Find mere om:
Endnu billigere at lease en brugt bil | bil.guide.dk

Endnu billigere at lease en brugt bil

Familier kan over tre år spare 55.000 kr. ved at lease en typisk tre år gammel bil i stedet for en ny.

Har familien brug for en større bil - eller en mindre for den sags skyld?

Tidligere var mulighederne begrænset til at købe en anden bil, som kunne være ny eller brugt. Siden kom billeasing med som en mulighed, så familien kunne slippe for værditabet ved at købe en ny bil.

Her har masser af regnestykker de seneste år vist, at det især ved lidt dyrere biler har været en økonomisk fordel at vælge leasingmetoden. Men store rabatter på nye biler har dog været med til at udligne udgifterne mellem af købe sin bil eller at lease den.

Spar ved at lease brugt

Men i takt med at mange leasingbiler begynder at komme tilbage til leasingselsskaberne efter typisk en tre års leasingaftale, vil der være penge at spare for den familie, der kan klare sig med en brugt bil.

Nye beregninger foretaget af Bilpriser.dk for fpn.dk viser nemlig, at det er meget billigere at lease en tre år gammel bil for tre år, end det er enten at købe en ny bil eller at købe en tre år gammel bil.

Regnestykke for stationcar

Niels Grøftehauge, der er chefanalytiker hos Bilpriser.dk, har taget udgangspunkt i en Ford Mondeo stationcar. Nyprisen for en Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF med 115 hk er 389.501 kr. men med rabat er det muligt at købe bilen til 350.000 kr.

Over tre år og 60.000 kilometers kørsel vil driftsudgifterne løbe op i 225.803 kr. fordelt med 151.355 kr. på værditab, 53.448 kr. i finansieringsudgifter og serviceudgifter på 21.000 kr.

Den samme bil kan leases med en engangsbetaling på 40.000 kr. og med 4.825 kr. i månedlig ydelse. Det bliver i alt til 213.700 kr. - eller cirka 12.000 kr. mindre end udgifterne ved køb.

Brugt er billigere

Hvis familien i stedet for en ny bil vælger en tre år gammel bil, der der yderligere penge at spare.

En Ford Mondeo 1.8 TDCI stationcar med 125 hk og 52.000 kørte kilometer, kan ifølge Bilpriser.dk købes for 289.900 kr. Her vil værditabet være 130.636 kr, finansieringsudgifterne 45.077 kr. og service de samme 21.000 kr. som for en ny bil. Dermed vil udgifterne over tre år løbe op i 196.713 kr.

Men ved eksempelvis at lease den samme bil hos Fleggaard Leasing, kan familien spare yderligere næsten 40.000 kr. over tre år. En Ford Mondeo 1.8 TDCI stationcar, der har kørt 52.000 kilometer, kan leases for 3.695 kr. om måneden og med en engangsbetaling på 25.000 kr. Dermed bliver udgiften over tre år på 158.020 kr.

Firmaer som Avis, Europcar, BMW og Easyfleet tilbyder også leasing af brugte biler. Sidstnævnte dog kun som erhvervsleasing.

Leasingbiler bliver populære

Det er 67.783 kr. mindre end udgiften ved at købe den nye bil eller 55.680 kr. mindre end udgiften ved at lease en ny bil.

"Eksemplerne viser, at store rabatter kan betyde, at der ikke er den store forskel på at købe en ny bil eller lease bilen. Men der kan spares mange penge ved at genlease en af de biler, som leasingselskaberne får retur efter den første leasingperiode," siger Niels Grøftehauge.

Samtidig vurderer han, at leasingbilerne også vil blive populære hos brugtvognsforhandlerne, fordi leasingselskabernes nye mulighed for at betale registreringsafgift på månedsbasis vil betyde, at brugtvognsforhandlerne kan købe bilerne uden registreringsafgift. Den skal først betales, når bilen sælges videre. Leasingselskaberne skal de første tre måneder betale 2 pct. af registreringsafgiften og 1 pct. for de følgende typisk 33 måneder - eller 39 pct. over tre år.

Flere biler for færre penge

"Brugtvognsforhandlerne vil enten kunne have cirka tre gange så mange biler stående eller have færre penge bundet i varelageret. Dermed bliver de økonomisk mindre sårbare," forklarer Niels Grøftehauge. Han mener, at en forhandler typisk vil kunne spare 5.000 kr. ved at have en bil stående i udstillingen i tre måneder - dels i form af færre renteudgifter og et mindre værditab i lagerperioden.

Samtidig vil leasingselskabet efter de nye regler typisk stå til at skulle have penge tilbage fra Skat, fordi registreringsafgiften beregnes påny på baggrund af handelsprisen, når bilen sælges videre.

Leasingselskabet skal betale en registreringsafgift, der svarer til forskellen mellem registreringsafgiften på den nye og den revurderede bil. Men selskabet vil efter tre år normalt skulle have penge tilbage fra Skat, fordi de betalte 39 pct. i registreringsafgift udgør et større beløb.

Model med mange vindere

I tilfældet med en Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF vil leasingselskabet kunne købe bilen til måske 300.000 kr. Heraf vil registreringsafgiften udgøre 158.816 kr.

Når bilen efter tre år sælges videre til markedsprisen på 240.000 kr., vil registreringsafgiften udgøre 127.053 kr, og leasingselskabets andel af afgiften vil således være 31.763 kr. Men selskabet har over tre år betalt 61.938 kr. og skal således have tilbagebetalt 30.175 kr.

"Leasingmodellerne har faktisk kun vindere. Konkurrencen mellem leasingselskaberne giver kunderne gode priser, og samtidig får kunderne mulighed for at "blive bedre kørende", end hvis bilen skulle købes," siger Niels Grøftehauge.

TV: Få en fed bil for små penge

Læs også: Privatleasing slår bilkøb

Forudsætninger

I regnestykket har Bilpriser.dk forudsat en rente på 7,75 pct. Gebyrerne på henholdsvis en ny og en brugt bil er sat til 10.450 og 9.850 kr., mens handelsomkostningerne ved en brugt bil er sat til 33.996 kr.

Guide: Leasing eller ej: Kampen mellem Citroën, Peugeot og Toyota

20-04-2016: Leasing tager sig jo tillokkende ud. Men er leasing nu også den klogeste måde at skaffe sig ny bil på? Peugeot siger ja. Toyota både og. Mens Citroën siger nej da – det er klogest at købe. Se, hvordan tre forskellige firmaer sælger den samme bil på tre forskellige måder. Læs artikel

Guide: FDM siger ja til privatleasing

18-09-2015: Helt ny bil, lav førstegangsydelse og ingen bekymringer om værditab. Det er ifølge FDM de store fordele ved at lease i stedet for at eje. Men måske er der en anden og endnu billigere vej at gå. Hør hvad forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen foreslår. Læs artikel

Guide: Lease eller købe ny bil? To bilmærker – to anbefalinger

18-09-2015: De to førende bilmærker i Danmark er lige nu Peugeot og Volkswagen. Den ene satser på, at kunderne leaser, den anden på, at kunderne køber. Hvorfor to så forskellige metoder? Læs artikel

Guide: Analytiker: Leasing er blevet særdeles attraktivt

16-12-2014: Bayern AutoGroup er en af de aktører, der satser massivt på leasing til både private og firmaer. Læs artikel

Guide: Pas på brugte leasingbiler

17-11-2012: Især på nyere brugte leasingbiler kan der være fusket med kilometertallet. Det kan havarere motoren. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...