Find mere om:
Test af Adria Matrix M 680 SP | bil.guide.dk

Test af Adria Matrix M 680 SP

Den nye Adria Matrix en autocamper, der får opmærksomhed på motorvejen og på campingpladsen.

Der er dvd-aften i Adria'en, og der er rift om de to førersæder, som om aftenen kan drejes 180 grader, indstilles og rettes til, så de bliver omdannet til komfortable lænestole. Gardinerne trækkes for forruden, lyset dæmpes, og titelmelodien begynder.

Fire mennesker i tre aldre på effektivt 15 kvadratmeter i 12 dage kræver sit af de involverede og lyder umiddelbart som en kombination, der læner sig op ad en katastrofe. Men på forunderlig vis nåede familien aldrig til den grænse. Det er der ganske givet mange gode grunde til, men af de væsentligste er autocamperen Adria Matrix's indretning.

Vognen er beregnet til at kunne huse seks personer, og det er blandt andet muligt på grund af sengepladsernes placering. Bagest i vognen er faste sengepladser med allergivenlige springmadrasser.

Sengene er hyggelige og komfortable. Det eneste aber dabei er, at man ligger med hovedet placeret lige over varmeapparatet. Om sommeren er det naturligvis ikke det store problem, men på en efterårstur i de østrigske bjerge, hvor varmen er nødvendig, kan det blive en anelse hedt for hjernecellerne. Alternativt kan man selvfølgelig vende sig, så man får fødderne holdt varme. Men bortset fra denne detalje, så er centralvarmeanlægget effektivt, og trods frostgrader og sneklædte bjergtoppe var der ingen, der frøs om natten.

Alsidighed

Adria Matrix er en delintegreret model, der uden alkove har op til seks sovepladser, hvor der normalt kun er plads til fire. I den delintegrerede model får man de muligheder, man tidligere skulle have en stor alkovecamper for at opnå. Det gør camperen særdeles velegnet til familier med tre børn, eller til de bedsteforældre, der gerne vil have plads til at have børnebørnene med. Så det er en bil, der dækker bredt.

I stedet for standardalkoven over førersædet er der konstrueret en dobbeltseng, der hejses ned over spisekrogen og klikkes på plads. Langs siderne på sengen kan man hejse en sengehest i form af et net, således at man ikke triller ud af sengen. Det fine ved sengen er, at der er mindre omrokering ved sengepladserne, og så snart sengen er klikket op på plads med dyner og puder, er der plads til morgentraktementet.

Kørsel og aerodynamik

Det aerodynamiske design har ikke blot indretningsmæssig betydning, men influerer også på køreegenskaberne hos Adria'en. En standard autocamper er karakteriseret ved den fremskudte pande over førerkabinen. Ved Adria'en er frontpartiet trukket tilbage, så luftmodstanden er minimeret, og derved er der mindre, der trækker i vognen på de lange motorvejsstrækninger.

Adria'en er en velkørende vogn med det fornødne kraftoverskud til både motorvej og bjergkørsel. Trods sin størrelse er autocamperen nem at håndtere, hvilket blev cementeret adskillige gange på små ensrettede bjergveje, som gps'en havde overset! Bilen er fornuftig i drift og hvad angår brændstofforbrug.

Matrix blev hurtigt et hyggeligt feriehjem med det nedsænkede loft og indbyggede spotlight. Vognen rummer en ordentlig og komfortabel spisekrog med plads til seks personer. Der er stort køleskab med fryseboks og relativt god plads i køkkenet, som, selvom det naturligvis ligger i mellemgangen, udgør en selvstændig enhed, fordi køkkenbordet er vinklet.

Sæderne i bilen er alle komfortable, og især sæderne i førerkabinen, der kan drejes og indstilles og dermed forvandles til noget, der reelt minder om lænestole, er et plus.

Trods en besætning på fire i alderen fra 5 til 65 år, ja, så var de 12 dage i autocamperen en af de mest behagelige og afstressende køreferier, familien har været på.


Adria Matrix M 680 SP

  • Totallængde: 7.370 mm
  • Totalbredde: 2.299 mm
  • Egenvægt: 2.999 kg

Udstyr:

  • Frostsikret spildevandstank
  • XXL bagageboks
  • 190 liter køleskab
  • Anti-allergi springmadrasser
  • Elektrisk gulvvarme
  • Pris fra 652.000 kr.
  • www.adria-mobil.com

Camperen var stillet til rådighed for Morgenavisen Jyllands-Posten af Krone Camping, Süderlügum.

Test: Originalen fra Bürstner leverer varen

04-08-2012: Bürstner var hurtig med prisvenlige campere. Ixeo Time 650 har plads og rimelig finish. Læs artikel

Test af Knaus Sky I 650 LEG

05-05-2012: Det tyske firma er tilbage med nye campingvogne og en camper, der ligner et stærkt udspil. Læs artikel

Test af Hymer Exsis - i Fiat

15-04-2012: Tyske Hymer er kendt for store og tunge campere. Den nye model Exsis-i er et lettere bud. Læs artikel

Test af Hymer Carado T348

18-05-2012: Autocampere fra tyske Hymer er dyre. Men Hymer har også deres billigere Carado-serie. Læs artikel

Test af Frankia I 8800 QD/Car Smart Royal Class

06-05-2012: Autocampere er en dyr drøm for de fleste. Frankias store modeller indbegrebet af luksus. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...