Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Knaus Sky I 650 LEG | bil.guide.dk

Test af Knaus Sky I 650 LEG

Det tyske firma er tilbage med nye campingvogne og en camper, der ligner et stærkt udspil.


Efter en årrække med massive problemer er Knaus stille og roligt i færd med at kæmpe sig tilbage til fordums storhed som et af de førende mærker i Europa. Sidste år rundede mærket de 50 år, og det fejres også dette forår med fokus på jubilæumsudgaven af Südwind. »Gaven til de trofaste Knaus-kunder i forbindelse med jubilæet er en masse udstyr uden at det koster ekstra. Det betyder, at vi kan tilbyde en fem meters vogn med meget udstyr for 139.900 kr.,« siger Kim Godballe, salgschef for Procamp, der står for importen. Besparelsen på omkring 30.000 kr. er til at tage og føle på, og vognen er virkelig indbydende med samme design, som er gældende for resten af Knaus-serien. 50-års udgaven skiller sig dog noget ud med glatte alu-sider og en mørk kulfiberoptik omkring vinduerne. De glatte sider ser eksklusive ud, men de er sarte, hvis man ikke er forsigtig. Indvendig er den tyske campingvogn holdt i et lyst og stilfuldt design, og kombinationen mellem møbler og hyndestof er et godt match. Skulle man få lyst til at lave mad, har det moderne køkken fin plads, brede skuffer og apotekerudtræk. Listen med standardudstyr er fyldig og indeholder blandt andet Truma blæservarme, HEKI ll tagluge med belysning, LED ambiente lys, varmt vand, sengetæppe, serviceklap, toiletrum med brus, tv-skab og garderobe. Celebration 500 FU har en egenvægt på 1180 kg og en totalvægt på 1400 kg, som dog mod en merbetaling kan hæves til 1500 kg.

Eneste med lille vogn

Kendetegnene for Knaus er stadig den gode udluftning i vognen med møbler rykket 2 cm ud fra væggene og luft rundt alle steder, hvor der kan dannes fugt. Man har også stadig fuldt tryk på modellen Deseo, som egner sig til sportsudøvere, der har udstyr med. Den klarer eksempelvis to store motorcykler, der nemt fragtes op af den medfølgende sliske. På den måde er motorcyklerne bedre beskyttet mod tyveri, når man i bogstaveligste forstand sover lige ved siden af! »Jeg vil mest beskrive Deseo som en multitrailer, hvor man kan sove komfortabelt og samtidig have sit grej med. En lille campingvogn¨ der ikke rigtig har nogen konkurrenter,« siger Kim Godballe. Den vigtigste nyhed fra Knaus er dog en helt ny autocamper, der på få måneder er ved at cementere mærket som et af de vigtige i Europa. Knaus Sky I hedder den. Man mærker øjeblikkeligt, at der er tale om kram, når man stiger ind i vognen, og fordi Knaus mener det seriøst, er det en fuldintegreret camper, der bygger på det brede Fiat-chassis, og vil man, så kan den bestilles på AL-KO-bund. Om det er pengene værd, må være op til den enkelte at beslutte.

Fornem autocamper

Den mindste model, Sky I 650 LEG, koster fra 761.000 kr. med mindste 2,0-liters Fiatmotor med 115 hestekræfter, og det ligner en stærk pris. Kraftigste motor yder 177 hestekræfter, er på 3,0 liter og kan leveres med automatgear. Sky I kan leveres i flere længder med både enkeltsenge og dobbeltseng. »Der er tale om en vogn til en meget stærk pris. Knaus er lige nu så aggressive på prisen, ganske enkelt fordi man vil tilbage på markedet for autocampere. Derfor tilbyder vi nu tyske kvalitetsmaterialer til italienske priser,« forklarer Kim Godballe. Sky I afløser Sunline i Knaus-programmet og skiller sig ud med en ny lav seng, der kan hejses ned, hvilket betyder at man ingen stige behøver for at komme til køjs. Plissé-rullegardinerne sørger for den nødvendige mørklægning og isolering i front- og sideruder. Som ekstraudstyr leveres elektriske rullegardiner, LED læselampe og valgfri stofbeklædning af hejsesengens tag. Det giver lige det sidste til den hyggelige og komfortable fornemmelse i bilen, og bordet i midten kan forskydes i flere retninger, hvilket gør det muligt at variere opsætningen. Sky I er udstyret med det samme servicecenter udendørs i førersiden, som man kender det fra den seneste generation af delintegrerede autocampere. Den er indbygget i dobbeltbunden og gør det muligt at få adgang til såvel påfyldning af friskvand, aftapning af frisk- og spildevand som adgang til varmekedlen. Derudover er servicecenteret udstyret med batteri (og plads til et ekstra) samt tilslutning af 230V. I forhold til Sky TI har man i Sky I og modellen Sun TI også lavet ekstra plads til en kabeltromle og vandslange.

Kan køres af alle

Vægten er holdt under de magiske 3.500 kg, og en hurtig rundgang i bilen afslører, at den opleves meget som en Hymer Exsis-i. For dem der ikke kender Exsis-i, så kan vi fortælle, at det er seneste nyhed fra Hymer, som er designet til at være en lettere vogn, der kan holdes under de magiske 3.500 kg. At Sky I minder så meget om den nye Hymer er ingen tilfældighed, for det hænger uløseligt sammen med, at en del Knaus-udviklere skiftede arbejde til netop Hymer, da tiderne var rigtig dårlige for Knaus. Så en del af udviklingsarbejdet fra Sky smittede ganske enkelt af på den model fra Hymer, som man arbejdede med. En god detalje ved den fuldintegrerede Sky er en let og meget modstandsdygtig dobbeltbund, hvilket gør bilen velegnet til det nordiske klima. Det er samme konstruktion, som Knaus første gang benyttede i SUN Ti. Den nye Knaus Sky er på få måneder blevet en af de mest solgte campere på det tyske marked.

Knaus Sky I 650 LEG

  • Længde: 696 cm
  • Bredde: 234 cm
  • Højde: 290 cm
  • Totalvægt: 3.500 kg
  • Lasteevne: 320 kg
  • Antal sovepladser: 4
  • Pris: Fra 760.900 kr.

Særligt udstyr:

  • Normalt udstyres vognen med en Sky I pakke med bl.a. Midi-Heki med belysning, elektriske spejle m.m. Merprisen er 14.500 kr. En sikkerhedspakke med alarm og gassensor koster 9.750 kr.


Test: Originalen fra Bürstner leverer varen

04-08-2012: Bürstner var hurtig med prisvenlige campere. Ixeo Time 650 har plads og rimelig finish. Læs artikel

Test af Hymer Exsis - i Fiat

15-04-2012: Tyske Hymer er kendt for store og tunge campere. Den nye model Exsis-i er et lettere bud. Læs artikel

Test af Knaus Jubilæumsvogn

06-11-2011: Knaus fejrer 50 års jubilæum med en storsælger, der er spækket med udstyr og sænket i pris. Læs artikel

Test af Adria Matrix M 680 SP

11-03-2011: Den nye Adria Matrix en autocamper, der får opmærksomhed på motorvejen og på campingpladsen. Læs artikel

Test af Hymer Carado T348

18-05-2012: Autocampere fra tyske Hymer er dyre. Men Hymer har også deres billigere Carado-serie. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...