af BMW, som med samlet 1100 biler, især med modellerne 1,- og 3- serie, tegner sig for mere end 20 procent af privatleasingmarkedet. Andre store aktører er Hyundai med i30- modellen og Fiat, hvor især 500 modellen trækker op, mens også Mercedes-Benz har gang i konceptet.

Det er alle modeller, som importører og selskaber har favorable slagtilbud på. De aktuelle Honda-modeller er således hentet fra lagre i Rusland, mens Hyundai i30 og Fiats 500 er helt specielt prissat. BMW og Mercedes har som fabriksejede-importører millioner i ryggen fra fabrikkerne i München og Stuttgart.

Leasing som markedsføringsværktøj

At stigningen i privatleasing skyldes særtilbud bekræftes af Michael Lund, der er pressechef hos Honda Motor Europe Denmark, Han lægger ikke skjul på, at privatleasing er et markedsføringsværktøj, der bruges som alternativ til at give store rabatter på bilerne.

Således har den månedlige leasingydelse på en Honda Accord været helt nede på 2200 kroner om måneden, og starter pt. fra omkring 3000 kroner månedligt. Det har gjort privatleasing til en kæmpesucces.

- Honda har brugt privatleasing til at realisere et stort varelager. Lageret er nu ved at være væk. Vi kan endnu ikke sige noget om 2010. Men priserne stiger formentlig til næste år, når vores lagersituation igen er normaliseret, siger Michael Lund.

Hos Hyundai Bilimport A/S ønsker adm. direktør Niels Rønnebech af konkurrencemæssige årsager ikke at oplyse, hvor mange af i30-modellen, som er privatleaset. Konceptet omfatter udelukkende i30-modellen, fordi importøren har kunnet få den hjem til nogle meget fordelagtige priser, konstaterer han.

Hos Fiat er der en tredjedel af 500-modellen, som leases ud, og her har leasingselskaberne kunnet stange gode tilbud ud, fordi de ved, at den model også holder prisen godt om tre år. En del af de biler er leaset gennem Fleggaard Leasing, som ikke er med i Finans & Leasing og derfor ikke omfattet af statistikken.

Svært at gennemskue

For menigmand kan det dog være svært at gennemskue markedet, og se hvem der i virkeligheden står bag leasingtilbuddene, før man sidder med kontrakten foran sig.

Det er således Handelsbanken Finans, som står bag Hyundai Privatleasing. Og hvis man ønsker at lease en Fiat 500 gennem en forhandler, er det i virkeligheden Fleggaard Leasing, der står bag Fiat Finansiering, mens også Finans Nord selv tilbyder at lease Fiat 500-modeller til private. Og de har haft en pæn afsætning af den italienske charmetrold.

De mest populære mærker inden for privatleasing

Honda

BMW

Fiat

Hyundai

Mercedes

Antal biler via privatleasing

3. kvartal 09: 2.063

2. kvartal 09: 1.817

1. kvartal 09: 712

4. kvartal 08: 2.095

3. kvartal 08: 1.565

2. kvartal 08: 1.166

1. kvartal 08: 796

4. kvartal 07: 643

3. kvartal 07: 405

2. kvartal 07: 502

1. kvartal 07: 410

(Kilde: Finans og Leasing)

Nyhed: Services vil gøre livet lettere for bilejerne

24-05-2016: Autooffer er bare en blandt mange udbydere, der tilbyder overblik eller convenience. Læs artikel

Guide: Leasing eller ej: Kampen mellem Citroën, Peugeot og Toyota

20-04-2016: Leasing tager sig jo tillokkende ud. Men er leasing nu også den klogeste måde at skaffe sig ny bil på? Peugeot siger ja. Toyota både og. Mens Citroën siger nej da – det er klogest at købe. Se, hvordan tre forskellige firmaer sælger den samme bil på tre forskellige måder. Læs artikel

Nyhed: Billigere biler til firmafolket

01-12-2015: De lavere afgifter smitter af på firmabilerne, der typisk falder 20.000 kr. i beskatning. Læs artikel

Guide: Privatleasing: Få en bil på dankortet

06-09-2014: Stadig flere private vælger den lette vej til bil ved at leje i stedet for at eje. Læs artikel

Guide: Pas på brugte leasingbiler

17-11-2012: Især på nyere brugte leasingbiler kan der være fusket med kilometertallet. Det kan havarere motoren. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...