Find mere om:
Nyhed: Elbiler i en større klasse | bil.guide.dk

Nyhed: Elbiler i en større klasse

Mercedes og Iveco langt fremme med eldrevne kassevogne. Vito E-Cell og Ecodaily Electric de første modeller.

Det er ikke kun de mindre eldrevne biler, som nu begynder at kunne ses på gader og stræder, også erhvervslivets lidt tungere drenge vil snart kunne fås med eldrift.

Både Mercedes og Iveco er nemlig langt fremme med eldrevne kassevogne. Mercedes har således sidste efterår sendt de første 100 Vito E-cell ud at køre som testbiler i Berlin og Stuttgart, mens Danmark følger efter som et særligt testland i løbet af 2011 og 2012.

Kassevognen, der er udstyret med en elmotor, som giver en konstant ydelse på 60 kW (82 hk) og en maksimal på 70 kW (95 hk) leverer et drejningsmoment på 280 Nm. Litiumbatteriet kan oplades til 100 procent på seks timer. Ifølge Mercedes har modellen en rækkevidde på 130 kilometer. Men al erfaring viser, at den slags opgivelser skal tages med et gran salt.

Fabrikken forestiller sig, at bilen bruges til for eksempel distributionskørsel med gennemsnitlige dagture på 50- 80 kilometer. Lastkapaciteten er 900 kilo som på en dieseldrevet Vito, mens topfarten er 80 km/t.

Ivecos første bud hedder Ecodaily Electric. Her lyder den teoretiske rækkevidde også på 130 kilometer ved fuld last, mens ladetiden er otte timer. Iveco betegner bilen som ideel til korte afstande og bydistribution.

Test af Mercedes Vito 114 CDI CDI Lang

17-06-2015: Den nye Mercedes Vito er også ramt af fabrikkens nye, ungdommelige adfærd. Læs artikel

Test af Mercedes S500 plug-in-hybrid

09-03-2015: S-klasse plug-in-hybrid viser fremtidens hverdagsteknologi, men kører ikke langt på ren el. Læs artikel

Nyhed: Mercedes er snart klar med trådløs opladning af batteriet

30-09-2014: Hvis du har en elektrisk tandbørste derhjemme, så er det lige til at forstå denne løsning fra Mercedes. Læs artikel

Nyhed: Mercedes spiller nyt buskort

14-02-2014: Den luksuriøse Mercedes V-klasse med plads til op mod otte ombord skal tage kampen op mod pladsbiler som VW Multivan. Læs artikel

Test: Brødre i krig

11-06-2010: På vej: Tvillingemodellerne Renault Master og Opel Movano bliver mere personvognsagtige og kommer i et hav af versioner med både for- og baghjulstræk. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...