Find mere om:
Ferie i overhalingsbanen | bil.guide.dk

Ferie i overhalingsbanen

For bilentusiaster ligner udlejningsfirmaernes hjemmesider et tagselv-bord af engang uopnåelige drømmebiler, der nu rykker indenfor økonomisk rækkevidde.

At rejse er at leve, konstaterede H. C. Andersen for længe siden. Og noget af det sjoveste er bag rattet af en ægte superbil, som desværre er uopnåelige for de fleste i Danmark. Men biludlejning kan være en genvej til bildrømmen, for selskaberne udlejer ikke kun kedelige Ford og Opel, men også hæsblæsende drømmebiler. Ferien kan derfor foregå i en todørs Ferrari så billedskøn som Sophia Loren, en Porsche 911 skabt til fart og fascination, eller måske en Maybach med duft af læder i den eksklusive kabine.

Vi har gennemtrawlet udlejningsmarkedet og har fundet superbiler til leje i Tyskland, Italien, Dubai og USA. Lad os blot afsløre, at det ikke er billigt at sætte sig bag rattet i en udlejnings-Porsche eller Ferrari, men alligevel opnåeligt, hvis du deler regningen med fruen eller kammeraterne. Et lejemål kræver, at man har to internationale kreditkort, at alderen har rundet de 30, og at man er i besiddelse af et kørekort.

Opnåelig Porsche

Er drømmen en uge i en Porsche 911 med kørsel ad de tyske motorveje måske med en afstikker til Verona, så kan det faktisk lade sig gøre for 11.000 kroner per uge, dog kun inklusiv 2100 km. Det er hos Avis, at vi fandt tilbuddet. Har du børn eller venner med, og brænder du så meget for at opleve, hvordan det føles at være den, der får de forankørende til at trække ind til højre, så fås den firepersoners Porsche Panamera til omtrent samme pris. Begge tilbud fandt vi hos Avis.

Mere opnåelig er en BMW Z4, der koster 4000 kroner for en uge hos Sixt. Alle bilerne kan hentes hos udlejningsfirmaerne i eksempelvis Flensborg, hvor du så kan parkere din egen bil i mellemtiden.

Er du mere til italiensk Gran Turismo og skrappe espressoer på rastepladserne, så lokker flere firmaer med Ferrari 430, til eksempelvis en tur rundt om Gardasøen. En ganske kostbar, men formentlig uforglemmelig oplevelse til 14.000 kroner per dag, kan du nøjes med en Audi R8 kan du slippe med 7000 kroner om dagen. Tilbuddene fandt vi på eliterent.com. Derimod er det betydeligt billigere at leje sig til biloplevelsen bag rattet af en BMW Z4 M eller en Mercedes SLK 55 AMG, der begge fås for godt 3000 kroner i daglig billeje.

Maybach i Dubai

Der er dog som bekendt fyldt med lastbiler på de europæiske motorveje. Truckerne sidder tungt på indersporet. Når de da ikke trækker ud for at slæbe sig forbi kollegerne med en fart, der kan få en snegl til at bande utålmodigt. Det oplever du ikke på de snorlige motorveje i Dubai, hvor adskillige udlejningsfirmaer faldbyder alt fra tyske, italienske superbiler til noget så eksorbitant som en uge i en Maybach med egen privatchauffør. Prisen for den fornøjelse er dog 35.000 kroner om ugen.

På den anden side af Atlanten lokker flere amerikanske udlejningskontorer med Ford Mustang og Chevrolet Corvette til absolut rimelige priser. Den åbne Corvette koster ikke mere end 5500 kroner om ugen hos Hertz, inklusiv 1000 km. Og kan du nøjes med en sekscylindret Mustang med fast tag, koster den faktisk ikke mere end 3000 kroner ugentligt hos konkurrenten, Avis.

Er du mere tillatinske hestekræfter koster en åben Lamborghini omkring 7500 kroner – per dag, forstås. Men så er du også sikret opmærksomhed op og ned ad Hollywood Boulevard.

Udlejningspriser pr. uge:

Porsche 911 afhentes i Flensborg

pris: 11.000 kr. set hos Avis.dk

BMW Z4 afhentes i Flensborg

pris: 4.000 kr. set hos Sixt.

Ferrari 430 Italien

pris: 14.000 kr. pr. dag set hos Eliterent.com

Audi R8 Italien

pris: 8.000 kr. pr. dag set hos Eliterent.com

Chevrolet Corvette USA

pris: 5.500 kr. set hos Avis

Ford Mustang USA

pris: 3.000 kr. set hos Hertz

Maybach m/chauffør Dubai

pris: 35.000 kr. pr. uge.

Guide: Kunsten at køre langsomt i cabriolet

06-05-2011: I cabrioleternes verden handler det om stil og cruising. Vi er bag rattet i 10 af de bedste. Læs artikel

Nyhed: Lej den nye sportsvogn

12-06-2009: Der kan være mere end 100.000 kr. at spare på at lease den nye cabriolet, racer-coupé eller sportsvogn frem for at eje den. Læs artikel

Nyhed: Smukke sportsvogne og historiske hestekræfter

26-05-2010: Mille Miglia er et af de mest prestigefyldte væddeløb for klassiske racerbiler. Tour overværede det stemningsfulde italienske racerløb, der er forbeholdt smukke sportsvogne med masser af kubik under køleren og historie i bagagerummet. Læs artikel

Nyhed: Årets største værditab på luksusbil?

06-07-2009: En falleret spekulants sportsvogn er efter bare 4.000 km blevet solgt med et værditab på over 1,8 mio. kr. Læs artikel

Guide: Verdens 10 hurtigste sedaner

23-07-2015: Næstefter topfart er ingen fartdisciplin så vigtig som acceleration – fra 0 til 100 km/t. Klart nok er supersportsvogne de hurtigste, men nogle familiebiler kommer altså også af sted med et skrald og to sorte 11-taller på asfalten. Vi har samlet de 10 hurtigste af de hurtige. Med noget af en overraskelse som den absolut hurtigste. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...