Find mere om:
Få styr på tandremmen, før den viser tænder | bil.guide.dk

Få styr på tandremmen, før den viser tænder

Mange klager over tandrems-ravage til Forbrugerklagenævnet. Tjek hvor mange kilometer bilens tandrem kan holde, lyder rådet fra Forbrugerstyrelsen.

Det kan blive en dyr fornøjelse at overse, at tandremmen i bilen skal skiftes. Det viser en række sager fra Forbrugerklagenævnet, hvor forbrugere er kommet i økonomisk klemme på grund af en slidt og ødelagt tandrem.

Et af de emner, der volder flest problemer i sager om brugte biler, er nemlig tandremmen. Forbrugerklagenævnet modtager løbende sager, hvor uheldige forbrugere har fået ødelagt hele motoren i en brugt bil, de lige har købt.

I forbindelse med køb af en brugt bil er der mange ting at tage stilling til, og tandremmen er måske ikke den første ting, man tjekker. Men det kan godt betale sig, for når først tandremmen ryger, laver den så meget ravage, at det i de fleste tilfælde er hele motoren i den nyindkøbte brugte bil, der går i stykker.

Kan ødelægge motoren

”Som forbruger kan du spare dig selv for bøvlet med at køre en klagesag, hvis du undersøger, hvornår tandremmen bør skiftes, inden du køber bilen – og får den skiftet, hvis det er tid,” forklarer Mikkel Kay Petersen, jurist i Forbrugerklagenævnet.

”Det er ikke voldsomt dyrt at få skiftet tandrem, men hvis du ikke gør det i rette tid, kan den springe og ødelægge hele motoren.”

Han opfordrer til, at man tjekker servicebogen eller kontakter importøren for at finde ud af, hvor mange kilometer bilens tandrem kan holde til.

Klager over biler udgjorde i fjor den tredjestørste gruppe af klager i Forbrugerklagenævnet. I alt modtog nævnet 344 klagesager over brugte biler i 2007.

Flest klager mogtog nævnet over IT-udstyr samt fjernsyn, foto og antenneanlæg.

Fem gode råd om tandrem, når du køber brugt bil

  • Få styr på, hvornår tandremmen skal skiftes.
  • Tjek om servicebogen er ajourført – ellers kan du ikke stole på den.
  • Tjek, at slutsedlen stemmer overens med det, sælger har sagt.
  • Lyt til sælgeren, hvis han anbefaler at få tandremmen skiftet.
  • Hvis den alligevel skal skiftes, så få sælgeren til det, inden du kører af sted med bilen.

Kilde: Forbrugerstyrelsen

Nyhed: Køremaskine er årets bedste brugte bil

03-06-2016: Årets Brugtbil 2016 er BMW 3-serie årgang 2008-2012, som beskrives som en næsten fejlfri køremaskine til meget rimelige priser. Læs artikel

Guide: Tag mærkeværkstedet! Eller?

01-05-2016: Hvem skal nu servicere bilen? Et af de dyre mærkeværksteder? Eller et af de frie værksteder – ”de giver jo også garanti og er meget billigere!” Eller er de? At vælge det rette værksted kan være en drilagtig opgave – men ét peger på mærkeværkstedet; at man kan få mest for sin brugte bil. Læs artikel

Nyhed: Dyrere biler har færre fejl

15-11-2010: De vedligeholdes bedre end de billige biler, som desuden har problemer med at køre langt. Læs artikel

Guide: De 10 hyppigste fejl på bilen

09-11-2010: Defekte turboer og automatiske gearkasser hører til blandt de dyreste reparationer. Se listen. Læs artikel

Nyhed: Så hurtigt ruster fransk kærlighed

31-05-2010: Her er en ny, stor opgørelse over bilers gennemsnitlige levealder. Franske biler holder som ventet ikke så længe som de japanske, men Toyota tegner sig for en overraskelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...