Find mere om:
Toyotaen styres af impulser | bil.guide.dk

Toyotaen styres af impulser

Mindre bil og mere miljø, er udgangspunktet for Toyotas konceptmodel FT-EV II, der vises frem på udstillingen i Tokyo.

Fremtidens bybil er lille, elektrisk og har alligevel god plads, hvis man skal tro den japanske bilproducent Toyota, der på den forestående biludstilling i Tokyo fremviser sin konceptbil FT-EV II - det står for "Future Toyota Electric Vehicle II."

Elbilen, der er 2,73 meter lang, har plads til fire personer. Den har en rækkevidde på 90 kilometer på lithium-ion batterierne, og topfarten er 100 km/t. Toyota siger selv, at bilen er tænkt til korte ture.

Samtidig er fremtidens bil ikke kun et transportmiddel, men også et kommunikationsmiddel. Så derfor har bilen også netværk, som ud over navigation også kan byde på download af musik og film samt skaffe køreren informationer af forskellig slags. Bilen kan også kobles på hjemmenetværket.

Styringen klares af impulser

Toyota FT-EV II har også et noget anderledes rat end en traditionel bil. Der er ikke nogen ratstamme, og bilen har heller ingen pedaler. I stedet klarer styring samt betjening af speeder og bremse ved hjælp af elektriske impulser.

"FT-EV II er ikke kun en elektrisk bil designet til en tid efter de fossile brændstoffer, men det er en bæredygtig konceptbil, der fokuserer på relationerne mellem bil, menneske og samfund," hedder det i en pressemeddelelse fra Toyota.

FT-EV II er udviklet med tanke på storbymiljøet, men med kommunikations-faciliteterne regner Toyota med, at bilen vil skabe nye forbindelser mellem mennesker og køretøjer.

Læs også: Toyota: Hybrid over hele linien

Test: Toyota ind i boxer-ringen

16-10-2009: En sportsvogn og en elbil i mikrostørrelse er klar til biludstillingen i Tokyo. Læs artikel

Nyhed: De små biler nærmer sig 30 på literen

10-11-2014: Hvilke af de små biler under 100.000 kr. er bedst til at strække benzinen? Lige nu er det trillingerne med Citroën C1, Peugeot 108 og Toyota Aygo – men en ny sparemester er på vej. Læs artikel

Test: VW Up holder skansen over for ny Aygo

12-07-2014: Test: Den helt nye Toyota Aygo er blevet meget bedre og fås med fede gadgets. Men der er stadig mere bil i VW Up, som kører bedre og har ekstra plads. Læs artikel

Nyhed: Nyt kuld af Kylle, Pylle og Rylle

05-07-2014: De oprindelige trillinger fra Citroën, Peugeot og Toyota holder nu i helt ny udgaver hos de danske forhandlere. Vi har kørt de første par hundrede kilometer i den ene, nemlig Peugeot 108 – en overraskende god oplevelse. Læs artikel

Test: Når småt er godt

30-09-2012: Dette er historien om to minibiler, som nok kun har små motorer med tre cylindre, men tilbyder rigtigt meget bil til få penge. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...