Find mere om:
Nyhed: Kineserne køber biler i store bølger | bil.guide.dk

Nyhed: Kineserne køber biler i store bølger

Efter et boomende forår er salget af biler i Kina gået ned i gear. Men forbruget er stadig enormt i landet, hvor BMW, Audi og Mercedes vækster voldsomt.

Overbelastede veje, smog, mange tilskadekomne og masser af CO2-udledning holder ikke kineserne tilbage. Markedet for nye biler eksploderede i først halvdel af 2010, hvor hovedstaden Beijing i perioder har fået tilført 10.000 nye biler - om ugen. Og salget i Kina har allerede nået seks millioner i år. Det er en stigning på 44 procent i forhold til i fjor.

En stor del af forklaringen på den vilde vækst er Kinas hastigt voksende middelklasse, der går målrettet efter statussymboler, hvor bilen er et af de helt store. På det store hjemmemarked er det fortsat de lokale fabrikker, som bl.a. BYD, Geely, Brilliance og Shanghai Automotive Industri Corporation. Men de fleste store vestlige fabrikker har også fået foden indenfor sammen med kinesiske partnere.

Tyske prestigemærker som BMW, Audi og Mercedes har næsten lodrette vækstkurver, hvor især forlængede versioner af limousinerne med plads til en chauffør up front sælger som varme forårsruller. Således tredoblede Mercedes salget i juli i forhold til samme måned i fjor og solgte 14.500 biler, Audi-salget steg med 50 procent, mens BMW fordoblede salget i første halvår af 2010.

De sidste fire måneder er salget dog stilnet af, og flere fabrikker har måttet nedjustere forventningerne. B landt andet menes problemerne med at finde en parkeringsplads at spille ind.

Den enorme vækst vil dog flade ud, mener kinesiske topchefer, ifølge bureauet Reuters. - Det er et maraton, ikke et sprint, lyder det om udsigterne for bilsalget.

Test: Audi A8 klar i 4. generation

01-12-2009: Audi ruller sit nye flagskib A8 frem. Køberne i Danmark kan sikkert tælles på to hænder. Læs artikel

Nyhed: Flere bilmærker vil være premium

31-10-2014: Eksklusive biler sælger godt. VW og flere andre hopper nu med på premium-bølgen. Læs artikel

Nyhed: LED-lygter kan betyde lysrevolution i nye biler

12-09-2014: Udsyn: Billygter gennemgår en rivende udvikling, og mens LED giver et lys, som ingen turde drømme om for blot få år siden, kan næste skridt være laserlys. Læs artikel

Nyhed: Disse biler er bare bedst

24-04-2014: Forhandlere og værksteder har forbedret deres kundeservice. Læs artikel

Nyhed: Ny trend: Voksen-GTI’en

09-04-2014: Kørerne af 80’ernes GTI’er er blevet seniorer, der nok så meget drømmer om lædersæder og automatgear – og power under højre fod er stadig et must. Derfor lokker tyskerne nu de gamle kunder med det nyeste: voksen-GTI’en. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...