Find mere om:
Leasing af biler et kæmpehit | bil.guide.dk

Leasing af biler et kæmpehit

Antallet af private, der foretrækker at lease deres biler frem for at eje, er i årets første seks måneder steget med 29 pct.

Ifølge brancheorganisationen Finans og Leasing kører der nu flere end 10.000 private leasede biler rundt på de danske landevej.

Frygten for de økonomiske konsekvenserne af den kommende voldsomme ændring af de danske bilafgifter har skabt et boom i antallet af private, der foretrækker at lease deres bil frem for at købe.

Ifølge foreningens direktør, Christian Brandt, er det især usikkerheden om de fremtidige priser på brugte biler, der nu får flere til at bruge leasing-modellen. Dermed risikerer de ikke om få år at brænde inde med en usælgelig brugt bil.

Afgift på brugen

Allerede om få år er det meningen, at registreringsafgiften på nye biler delvis erstattes af afgifter på brug af bilen.

»Flere gode tilbud, faldende brugtvognspriser og en øget forståelse for leasingkonceptet får flere danskere til at lease deres nye bil på bekostning af traditionelle billån eller kontantkøb,« siger Christian Brandt, der anslår, at der nu kører mindst 10.000 privatleasede biler rundt på de danske veje.

Dertil kommer et anseeligt antal leasede firmabiler.

Antallet af nye privatleasingaftaler er, ifølge foreningen, steget med 55 pct. i årets 2. kvartal set i forhold til 2. kvartal sidste år.

Fremgangen i antallet af nye privatleasingaftaler skal, ifølge foreningen, ikke mindst ses i lyset af, at antallet af nyindregistrerede personbiler er faldet med 36 pct. i 1. halvår af 2009 set i forhold til året før.

»Tallene viser med al tydelighed, at privatleasing vinder frem i et vigende marked, hvor færre danskere generelt anskaffer sig en ny bil,« siger Christian Brandt.

»Fremgangen er et udtryk for, at den usikkerhed, som danskerne tidligere har haft i forhold til leasing, er aftagende. Det gælder f.eks. frygten for uforudsete ekstraregninger, når leasingbilen skal afleveres.«

Finans og Leasing repræsenterer 45 leasing- og finansieringsselskaber i Danmark.

Store besparelser

Ifølge en analyse foretaget af magasinet Penge & Privatøkonomi er især dyre biler fra BMW og Mercedes markant billigere at lease frem for at købe. Besparelsen kan være på op til 5.000 kr. om måneden.

For mellemklassebiler er den månedlige besparelse ca. 2.000 kr., mens der for de helt billige biler til under 150.000 kr. kan spares ca. 300-500 kr. om måneden ved at lease.

Guide: Leasing eller ej: Kampen mellem Citroën, Peugeot og Toyota

20-04-2016: Leasing tager sig jo tillokkende ud. Men er leasing nu også den klogeste måde at skaffe sig ny bil på? Peugeot siger ja. Toyota både og. Mens Citroën siger nej da – det er klogest at købe. Se, hvordan tre forskellige firmaer sælger den samme bil på tre forskellige måder. Læs artikel

Guide: FDM siger ja til privatleasing

18-09-2015: Helt ny bil, lav førstegangsydelse og ingen bekymringer om værditab. Det er ifølge FDM de store fordele ved at lease i stedet for at eje. Men måske er der en anden og endnu billigere vej at gå. Hør hvad forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen foreslår. Læs artikel

Guide: Lease eller købe ny bil? To bilmærker – to anbefalinger

18-09-2015: De to førende bilmærker i Danmark er lige nu Peugeot og Volkswagen. Den ene satser på, at kunderne leaser, den anden på, at kunderne køber. Hvorfor to så forskellige metoder? Læs artikel

Guide: Analytiker: Leasing er blevet særdeles attraktivt

16-12-2014: Bayern AutoGroup er en af de aktører, der satser massivt på leasing til både private og firmaer. Læs artikel

Nyhed: Leasing ikke for de kilometerkrævende

23-12-2010: Privatleasing er dyrt og uegnet til bilister, der bruger privatbilen på job og får kørepenge. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...