Find mere om:
Sådan begrænser du bilens værditab | bil.guide.dk

Sådan begrænser du bilens værditab

Den nye bil bliver hurtigt mindre værd - men du kan selv gøre meget for gensalgsprisen.

Den dyreste tur i en ny bil er turen ud over kantstenen fra forhandlerens parcel.

Som bilejer kan man undre sig over, hvor lidt man kan få i bytte for den bil, der for blot nogle få år siden blev skamrost af forhandleren, inden slutsedlen blev underskrevet.

Selv det ekstraudstyr, der blev monteret, fordi sælgeren understregede, at det ville forøge bilens gensalgsværdi, er pludselig blevet værdiløst.

Men som bilejere er der alligevel nogle ting, man kan gøre for at begrænse værditabet for den brugte bil.

Konservativt farvevalg

Eksempelvis kan man undgå den skrigende gule eller den pinkfarvede bil. De stærkt iøjnefaldende farver kan måske være fristende, hvis man ønsker at markere sig som anderledes. Men der er ingen penge i at være anderledes, når bilen skal sælges igen.

Derimod betaler det sig bedst at være konservativ i sit farvesalg. Sorte, hvide og sølvfarvede biler er lettere at sælge som brugte.

Hold bilen serviceret

Det hjælper også på gensalgsmulighederne, at bilen har fået den foreskrevne service. Derfor skal eftersynene være ført ind i servicebogen.

Den er nemlig over for en kommende køber dit bevis på, at du har sørget for at få bilen passet på et professionelt værksted.

Hold bilen ren

Ifølge bilsitet autoviewpoint skal man også sørge for at holde bilen ren udvendig som indvendig.

Det sidste gøres bedst ved hverken at ryge, spise eller drikke i bilen. Lugten af cigaretrøg, gammel madpakke eller synet af fedtpletter fra is og chokolade på indtrækket er nemlig noget, der skyndsomt sender eventuelle købere videre til den næste bil.

Vær forberedt på, at det koster at have børn og hund i bilen.

Gør noget ved rusten

Ud over børn og hund kan også klimaet være en trussel mod bilens gensalgsværdi. Regn, sne og høj luftfugtighed er med til at fremme rust, og herhjemme er sne og is også ensbetydende med salt i store mængder.

Bedst beskyttet er bilen i en garage - gerne opvarmet - eller en carport. Er den henvist til at stå parkeret på gaden, kan man eventuelt beskytte den med et dækken. Hold bilen undervognsbehandlet og gør noget ved rusten, så snart den viser sig.

Det begynder med ridser

Det betyder bl.a., at man hurtigst muligt skal få repareret de små ridser i lakken, som med sikkerhed følger med daglig brug af bilen.

Uanset om det er en næsten usynlig ridse eller et stenslag, er der tale om en beskadigelse af lakken, og på et eller andet tidspunkt, vil skaden vokse, hvis man ikke gør noget ved den.

Det kan godt være, at du dårligt nok selv bemærker ridsen, men nye købere har en forunderlig evne til at opdage den som noget af det første.

Læs også: Du kan ofte selv reparere bilens ridser

Tv: Reparer ridsen selv

Nyhed: Køremaskine er årets bedste brugte bil

03-06-2016: Årets Brugtbil 2016 er BMW 3-serie årgang 2008-2012, som beskrives som en næsten fejlfri køremaskine til meget rimelige priser. Læs artikel

Guide: Tag mærkeværkstedet! Eller?

01-05-2016: Hvem skal nu servicere bilen? Et af de dyre mærkeværksteder? Eller et af de frie værksteder – ”de giver jo også garanti og er meget billigere!” Eller er de? At vælge det rette værksted kan være en drilagtig opgave – men ét peger på mærkeværkstedet; at man kan få mest for sin brugte bil. Læs artikel

Nyhed: Dyrere biler har færre fejl

15-11-2010: De vedligeholdes bedre end de billige biler, som desuden har problemer med at køre langt. Læs artikel

Guide: De 10 hyppigste fejl på bilen

09-11-2010: Defekte turboer og automatiske gearkasser hører til blandt de dyreste reparationer. Se listen. Læs artikel

Nyhed: Så hurtigt ruster fransk kærlighed

31-05-2010: Her er en ny, stor opgørelse over bilers gennemsnitlige levealder. Franske biler holder som ventet ikke så længe som de japanske, men Toyota tegner sig for en overraskelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...