Find mere om:
Lej den nye sportsvogn | bil.guide.dk

Lej den nye sportsvogn

Der kan være mere end 100.000 kr. at spare på at lease den nye cabriolet, racer-coupé eller sportsvogn frem for at eje den.

Drømmen om den fede, nye specialbil er rykket tættere på.

Det seneste tiltag i den fremstormende bølge af billeasing til private henvender sig netop til de entusiaster, som gerne vil have lidt ekstra ud af deres bil i forhold til den standardvare, som hidtil har præget markedet for privatleasing af biler.

Og der er penge at spare på lease sig til herlighederne, viser beregninger, som Bilpriser.dk har foretaget for Morgenavisen Jyllands- Posten.

Grafik: Se hvor meget du sparer på at lease bilen

Ved at tage højde for afskrivninger, finansieringsomkostninger og lignende har Bilpriser.dk beregnet, hvor meget der spares på at privatlease en ny specialbil fra BMW eller Mini frem for selv at eje den.

Den billigste

Billigst i sammenligningen er den nye coupé BMW 125i - en lille bisse med 218 hestekræfter og acceleration fra 0-100 km/t på 6,4 sekunder. Den koster 550.000 kr. i indkøb, men vælger man at lease den, slipper man med 5.500 kr. om måneden efter at have lagt 25.000 kr. i udbetaling.

Derved undgår man først og fremmest det store værditab på 230.000 kr., som der vil være ved at eje bilen i tre år. Resultatet er en besparelse på mere end 90.000 kr. i perioden. Anderledes kan regnestykket selvfølgelig se ud, hvis man regner med at beholde bilen i længere tid, køber kontant eller får rabat på bilen ved indkøb.

Er man mere til afslappet vind i håret end heftig kurverace, fås en BMW 118i cabriolet med 143 hestekræfter for 6.000 kr. om måneden med samme udbetaling. Her er besparelsen på 86.000 kr. i perioden.

Mere attraktivt kan det være, hvis bilen er en 325i cabriolet med foldetag og en købspris på 830.000 kr. Her koster det godt nok 8.750 kr. om måneden efter en udbetaling på 35.000 kr. Til gengæld vil man efter endt leasingperiode have sparet 139.000 kr.

Skal det være rigtig festligt, fås den helt nye BMW Z4 med 306 hestekræfter for 11.750 kr. pr. måned, men så vil man ifølge Bilpriser.dk også have sparet 153.000 kr.

Det tager tid

Hos BMW Financial Services melder salgsdirektør Christian Schröder om behersket succes med leasing af specialbiler:

»Vi har lanceret konceptet, fordi mange af vores kunder synes, at de standardbiler, vi har til leasing, er lidt for kedelige. Nu er det for første gang specialbiler, som er på programmet. Det giver en del interesse hos forhandlerne, men vi bliver ikke væltet, for det tager lidt tid, før folk beslutter sig.«

Ifølge Christian Schröder vil kampagnen blive fulgt op af andre temaer som f.eks. særligt miljøvenlige biler, firehjulstrækkere om vinteren og lignende.

Helt ekstreme biler som en ny Porsche, Ferrari eller Lamborghini har Fleggaard Leasing på programmet:

»Selv om der er finanskrise, og folk nogle steder hænger med snuden, så har vi samme vækst i år som i de seneste tre år i dette segment med 2-4 mio. kr.-biler,« siger Henrik Arp fra Fleggaard Leasing.

Der spås da også en stor fremtid for konceptet med at leje specialbiler ud, mener analytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk

»Mange af disse biler er jo drømme, man afprøver. Det svarer til, at folk køber en båd og dyrker sejlads i to-tre år. Den slags drømme er ofte tidsbegrænsede. Derfor er leasing oplagt til specialbiler, fordi risikoen kortes ned, ligesom tidshorisonten gør det,« siger Niels Grøftehauge.

  • Privatleasing er en fast lease- eller lejeaftale på en ny bil over typisk to til fire år med fast, årligt kilometertal.
  • Omkostningerne ved at eje bilen er regnet ind i en månedlig leasingydelse kombineret med en større udbetaling, når aftalen træder i kraft.

Følgende bør overvejes, før man vælger privatleasing af bilen:

  • Er fremtidens kørselsbehov til at overskue (overkørte kilometer er dyre)?
  • Hvordan er forholdene ved opsigelse af kontrakten før tid?
  • Hvem har ansvaret for, at bilen fungerer efter garantiens udløb?
  • Hvad sker der ved trafikskader?
  • Koster det ekstra at få repareret småskavanker, når bilen afleveres?
  • Kan en ny bil leveres med det samme?
  • Kunne du finde på at have bilen i flere år, end leasingkontrakten lyder på, så er et køb måske bedre.
  • En billigere brugt bil, som man køber, vil udgøre en værdi, når den bliver solgt igen, og lånet er betalt tilbage. Ved leasing er alle de månedlige betalinger gået tabt.

Guide: Kunsten at køre langsomt i cabriolet

06-05-2011: I cabrioleternes verden handler det om stil og cruising. Vi er bag rattet i 10 af de bedste. Læs artikel

Test af cabriolet'er fra Audi, BMW og Porsche

28-04-2014: Det er tid til at køre åben bil. Vi samler tre nye med højt til himlen, nye cabrioleter til en halv, en hel og to millioner kroner fra henholdsvis Audi, BMW og Porsche. Vi kører ud for at lede efter svaret på spørgsmålet, hvorfor det er så fascinerende at køre med taget nede. Læs artikel

Nyhed: Få en tur i en supersportsvogn

19-05-2011: Det bedste fra Porsche, Lamborghini og Ferrari er klar til at give ture ved Sportscar Event. Læs artikel

Nyhed: Supersportsvogn helt uden filter

07-06-2010: Det handler om at få sit livs tur i en supersportsvogn oplevet fra co-driver-sædet til det årlige Sportscar Event. Tour satte sig bag rattet for at få reaktionen fra passagererne helt uden filter. Læs artikel

Nyhed: Ferie i overhalingsbanen

28-05-2010: For bilentusiaster ligner udlejningsfirmaernes hjemmesider et tagselv-bord af engang uopnåelige drømmebiler, der nu rykker indenfor økonomisk rækkevidde. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...