Find mere om:
Nyhed: Luksus er standard i ny Mercedes | bil.guide.dk

Nyhed: Luksus er standard i ny Mercedes

Den nye Mercedes S-klasse bliver et af højdepunkterne på udstillingen i Frankfurt.

E-klassen er den vigtigste, når det hos den tyske bilproducent Mercedes-Benz gælder volumen.

Men når det gælder prestige, når ingen af de øvrige modeller op på siden af S-klassen.

OK Mercedes S AMG.jpg

Den nye Mercedes S-klasse bliver da også et af højdepunkterne på årets internationele biludstilling i Frankfurt. Udstillingen afvikles 12.-22. september, og de tyske bilmærker er selvfølgelig solidt repræsenteret på hjemmebane.

Målet er "verdens bedste bil"

Tyskerne har allerede siden midten af maj kunnet bestille den nye S-klasse. Priserne i Tyskland begynder ved 80.000 euro.

Den nye S-klasse byder på det ypperste, som mærket kan tilbyde inden for luksus, assistentsystemer til at forebygge ulykker og forfinet teknologi. Ambitionen hos Mercedes er hver gang med en ny S-klasse, at den skal være "verdens bedste bil".

Mercedes slår selv på, at det på 10 år næsten er lykkedes at halvere brændstofforbruget for en motor med 200 hk, så bilerne i dag kan køre 22-23 km/l. Der er tale om en forbedring på cirka 20 pct. i forhold til den model, der afløses.

Lad der blive LED

Også når det gælder lys, markerer den nye S-klasse et skifte. Mercedes hævder selv, at det er verdens første bil, hvor alt lys er LED-lys. Der er således næsten 500 LED-lyskilder til at oplyse kørebanen, kabinen og bagagerummet.

Frontlyset består af op til 56 LED-kilder i hver side, og i kabinen sørger cirka 300 LED-kilder for den rette belysning.

Den skal være lang

Og så har velhavende asiatere i øvrigt haft stor indflydelse på den nye model. For første gang i S-klassens historie har udviklingen af modellen med ekstra lang akselafstand haft første prioritet. Det skyldes, at Asien - især Kina og Japan - har fået langt større betydning for Mercedes.

Ifølge Mercedes sidder europæiske og amerikanske S-klasse ejere jævnligt selv bag rattet.

Men i Asien har ejerne en chauffør til at køre bilen, og derfor skal ejeren havde bedre plads og mere luksus i kabinen bagved chaufføren.

Den nye model er i øvrigt på alle ledder vokset lidt i forhold til forgængeren, så der bliver lidt mere hovedhøjde, lidt mere benplads og lidt mere albuerum til passagererne.

Bilen kan forudse vejbump

For at gøre opholdet på bagsædet så behageligt som muligt for passagererne er affjedringen i S-klassen også for første gang udstyret med "øjne", der kan spotte vejbump og indstille affjedringen efter det.

Road Surface Scan hedder det på Mercedes-sprog, og det er et kamerasystem, der kan afsløre ujævnhederne. Det vil dog ikke være standardudstyr, men tilbydes som ekstraudstyr til de 8-cylindrede modeller.

Sæder med massagefunktion skal gøre opholdet i kabinen så behageligt som muligt for passagererne, som også via et "active perfuming system" har mulighed for at tilpasse duften i kabinen.

Sportslimousine hos Audi

Også konkurrenten Audi er på vej med et nyt flagskib i skikkelse af A8-modellen. Ifølge tyske medier skal den nye model være klar i løbet af 3-4 år, så foreløbig nøjes Audi med at præsentere en faceliftet A8'er i Frankfurt.

Blandt ændringerne vil være en ny front med andre lygter og en lidt finere kabineindretning.

Audi præsenterer også sportslimousinen A9, der bygges på samme platform som SUV'en Q7. A9 får også firehjulstræk, og bliver derfor lidt højere end A7'eren.

Elektriske BMW'er

På BMW-standen vil være udstillet BMW 4 Coupé, den faceliftede 5-serie med BMW X5, BMW 5 GT og M5. 4-serien blev tidligere på året præsenteret som designstudie på biludstillingen i Detroit.

