Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Hymer Exsis - i Fiat | bil.guide.dk

Test af Hymer Exsis - i Fiat

Tyske Hymer er kendt for store og tunge campere. Den nye model Exsis-i er et lettere bud.

Hymer er klar med en ny model i det i forvejen brede program af eksklusive autocampere. Navnet er Exsis-i, og den placerer sig lige under B-klassen, hvis man måler på vægt og pris. Vognen blev for kort tid siden præsenteret i Tyskland og er allerede i Danmark. Målet har været en fuldintegreret autocamper, som kunne godkendes til seks personer og stadig holdes under de 3.500 kg som tillader kørsel på almindeligt kørekort. Hymer har haft svært ved at gøre sig gældende i netop denne klasse, hvor konkurrenterne står stærkere med deres ofte lettere materialer. Priserne ligger omkring 75.000 kr. under en tilsvarende model i den mere fornemme B-serie. Det lyder måske ikke af så meget, når man er oppe i de prisklasser, hvor Hymer begynder, men det vidner om, at Hymer også har brug for et stærkt prispunkt, der kan lokke kunderne ind i butikken. At de så kommer ud med en noget dyrere vare, ja, det har altid været tricket i bilbranchen, så hvorfor ikke blandt autocampere.

Lidt smallere og lidt lettere

Slankekuren i kampen mod overflødige kilogram handler om let ændrede materialer og små justeringer i visse konstruktionsdetaljer. Vægtbesparelsen er hentet ved en lidt smallere vogn, men stadig med dobbeltbund. Vognen er 277 cm høj og 222 cm bred med en indvendig højde på 198 cm. »Vægten er presset ned ved brug af let ændrede materialer og konstruktion. Præcis hvilke løsninger og materialer vil Hymer naturligvis ikke ud med, men på de fleste områder fornemmes bilen næsten som en mere kostbar B-klasse,« siger direktør Poul Lyhne, Camp APS, der står for importen i Danmark. Den sænkbare seng i forenden af bilen er i standardbilen manuelt betjent, men kan naturligvis bestilles elektrisk. Bredden er 150 cm, og der er læsespots i begge ender, hvilket betyder, at man frit kan vælge, hvilken vej man ønsker at sove. »For at højne komforten og ikke mindst dæmpe støj og vibrationer benytter camperen en ændret type forhjulsophæng og en ny type materiale til støjisolering på kritiske steder i konstruktionen. Nyt er også et ændret design af spejlene, og udsynet er bedre end i B-klassen,« skriver Hymer om camperen.

Gå efter 130 heste

Standardchassiset er Fiat AL-Ko Ducato, og mindste model 504 har 115 hestes dieselmotor. Den bliver der nok ikke solgt mange af, for man bør som minimum bestille bilen med 130 heste fra 2,3-liters maskinen. Ingen af modellerne har Elektronisk Stabilitets Control (ESC) som standard, og det bør man naturligvis vælge af sikkerhedsmæssige grunde, men også fordi der med antiudskridningssystemet følger hillholder og antispin. Med hillholderen slipper man for at trille baglæns ved igangsætning på stejle udkørsler, fordi systemet bremser vognen i to sekunder, efter at bremsen er sluppet. Det giver lige tid nok til at koble 1. gear ind, uden man skal fedte og dermed slide på koblingen, der i forvejen bliver slidt meget i et tungt køretøj. Den optimale løsning i en camper er selvfølgelig et automatgear, men har man ikke pengene til det, er en hillholder den næstbedste løsning.

null

Hymer Exsis-i Fiat

 • Længde: 720 cm
 • Bredde: 212 cm
 • Højde: 277 cm
 • Totalvægt: 3.500 kg
 • Egenvægt i køreklar stand: 2.910 kg
 • Lasteevne: 590 kg
 • Antal sovepladser: 4
 • Pris: fra 844.500 kr.
 • Særligt udstyr: Normalt udstyres vognen med en Komfort-pakke med bl.a. klimaanlæg, airbag, fartkontrol, førerdør med el-vindue og indbygget lys og 150 liter Jumbo-køleskab.
 • Pris: 50.300 kr.


Klassiske Hymer

 • Hymer begyndte med de klassiske campingvogne, der stadig produceres i en moderne version.Efter produktionen af den første campingvogn i 30'erne begyndte man allerede i 1958 serieproduktionen af den endnu i dag velkendte serie Eriba-Touring. Første autocamper kom i 1961 og fik navnet, Caravano.
 • Først i slutningen af 1970'erne kom der for alvor gang i produktionen af luksus-autocampere. Stifteren, Erwin Hymer, lever stadig og fejrede 80 års fødselsdag sidste år.


null

null

null

null

null

null

Test af Hymer Carado T348

18-05-2012: Autocampere fra tyske Hymer er dyre. Men Hymer har også deres billigere Carado-serie. Læs artikel

Test: Originalen fra Bürstner leverer varen

04-08-2012: Bürstner var hurtig med prisvenlige campere. Ixeo Time 650 har plads og rimelig finish. Læs artikel

Test af Frankia I 8800 QD/Car Smart Royal Class

06-05-2012: Autocampere er en dyr drøm for de fleste. Frankias store modeller indbegrebet af luksus. Læs artikel

Test af Knaus Sky I 650 LEG

05-05-2012: Det tyske firma er tilbage med nye campingvogne og en camper, der ligner et stærkt udspil. Læs artikel

Test af Adria Matrix M 680 SP

11-03-2011: Den nye Adria Matrix en autocamper, der får opmærksomhed på motorvejen og på campingpladsen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...