Find mere om:
Slut med Mercury – Ford satser på Lincoln | bil.guide.dk

Slut med Mercury – Ford satser på Lincoln

Ford-koncernen nedlægger nu Mercury, der har eksisteret siden 1939. Til gengæld satses der på det mere luksuriøse Lincoln.

En epoke i amerikansk bilhistorie slutter med udgangen af 2010. Ford har nemlig besluttet at nedlægge Mercury, der har eksisteret siden det i 1939 blev grundlaget af Edsel Ford.

Mærket, der placerer sig imellem de almindelige Ford-modeller og koncernens mere eksklusive Lincolns, har på det seneste tabt markedsandele og er blevet solgt med rabatter på det store hjemmemarked, hvor det blandt andet er firmabilskunderne og pensionister, der har købt bilerne.

Men nu skal det være slut, og produktionen slutter. Til gengæld vil Ford skrue op for Lincoln, der i staterne bl.a. konkurrerer med Cadillac og Lexus. Det sker i en tid, hvor de dyreste mærker rent faktisk øger deres markedsandele i USA. Derfor kommer der nu syv helt nye eller faceliftede Lincoln-modeller.

Nyhed: Globale biler sælger godt

17-01-2013: Ford Focus blev verdens mest solgte bil i 2012 med en million styk, mens Toyota Corolla var lige i hælene. Læs artikel

Nyhed: Fords nye fjæs

15-09-2011: Ford Evos spiller på følelserne og viser, hvordan Mondeo kan se ud om et års tid. Læs artikel

Test: Focus RS500 - super-GTI fra Ford

31-03-2010: Biloverdrivelsen har en muskuløs 2,5-liters femcylindret motor med 350 heste. Læs artikel

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel

Nyhed: Krisen gør drømmebilen billigere

20-10-2009: Investering: Både i USA og Danmark betyder afmatningen, at priserne på vintagebiler falder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...