Find mere om:
Autocampere dominerede i Düsseldorf | bil.guide.dk

Autocampere dominerede i Düsseldorf

Düsseldorf er hjemsted for verdens største campingudstilling, hvor udstillerne i år viste nyheder inden for mobil fritid frem for flere end 170.000 besøgende. Tendensen er klar: Autocamperne vinder markedsandele fra den klassiske campingvogn.

Hvert år sin trend inden for campingbranchen. 2010 er ingen undtagelse. Verdens største campingmesse i Düsseldorf i Tyskland efterlod ingen tvivl om, at autocamperne vinder yderligere terræn i disse år. Dog er der også her sket et skift, da de ellers så populære alkovemodeller nu er på retur, mens de del- og fuldintegrerede campere vinder frem.

På campingvognsiden er det, som om fabrikanterne er tøvende med nye modelserier. Kræfterne er brugt på at redesigne interiøret med svungne linjer i mørke træsorter, krom og hyggelige belysningsanlæg.

Verdensnyhed

Undervognsfabrikken ALKO og Mercedes har i fællesskab udviklet en ny verdenspatenteret undervogn med luftaffjedring, større hjulafstand og bagest dobbeltaksel, hvilket skulle give bedre stabilitet og kørselskomfort.

Undervognen er brugt som basis for den ny Frankia Luxury Class med en 190 hk Mercedes-motor og automatgear. Den fuldintegrerede camper er udført i glasfiber og er dermed haglsikker. Der er isoleret og opvarmet dobbeltbund til tanke og anden teknik.

Hele interiøret fremtræder solidt og smagfuldt, og fabrikken har tilsyneladende ikke ledt efter de letteste, men bedste løsninger i forhold til de mange brugervenlige detaljer. Der er sidde/soveplads til seks personer, dejligt vinkelkøkken med tre gasblus og en elplade, kombineret omklædningsrum med toilet og separat brus og plads til 17” fjernsyn. En bonus er Alde-centralvarmeanlægget med automatisk valg af den mest fordelagtige energikilde.

Pris på danske plader: 1.500.000 kr. www.frankia.de

Svendestykke

Her er den lille, trehjulede Piaggio brugt som basisbil for en énpersons autocamper. Det er Dethleffs lærlingeafdeling, der står bag projektet. I bodelen er der en enkelt soveplads, bord, hylde og skab. www.dethleffs.de

En drøm på hjul

Udstillingens største autocamper var denne Futuria Truck, som er en camper ud over det sædvanlige. I stueplan er der garage til sportsvognen, opholdsstue med lædermøbler, køkken og soverum. Går man op på første sal, finder man en stor tagterrasse med havemøbler, cappuccino-maskine, køl med drinks, 550 liter whirlpool, klapbart gelænder og andre herligheder.

Prisen er 656.413 euro (næsten fem millioner kr.) - uden danske afgifter. www.most-mobile.net

Lys og luft

Dometic viste et nyt tag-klimaanlæg, der kombinerer aircondition med ovenlys. FreschLight, som produktet hedder, kan med en kølekapacitet på 2.050 W skabe et behageligt indeklima på varme sommerdage og med en varmepumpe på 2.800 W lune godt i for- og eftersmånederne. FreschLight er forsynet med myggenet og mørkelægningsgardin.

Nye serier fra Wilk

Tidligere var Wilk en prestige-vogn, men gennem de seneste år har produktet ført en omtumlet tilværelse. Det vil fabrikken rette op på, og målet er at hæve det gamle image og komme tilbage til den høje ende af mellemklassen. Som det første skridt på vejen præsenterede fabrikken tre nye serier, der har fået navnene Vida, Sento og Eterno.

Vognene er bygget på en BPW-undervogn, der normalt borger for fine køreegenskaber. Der er stabilisator, stabilstøtteben og døre med sikkerhedslåse. Vognsiderne er beklædt med minihammerslåede alusider.

Interiøret virker tiltalende med varme træsorter og møbelstoffer. Der er mange positive detaljer som underhylde ved overskabene, flytbare læsespots, nedsænket indgangstrin, og så er møblementet konstrueret, så der er luftcirkulation gennem magasiner, klimaryglæn og overskabe, hvorved der opnås maksimal varmefordeling.

Der er en snes varianter at vælge imellem i et prislag mellem 126.680 kr. og 193.980 kr. www.wilk.dk

Verdens mindste

Dethleffs ”Biker” er nok verdens mindste og letteste campingvogn, der med 80 kg er så let, at den kan trækkes af en cykel, så der kan virkelig blive tale om en rolig og miljøvenlig ferie.

Med en ”Biker” på krogen kan man overnatte, hvor man ønsker, da den er udstyret med klapsofa, der giver soveplads til to. Den er udstyret med bord, køkken med vask og gas. www.dethleffs.de

Nyt letvægtstelt

Er man blevet træt af at bakse med det store, tunge fortelt, kan det nye Junior deltelt fra tyske DWT være en mulighed.

Teltet har et bundmål på 355x230 cm, det er opbygget over et alustativ, og som teltdug er valgt en polyester-ribstop-vare, der har et vandsøjletryk på 3.000 mm, hvilket skulle kunne holde selv kraftig slagregn ude.

På varme dage kan man fjerne døre og sidevægge eller rulle halvt ned, så der opnås verandavirkning.

Vægt: 14 kg. Pris: 4.430 kr. www.dwt-zelte.de/dk/

Stilfuld atmosfære

Den nye Hymer Nova S var en af udstillingens flotteste vogne. Både ud- og indvendigt er designet stilfuldt udført. Mørke, blanke træsorter, ægte lyse lædersæder, solide stålgreb og en perfekt belysning er med til at skabe hyggeatmosfære.

Selvfølgelig er der også plads til at sidde med den bærbare computer ved et bord, og med et enkelt tryk på en knap dukker en lille bar op af bordet.

Hymer Nova S leveres i størrelserne S 545 og S 690 til henholdsvis 251.900 kr. og 292.900 kr. www.hymer.dk


Test af Frankia I 8800 QD/Car Smart Royal Class

06-05-2012: Autocampere er en dyr drøm for de fleste. Frankias store modeller indbegrebet af luksus. Læs artikel

Test af Knaus Sky I 650 LEG

05-05-2012: Det tyske firma er tilbage med nye campingvogne og en camper, der ligner et stærkt udspil. Læs artikel

Test af Hymer Exsis - i Fiat

15-04-2012: Tyske Hymer er kendt for store og tunge campere. Den nye model Exsis-i er et lettere bud. Læs artikel

Nyhed: Ûberluksusferie på fire hjul

23-12-2010: Det kræver en pænt stor tegnebog at komme i nærheden af en Concorde - hvad enten det gælder det pensionerede fly eller den tyske producent af luksus-autocampere. Læs artikel

Test: Originalen fra Bürstner leverer varen

04-08-2012: Bürstner var hurtig med prisvenlige campere. Ixeo Time 650 har plads og rimelig finish. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...