Find mere om:
Toyota udbygger Prius-modellen | bil.guide.dk

Toyota udbygger Prius-modellen

Hybridbilen kommer nu i en stationcarversion og i en særlig storbyudgave - først i USA.

Det har været et langt tilløb, men nu er Toyota endelig på vej med nye varianter af hybridbilen Toyota Prius, der kom på markedet i Japan helt tilbage i 1997 og i Danmark syv år senere. På vej er nu en form for stationcar, Toyota Prius v og en cityversion, Prius c.

V’et i Toyota Prius v står for ”versatility”, der på engelsk betyder alsidighed. På trods af at der også skal være plads til hybridbilens batteripakke, har nyheden et 50 pct. større bagagerum end en normal-Prius. Prius v er også længere, bredere og højere end den kendte Prius. Kørestillingen er højere, og både bagsæder samt det forreste passagersæde kan lægges ned helt plant, så man også har mulighed for at transportere lange effekter.

Motoren i Prius v er magen til motoren i Prius – en 1,8 liters benzinmotor, der i samarbejde med elmotoren yder 136 heste.

I første omgang til USA

En anden variant bliver Toyota Prius c, hvor c’et står for city-centric – eller på dansk nær byens centrum. Prius c bliver en bil, der primært henvender sig til bymennesker, der efterspørger en mindre hybridbil til en god pris.

Toyota Prius c, der foreløbig kun er en konceptbil med linjer fra konceptbilen FT-CH, som Toyota viste på Paris Motor Show i efteråret, skulle blive endnu mere brændstoføkonomisk end den kendte Prius.

De to nye Prius varianter Toyota Prius v og Toyota Prius c bliver i første omgang kun introduceret i USA. Prius v kommer på gaden om et lille års tid, mens Prius c ruller ud fra fabrikken nogle måneder senere i foråret 2012.

Hele søskendeflokken kan i disse dage ses på North American International Auto Show i Detroit.

Læs også: Toyota sætter strøm til RAV4

Nyhed: Her tæller de indre værdier

20-04-2016: Premiere: Fjerde generation Prius giver mere mening, end man umiddelbart skulle tro. Selv om den ser grim ud, kører den godt og ikke mindst langt på literen. Læs artikel

Test af Toyota Auris Hybrid Touring Sports H2 Comfort

21-02-2016: Over halvdelen af Auris-køberne vælger hybrid. Andelen ventes at stige med en faceliftet version, der er sparsommelig, men ikke helt harmonisk. Læs artikel

Nyhed: Faceliftet Rav4 lanceres som hybrid

16-05-2015: Toyota klar med en hybridmodel i SUV-klassen, når den faceliftede Rav4 lanceres. Læs artikel

Guide: Tør du købe en hybridbil?

12-12-2014: Test: Hybridbilerne begynder nu at kunne ses i salgsstatistikkerne, men spørgsmålet er, om teknikken er pålidelig nok. Vi spørger FDM og et par ejere af hybridbiler. Læs artikel

Test af Toyota Yaris Hybrid H2

22-11-2014: Den faceliftede Toyota Yaris Hybrid er blevet mere civiliseret og økonomisk. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...