Find mere om:
Brugt bil med to års garanti | bil.guide.dk

Brugt bil med to års garanti

Med et nyt brugtbilsudspil ønsker BMW at sikre køberen mod ubehagelige overraskelser.

At købe brugt bil kan forekomme uoverskueligt. De mange myter om brugtbilsforhandlere kan få mange til at tvivle på det gode tilbud og sælgerens intentioner.

Med et nyt fremstød ønsker BMW at gøre det mere trygt at købe brugt. Som de første i branchen tilbyder de to års garanti, hvis man køber en brugt bil fra BMW Premium Selection-programmet. Som brugtbilskøber får man almindeligvis et halvt til et helt års garanti på bilen.

"Det er et spørgsmål om tillid, og vi kender vores biler så godt, at vi kan yde to års garanti," fortæller Steen Bluhm, der er brugtbilsmanager hos BMW.

Nyere biler

Steen Bluhm anslår, at størstedelen af alle brugte BMW'er, til salg hos autoriserede BMW-forhandlere, vil komme under Premium Selection-programmet. Det drejer sig om 300-400 biler.

For at optage bilen i programmet kræver BMW, at bilen ikke er mere end fem år gammel, ligesom den heller ikke må have kørt mere end 120.000 km. Derudover garanterer bilfabrikanten, at bilerne er tjekket grundigt igennem.

Det imponerer imidlertid ikke jurist i bilistorganisationen Forenede Danske Motorejere (FDM) Casper Schad. "Når man køber en brugt bil, bør man altid kunne forvente, at den er tjekket ordentligt igennem, så det er ikke unikt," forklarer han.

Vær opmærksom

Udover garantien får man også to års service op til 200.000 km på bilen. BMW oplyser, at servicepakken dækker vedligeholdelse, service, pleje og de fleste reparationer.

Casper Schad fremhæver, at det altid er vigtigt at gøre sig klart, hvad en serviceaftale omfatter, og vigtigst af alt hvad den ikke omfatter. Kun på den måde kan man sikre sig mod ubehagelige overraskelser.

Brugtbilsekspert hos FDM Karsten Meyland Lemche tilføjer: "Når man køber en bil i den prisklasse, bør man altid få en uvildig til at se på bilen."

Bedre stillet

I junglen af brugtbilstilbud er spørgsmålet, om BMW's nye udspil er et godt et af slagsen. Eksperterne fra FDM mener, at man er bedre stillet, end hvis man køber en brugt bil på normale betingelser.

De understreger samtidig, at det nye og interessante ved udspillet er den ekstraordinært lange garanti. "Man får mere, end man normalt får og har krav på, og så må man selv vurdere, om det er et godt tilbud," uddyber Casper Schad.

Læs også: Sådan køber du brugt bil - uden at blive snydt

Nyhed: Køremaskine er årets bedste brugte bil

03-06-2016: Årets Brugtbil 2016 er BMW 3-serie årgang 2008-2012, som beskrives som en næsten fejlfri køremaskine til meget rimelige priser. Læs artikel

Nyhed: Hvor løber strømmen?

22-05-2009: Allerførst tak for en rigtig god brevkasse. Og nu er jeg selv rendt ind i et lille problem. Læs artikel

Guide: Tre genveje til en brugt herrebil

28-07-2015: En sjov brugt bil behøver ikke være dyr eller kedelig. Her er tre muntre indslag fra 25.000-200.000 kr. Læs artikel

Test: Tre køreglade sparemestre på tilbud

24-05-2012: Der er priskrig i mellemklassen, og der er flere muligheder for at gøre en god handel. Læs artikel

Nyhed: Her er den mest pålidelige bil

16-11-2011: Britisk undersøgelse blandt 50 leasingselskaber afslører, at de bedste biler kommer fra... Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...