Find mere om:
Stort værditab på små biler | bil.guide.dk

Stort værditab på små biler

De lave priser på de helt små biler bider sig selv i halen. Over tre år taber de mindst 40 procent. Til gengæld er de hurtigt omsat.

Med priser på omkring 100.000 kroner er mikrobilerne klare alternativer til brugte. Det er deres største force – og ulempe. For hvis de som brugte skal være et alternativ til en ny af slagsen, så må ejeren også inkassere et solidt tab. Til gengæld er de så hurtigt solgt igen, for liggetiden er nede på tre uger, efter at forhandlerne har sat bilerne til salg.

Sådan lyder vurderingen fra Bilbasen. dk, hvor direktør Kenneth Andersen, har regnet på, hvad de forskellige af vores testede modeller taber over tre år. De taber alle over 40 procent, men der er marginale orskelle. Således holder Toyota Aygo prisen bedst med et tab på 42 procent, mens Chevrolet Spark taber 45 procent og Suzuki Alto 44 procent. Til sammenligning ligger det typiske tab i mini- og Golf klassen også omkring de 40 procent. Det usædvanlige er bare, at mikrobilerne rent teoretisk burde have et mindre tab, nærmere omkring de 30 procent. Men det er ikke tilfældet

- Mikrobilerne taber forholdsvist meget i værdi. Hvis de skal være attraktive på brugtmarkedet, så skal de være væsentligt billigere end en ny. Og når Spark koster fra godt 85.000 kroner fra ny, så nytter det ikke noget, at en brugt, der er tre år gammel, kun koster 20.000 kroner mindre. Så kan man jo lige så godt købe en ny, siger Kenneth Andersen.

Han har en klar forklaring på, at mikrobilerne nærmest bliver revet væk som brugte.

- De kører langt på literen, konstaterer han.

Mens de koreanske Chevrolet tidligere har haft et forholdsvist stort værditab, forventer Bilbasen dog altså, at den nye Spark-model ikke afviger meget fra de nærmeste konkurrenter blandt mikrobilerne. Simpelthen fordi den til en rimelig pris byder på både plads og udstyr.

- Men sørg for at vælge de modeller, der har ESC-antiskrid, siger Kenneth Andersen.

Værditab for mikrobiler

  • Chevrolet Spark: 45 procent
  • Suzuki Alto: 44 procent
  • Toyota Aygo: 42 procent
  • Nissan Pixo: 46 procent
  • Citroën C1: 43 procent
  • Peugeot 107: 43 procent

Bilen er afsat til en forhandler i ren handel, den er tre år gammel og leveres i god stand, har kørt 20.000 km årligt og med komplet servicebog.

Kilde: Bilbasen.dk

Nyhed: 10 biler under 100.000 kr.

17-05-2010: Da Chevrolet lancerede den nye Spark til 85.900 kr. for et par måneder siden, satte de samtidig gang i en lavine af prisnedsættelser. Og relativt set har det nok aldrig været billigere at købe ny bil i Danmark. Her får du fordele og ulemper ved de 10 billigste biler lige nu. Læs artikel

Nyhed: Unge vælger nye biler

09-11-2011: Små biler og billige forsikringer får hver tredje af de unge bilkøbere til at købe ny bil. Læs artikel

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Guide: Her er to gode brugtkøb

16-02-2012: Fiat Panda og Suzuki Swift med et par år på bagen er fine alternativer til en ny mikrobil. Læs artikel

Test af Toyota Yaris 1,4 D-4D DPF T2 Touch, Suzuki Swift 1,3 DDIS 16V Plus GL Air con

26-01-2012: Toyota og Suzuki er med de nye Yaris- og Swift dieselmodeller klar med friske pendlerbiler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...