Find mere om:
Nyhed: Glemt bilsyn kan blive en dyr affære | bil.guide.dk

Nyhed: Glemt bilsyn kan blive en dyr affære

Jysk politikreds har mistet tålmodigheden med tusinder af bilister, der undlader bilsynet.

Fremover skal det koste midt- og vestjyske bilejere 1.000 kroner i bøde, hvis de glemmer at få bilen synet.

Sådan bliver den nye praksis, som er indført med øjeblikkelig virkning hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet: Mere konsekvens

"Vi synes ikke, at det er en konsekvent retshåndhævelse, at et stort antal biler kører uden at være fremstillet til syn," siger politiinspektør Ole Henriksen fra politikredsen til fpn.dk.

Både i 2008 og 2009 fik Midt- og Vestjyllands Politi overdraget omkring 2.500 sager fra Skat med anmodning om inddragelse af nummerplader, fordi bilerne ikke havde været til syn.

"Det er en stor arbejdsbyrde at registrere og administrere de mange sager, og det kan vi ikke blive ved med," siger Ole Henriksen.

"Hån mod de lovlydige"

Hidtil har politiet nøjedes med at klippe nummerpladerne, men fremover følger der således også et bødeforlæg på 1.000 kroner med.

Politiinspektøren lægger heller ikke skjul på, at det har generet politiet at se bilejere udnytte systemet.

"Folk lukrerer jo på, at andre kører til syn med deres bil som de skal. Og det er lidt en hån mod de lovlydige, at man ustraffet kan køre rundt i en ikke-ulovlig bil," siger Ole Henriksen.

En større udgift

Det kan blive en halvdyr affære for en bilejer, hvis politiet når at klippe nummerpladerne, inden man - for sent - når til syn. Udover bøden på 1.000 kr. koster det et nyt sæt nummerplader til 1.180 kr. samt udgiften til bilsynet.

Antallet af gamle biler i den danske bilpark stiger iøvrigt fortsat, viser tal fra Danmarks Statistik, og de gamle biler koster menneskeliv, advarer bilsynsvirksomheden Applus+ Bilsyn.

Biler med alder på over 10 år har markant flere fejl på de dele, der styrer forureningen, og mange af de ældre biler er udtjente biler fra den tyske bilpark.

Stigende bilalder

I løbet af de seneste 10 år er gennemsnitsalderen på de danske biler steget med ét år til 9,3 år. Det er den højeste alder registreret af Danmarks Statistik siden 1993.

Udviklingen forventes at fortsætte. Gennemsnitsalderen på de 50.000-60.000 brugtbiler, som importeres hvert år, er på mere end 11 år.

Brugte biler på over 15 år har 10 gange så mange forureningsfejl som nyere biler, viser tal fra synsvirksomheden.

Læs også: Audi A6 klarer sig bedst ved syn

Nyhed: Ny energimærkning til biler

18-09-2012: Biler lægger sig i slipstrømmen på hårde hvidevarer med mærkning op til A+++. Læs artikel

Nyhed: Så meget vil din nye bil koste

19-10-2011: Socialdemokratisk udspil kan gøre dieselbiler meget billigere end samme benzinbil. Læs artikel

Nyhed: Karmas besværlige vej til Danmark

06-05-2010: Afgifter: Er Fisker Karma en elbil koster den 600.000 kroner. Hvis Skat vurderer det modsatte, er prisen 1,8 mio. kroner. Fabrikanten arbejder på flere fronter for at få den godkendt som elbil. Læs artikel

Nyhed: Opel vil ikke tilpasse miljøbil til danske afgifter

06-05-2010: Afgift: Opel Ampera bliver sandsynligvis ikke fritaget for afgift, præcis som Fisker Karma. Men importøren afviser, at man vil lave tekniske ændringer for at imødekomme Skat. Læs artikel

Nyhed: Vi elsker dieselbiler – men kan ikke køre dem

23-04-2010: Salget af dieselbiler er eksploderet. Pendlere kan spare over 10.000 kroner årligt ved at vælge diesel. Men kører du ikke ordentligt, bliver det en dyr fornøjelse, advarer FDM. Det skriver 24timer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...