Find mere om:
Biltyve kører tysk | bil.guide.dk

Biltyve kører tysk

Statistik: Især Mercedes er det foretrukne bilmærke, når biltyvene har behov for at transportmiddel.

Ejere af store tyske biler har grund til at passe ekstra på bilen. En ny statistik fra Forsikring & Pension viser nemlig, at der blev stjålet tre gange så mange Mercedes sidste år i forhold til 2007.

- Biltyvene har virkelig fået smag for de store Mercedes’er. Kører du rundt i en Mercedes, har du fem gange større risiko for at få din bil stjålet, end hvis du kører Volvo eller Opel, siger Christian Skødt, chefkonsulent i Forsikringsoplysningen.

Årsagen til, at de tyske biler er eftertragtede, skal findes i de lande, der aftager de stjålne køretøjer.

- En af grundene til, at tyvene går efter de tyske biler, kan være, at tyske biler står for kvalitet og grundighed og dermed er nemme at afsætte på markederne i eksempelvis Rusland og Mellemøsten, siger Christian Skødt, der tilføjer, at biltyvene også går målrettet efter andre store tyske biler end Mercedes.

2008 har budt på markant flere stjålne Audi’er og BMW’er, viser de nye tal.

Skal du have en bil uden risiko for tyveri, skal du købe en Lada. I 2008 blev der kun stjålet to Lada’er i Danmark, og i 2007 slet ingen.

Flest stjålne VW

Risikoen for biltyveri bliver målt som antallet af biltyverier set i forhold til, hvor mange biler af det bilmærke der er i Danmark.

Den bil, der bliver stjålet klart flest af herhjemme, har de seneste mange år været VW. I 2008 blev der stjålet 1323 VW’er. Men fordi der findes over 240.000 folkevogne i Danmark, er risikoen for at få stjålet sin VW lavere end både Mercedes, BMW og Audi.

TOP 5 Bilmærker med størst risiko for tyveri

1 Mercedes

2 Audi

3 Chrysler

4 BMW

5 Seat

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Test: Sikkerhed med forbehold

21-10-2009: Otte ud af 12 testede nye bilmodeller fik maksimale fem stjerner i crashtest. FDM kritiserer Ford, som sparer på sikkerheden i den lille Ka. Læs artikel

Guide: Stor forskel på firmabilernes siddekomfort

30-01-2015: Komfort: Ergoterapeut tester sæderne i de nyeste firmabiler. Her er stor forskel, selv blandt de dyreste. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...