Find mere om:
Bomstærkt Audi-flagskib | bil.guide.dk

Bomstærkt Audi-flagskib

Den nye Audi SQ7 TDI yder 435 hk ved hjælp af en elektrisk kompressor, mens en elektrisk styret undervogn holder topmodellen på ret kurs.

Audi SQ7 TDI er på alle måder stor. Alene den seks siders pressemeddelelse fra importøren, som nok er en de længste, vi nogensinde har modtaget, vidner om den teknologiske fylde.

Det er da heller ikke til at komme uden om, det nye flagskib fra mærket med de fire ringe. Hjertet i topsports-modellen af den store SUV er den 4,0-liters V8-dieselmotor på 435 hk, der leverer et moment på knusende 900 Nm. Kræfterne hentes ved hjælp af to turboladere, som får hjælp af en elektrisk kompressor, der sætter ind ved lavere omdrejninger, så momentet kan hentes allerede ved 1.000 omdr. og varer ved op til 3.200 af slagsen. Det giver en acceleration 0-100 km/t. på 4,8 sekunder, mens topfarten er begrænset til de politisk korrekte 250 km/t. Forbruget hedder 13,5 km/l.

B972244954Z.1_20160321092935_000+GNPRTQ6L.2-0.jpg

Den elektrisk drevne kompressor kan slå til konstant, og den giver ifølge Audi en acceleration når som helst uden turbotøven. Det kan især mærkes, når kæmpen skal sættes i gang. Kompressoren drives af en elmotor, der henter kræfter fra et 48 volts batteri og som også kan aflaste bilens eget 12 volts batteri.

Som noget nyt kan Quattro-firehjulstrækket kobles sammen med en ny køredynamisk undervogn, der er ekstraudstyr, og hvor sportsdifferentiale, elektromekanisk aktiv krængningsstabilisering og firehjulsstyring spiller sammen med luftaffjedring, adaptive støddæmpere og krængningsmomentfordeling. Systemet giver en større tværacceleration, så man kan køre hurtigere og mere neutralt gennem sving. De bagerste drejehjul letter parkering.

Full LED-forlygter er standard. De, der vil mere, kan tilkøbe matrix-LED-lygter, der har 30 separate lysdioder i hver lygte. Et kamera analyserer vejsituationen, så lysstyrken mod vejskilte eller modkørende for eksempel kan reguleres ned. Lygterne kan også kobles på navigationssystemet, så drejelys arbejder efter kortmateriale og kan sætte ind, før vejen drejer. Modellen søsættes nu, men den danske importør har endnu ikke priserne klar.

Test af Audi A8 3,0 TDI

21-04-2014: Test: Den faceliftede Audi A8 fremstår yngre end forgængeren og byder på verdens vel nok bedste lys. Læs artikel

Test af Audi A8 3,0 TDI

30-11-2013: Premiere: Efter blot tre år er Audis topmodel strammet op med ny teknik og friske motoroverhalinger. Avanceret LED-lys er standard på alle versioner. Læs artikel

Nyhed: Luksus er standard i ny Mercedes

30-07-2013: Den nye Mercedes S-klasse bliver et af højdepunkterne på udstillingen i Frankfurt. Læs artikel

Nyhed: Tysk baby-SUV med charme

07-07-2016: Audi har skruet en gedigen crossover sammen. Det er et stærkt design kombineret med den luksus, som vi kender fra de dyrere minier. Q2 er på vej til Danmark – her er de første indtryk. Læs artikel

Nyhed: Skulpturel Audi A5 Coupé

12-06-2016: Den elegante todørs coupé slår tonen an som den første model i den nye generation af A5-modeller. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...