BMW viser for første gang elbilen i3 frem for offentligheden. Bilen er netop blevet præsenteret ved tre koordinerede shows i New York, London og Beijing. Også BMW i8 vil være at finde på udstillingen i Frankfurt.

En eksklusiv Porsche

Hos det tyske sportsvognsmærke Porsche vil hovedattraktionen være hybridudgaven af 918 Spyder.

Bilens eksklusivitet understreges af, at den kun skal bygges i 918 eksemplarer,  der til gengæld vil koste fra 768.026 euro. Til den pris får køberne så en sportsvogn med en V8-motor og to elmotorer, der tilsammen leverer 887 hk.

Porsche vil også udstille den nye 911 Turbo og en særlig specialudgave af 911.

Blandt specialbilerne i Frankfurt vil også være en særudgave af Lamborghini Aventador med tilføjelsen SV - Super Veloce. Med 800 hk har den 100 hk mere end standardudgaven.

Også plads til familiebiler

Volkswagen præsenterer også både det sportslige og det elektriske. Golf R med 300 hk bliver topmodel i Golf-serien, mens VW E-up! er den elektriske udgave af up!-modellen, der siden sin præsentation har været den bedst sælgende bil i Danmark.

Blandt familiebilerne vil også være  Peugeot 308 og Mazda 3.

Opel er aktuel med en faceliftet udgave af Insignia, der også kommer som en firehjulstrukket stationcar under navnet Insignia Country Tourer. For at understrege firehjulstrækket er bilen langs paneler og skærmkanter udstyret med kunststofelementer.

Der tilbydes tre motorvarianter - en benzinmotor og to dieselmotorer alle med turbo. Motorerne leverer fra 163 til 250 hk, og momentet ligger omkring 400 Nm.

Leon som stationcar

Seat præsenterer en stationcarudgave af Leon-modellen, der står på samme platform som VW Golf, Skoda Octavia og Audi A3. Pladsmæssigt er den dog en anelse mindre end Golf'en og især Octavia.

Til gengæld kan Seat råde over hele VW-gruppen motorprogram, så der bliver ni forskellige motorer til rådighed. Spændvidden er 86 til 184 hk for Seat Leon ST.

Stationcaren kommer til Danmark i slutningen af året. Priserne vil typisk være 10.000 kr. højere end for en 5-dørs Leon.

Guide: Kunsten at køre langsomt i cabriolet

06-05-2011: I cabrioleternes verden handler det om stil og cruising. Vi er bag rattet i 10 af de bedste. Læs artikel

Nyhed: Ny trend: Voksen-GTI’en

09-04-2014: Kørerne af 80’ernes GTI’er er blevet seniorer, der nok så meget drømmer om lædersæder og automatgear – og power under højre fod er stadig et must. Derfor lokker tyskerne nu de gamle kunder med det nyeste: voksen-GTI’en. Læs artikel

Guide: Verdens 10 hurtigste sedaner

23-07-2015: Næstefter topfart er ingen fartdisciplin så vigtig som acceleration – fra 0 til 100 km/t. Klart nok er supersportsvogne de hurtigste, men nogle familiebiler kommer altså også af sted med et skrald og to sorte 11-taller på asfalten. Vi har samlet de 10 hurtigste af de hurtige. Med noget af en overraskelse som den absolut hurtigste. Læs artikel

Nyhed: LED-lygter kan betyde lysrevolution i nye biler

12-09-2014: Udsyn: Billygter gennemgår en rivende udvikling, og mens LED giver et lys, som ingen turde drømme om for blot få år siden, kan næste skridt være laserlys. Læs artikel

Test af cabriolet'er fra Audi, BMW og Porsche

28-04-2014: Det er tid til at køre åben bil. Vi samler tre nye med højt til himlen, nye cabrioleter til en halv, en hel og to millioner kroner fra henholdsvis Audi, BMW og Porsche. Vi kører ud for at lede efter svaret på spørgsmålet, hvorfor det er så fascinerende at køre med taget nede. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...