Find mere om:
Nyhed: Krisen gør drømmebilen billigere | bil.guide.dk

Nyhed: Krisen gør drømmebilen billigere

Investering: Både i USA og Danmark betyder afmatningen, at priserne på vintagebiler falder.

Hvis du altid har gået og drømt om vintagebiler som en klassisk amerikanerflyder, en engelsk sportsvogn eller et rustik mellemkrigs veterankøretøj, så er mulighederne større end nogensinde.

Det gælder uanset, om du selv importerer bilen fra for eksempel USA, eller du køber bilen herhjemme.

Den økonomiske afmatning betyder nemlig, at mange er klar til at sælge den ekstra fritidsbil, som blev købt, da friværdierne bugnede. Samtidig er der de seneste år importeret rigtigt mange vintagebiler til Danmark med henblik på videresalg. Og de står også og samler støv. Faktisk kan det i mange tilfælde være en fordel at se på de danske muligheder, før man giver sig kast med import fra udlandet.

Det gælder for eksempel biler som klassiske Ford Mustang, Chevrolet Corvette eller Cadillacs.

- Her er et stort udbud, forklarer Bo Christian Koch, der er redaktør af FDMs Motor Classic.

Han pointerer dog, at det i stor grad handler om, hvorvidt man går efter en helt speciel model eller er mere bred i sin søgning.

- Klassiske biler handler meget om følelser. Og det er klart, at det største udbud af italienske biler findes i Italien, mens det største udbud af amerikanerbiler findes i USA.

- Men hvis man bare går efter en engelsk sportsvogn, og er ligeglad med, om det er en MG eller en Triumph, så kan man gøre en rigtig god handel, siger Bo Christian Koch.

Slut med faste priser

Han kan ikke sige præcist, hvor meget priserne generelt er faldet. Men det kan i alle tilfælde betale sig at undersøge niveauet.

- Hvis du for eksempel finder en bil i 150.000- 200.000 kroners-klassen, slår mange rask væk 25.000-30.000 kroner af prisen, før man overhovedet begynder at forhandle. Der er ikke noget, som hedder faste priser, siger han.

Generelt er det da også over hele linjen, hvor prisniveauet går ned. De eneste, som holder priserne er de helt unikke biler, som for eksempel klassiske Ferrari-modeller.

Ford Mustang er en af de mest populære import-vintage-biler. Her kan der være mange penge at spare, og måske endda gevinster ved at købe bilen i Danmark frem for at importere, fordi udvalget herhjemme er rigtigt stort.

- Der er mange til salg, og det er nemt. Fordelen er, at du kan tage direkte ud og kigge på bilen, og der er danske nummerplader på, siger Jan Hesselberg, der er redaktør for medlemsbladet Pony Power i regi af Ford Mustangklub of Denmark.

Hvis du finder din udkårne drømmebil i USA over nettet, er der også penge at spare.

- I USA vil en pæn Mustang, som før kostede 30.000-40.000 dollars, måske koste 20.000-30.000 dollars. Og du kan måske være heldig at finde et velholdt eksemplar til 15.000 dollars, siger Jan Hesselberg.

På de sjældne Mustang Shelby kan der være langt mere at spare. Her kan priserne meget vel være faldet fra 250.000 – 300.000 dollars til 100.000 – 150.0000 dollars.

Nyhed: Fine klassikere er stadig billige at eje

04-09-2009: Selv om krisen kradser i bilbranchen, behøver man ikke at frygte for sin klassiske drøm. Læs artikel

Nyhed: Detroit er næsten gået i kloster

20-10-2009: Fornuften råder på biludstillingen i Detroit, hvor fabrikkerne sparer på showeffekterne, mens de koncentrerer sig om økonomiske modeller. Læs artikel

Nyhed: Få bilen fragtet hjem fra USA

20-09-2009: Det er næsten som juleaften, når en forventningsfuld, ny ejer kan pakke sin klassiske bil ud af containeren efter den lange rejse over Atlanten. Læs artikel

Nyhed: Katteejerens tordenfugl

22-03-2009: Også en Jaguar-mand kan have et blødt punkt for en amerikansk 1950'er-bil. Læs artikel

Nyhed: Elbiler på vej

20-03-2009: Hvordan realiteterne bliver, er stadig usikkert for nogle - mens andre fabrikanter har helt konkrete elbilplaner. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...