Find mere om:
Nyhed: Årets største værditab på luksusbil? | bil.guide.dk

Nyhed: Årets største værditab på luksusbil?

En falleret spekulants sportsvogn er efter bare 4.000 km blevet solgt med et værditab på over 1,8 mio. kr.

Korthusene er væltet. Garagerne står tomme.

Finanskrisen har ryddet godt og grundigt op i rækkerne af luksusbiler, der indtil for et år siden transporterede ejendomsmatadorer, børsspekulanter og andet godtfolk, der gerne ville imponere långivere, venner, kunder og - ikke mindst - måbende gæster i cafemiljøet.

Biler i millionklasen, der ofte indgik i spekulanters pantebrevs karruseller, er nu til salg for noget, der ligner spotpriser, afslører en analyse foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten af firmaet BilBasen med speciale i biløkonomi.

Brugte luksusbiler, der kun har kørt få tusinde km, er i gennemsnit sat ned med omkring 260.000 kr.

Og da testen blev foretaget forleden, var der på det danske marked 68 brugte biler på under tre år til salg med et afslag på 700.000 kr. eller mere i forhold til nyprisen.

Dermed er markedet for brugte luksusbiler det rene slaraffenland for købere med penge på bogen.

Prisfald på 1 mio. kr.

Hvad f.eks. med en Aston Martin DB9 6,0 coupe med kun 21.000 km bag sig til blot 2.499.000 kr.?

Det er næsten 1 mio. kr. under nyprisen på 3.425.927 kr.

En nyere Bentley Continental 6,0 W12 GT, der af BilBasen betegnes som en typisk ejendomsmatador-bil, kan trods kun 58.000 km. på tælleren købes med en klækkelig rabat på over 1,3 mio. kr. - for 2.599.000 kr.

Og vil man give vennerne eftertrykkeligt baghjul til spotpris, lokker et tilbud på en Porsche 911 Turbo 3,6 coupe til ”kun” knap 2 mio. kr.

Bilens speedometer viser 35.000 km. og afslører dermed, at den har kostet den tidligere ejer et værditab på over 34 kr. pr. km. Dertil kommer det løse som benzin, ejerafgift og forsikringer.

Rundstykkerne hos bageren har dermed været en dyr fornøjelse, hvis ejeren har hentet dem i sin gaderacer. BilBasen skønner, at bilen alt i alt har kostet den tidligere ejer godt 50 kr. pr. km.

Skulle man have lyst til at imponere naboen med en ganske lidt brugt Mercedes, kunne en S 600 5,5 årgang 2006 være en mulighed. Selv om bilen kun har tilbagelagt 31.000 km., kan den fås for langt under halvdelen af nyprisen, der i dag er på godt 3,4 mio. kr.

Årets rekord på nedskrivninger på det danske bilmarked tilskrives dog af en sportsvogn, der var ejet af den fallerede københavnske ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen - kendt fra Morgenavisen Jyllands-Postens afdækning af ”Det store Ejendomsspil”.

Over 450 kr. pr. km

Thomsen anskaffede sig i fjor en spritny Mercedes CL 65 AMG til den nette sum af 4.964.000 kr. Men han nåede kun at køre godt 4.000 km i bilen, inden kreditorerne trak tæppet væk under hans forretningsimperium og erklærede ham konkurs.

Den så godt som nye Mercedes er for nylig blevet solgt for godt 3,1 mio. kr. - et værditab på over 1,8 mio.kr. eller 450 kr. pr. km. Plus det løse.

Er børnene flyttet hjemmefra, og man derfor kun har behov for to sæder i bilen, kan man vælge og vrage mellem et stort udbud af hurtige gulpladebiler til spotpris.

Gulpadebiler styrtdykker

Salget af nye gulpladebiler er stort set gået i stå, og prisen på de brugte er styrtdykket.

Er drømmebilen f.eks. en stor Audi, Mercedes eller BMW for slet ikke at tale om de amerikanske 4x4-biler, så kan drømmebilen være tættere på end nogensinde før.

En Porsche Cayenne Turbo 4,8 Tiptronic på gule plader med blot 25.000 km bag sig kan købes for 750.000 kr. Nypris: 1,4 mio.kr.

I samme kategori finder man en luksuriøs Range Rover 3,1 TD V8 Vouque. Den har kørt 34.000 km og kan fås for knap 500.000 kr. Nypris: Godt 1 mio.kr.

Adm. direktør Kenneth Andersen fra BilBasen mener, at markedet for eksklusive brugte luksusbiler har været udsat for en afmatning i højere grad end den markedet for brugte biler generelt.

»Forhandlerne har reageret på de nye markedsvilkår ved at skrue priserne helt i bund. Samtidig er nogle biler blevet handlet ind til meget lave priser, og det betyder samlet, at køberne til biler i den eksklusive klasse - også på gule plader - kan gøre nogle unikke køb. Man har aldrig fået mere luksusbil for pengene end i øjeblikket,« fastslår Kenneth Andersen.

Og det forstår nogle velhavere at benytte sig af.

I for den seneste måned er der bl.a. blevet solgt en Porsche 911 turbo for over 2,5 mio. kr., en Audi S8 for over 2 mio. kr. og en Aston Martin ligeledes for over 2 mio. kr.

Tv: Verdens hurtigste bil

Tv: Gode råd til køb af brugt bil

Rettelse

  • Af en omtale af store prisdyk på luksusbiler fremgik det, at forretningsmanden Kenneth Schwartz Thomsen havde ejet én af de omtale biler.
  • Kenneth Schwartz Thomsen afviser imidlertid at have ejet den pågældende bil. Morgenavisen Jyllands-Posten beklager den fejlagtige oplysning.

Guide: Kunsten at køre langsomt i cabriolet

06-05-2011: I cabrioleternes verden handler det om stil og cruising. Vi er bag rattet i 10 af de bedste. Læs artikel

Nyhed: Nu vil alle hedde GT3

18-06-2015: Må en Aston Martin hedde det samme som en Porsche? Lige nu kappes flere af de store sportsvognsmærker om at kalde deres hurtigste for GT3. Læs artikel

Nyhed: Luksus er standard i ny Mercedes

30-07-2013: Den nye Mercedes S-klasse bliver et af højdepunkterne på udstillingen i Frankfurt. Læs artikel

Guide: Brugte luksusbiler til spotpris

30-05-2011: Finanskrisen har gjort drømmebilen billigere. Jo højere nypris, jo mere kan der spares. Læs artikel

Guide: Få bil-luksus til lavpris

25-09-2009: Skal man vælge en fabriksny firmabil, eller sætte sig bag rattet af en let brugt luksusbil med et afslag på 1 mio. kr.? Vi har set på alternativerne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...