Find mere om:
Bilejerne bliver mere tilfredse | bil.guide.dk

Bilejerne bliver mere tilfredse

Bilejernes tilfredshed er steget alle de år, FDM har afdækket deres oplevelser med bilen.

Tilfredsheden med bilmærket i carporten er støt stigende blandt de danske bilejere. Det viser årets store Autoindex-undersøgelse, der er offentliggjort i FDM Motors majnummer.

Faktisk er bilejernes samlede tilfredshed steget de seneste 10 år, hvor FDM har bedt dem vurdere deres oplevelser som bilejere inden for kategorierne bilen, forhandleren og værkstedet. Mens tilfredsheden med selve bilen over årene er gået op og ned, er det vurderingen, at særligt værkstedernes indsats har kastet flest positive tilkendegivelser af sig.

Fokus på god service

”Selve kvaliteten af bilen kan importøren ikke gøre så meget ved. Så vil man distancere sig fra konkurrenterne, kan importøren og nettet af forhandlere og værksteder gøre det ved at yde en ekstra god service. Det er Toyota et eksempel på. Det er ikke den bil, bilejerne er mest tilfredse med, men når det gælder tilfredsheden med både forhandlere og værksteder, ligger Toyota i top,” siger bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

Den samlede førsteplads i Autoindex 2012 indtages af BMW, som dermed henviser de seneste tre års nummer et, Toyota, til andenpladsen efterfulgt af Audi og Volvo. I den anden ende indtager Chevrolet – igen – sidstepladsen. Noget paradoksalt, da Chevrolet Spark er blandt Danmarks mest solgte biler.

Et langtidsholdbart billede

»At bilejernes tilfredshed med Chevrolet kun rækker til en sidsteplads i Autoindex fortæller noget om, at høje salgstal ikke er lig med, at man også laver de bedste biler. Her er det værd at huske, at Autoindex er bilejernes dagligdagstest af de forskellige bilmærker gennem mange år og derfor giver undersøgelsen et unikt og solidt billede af, om et bilmærke er langtidsholdbart i forhold til andre bilmærker,« siger Søren W. Rasmussen.

Autoindex er gennemført af Loyalty Group for FDM blandt 27.000 danske privatbilejere, der har svaret på 120 spørgsmål om vurdering af deres bil, forhandler og værksted. Undersøgelsen er gennemført i perioden januar- marts 2012.

Nyhed: Disse biler er bare bedst

24-04-2014: Forhandlere og værksteder har forbedret deres kundeservice. Læs artikel

Nyhed: Toyota-tilfredshed fortsat i top

28-05-2010: Bilejerne er generelt blevet mere tilfredse med deres eget bilmærke. Og trods masser af dårlig omtale er Toyota-ejerne stadig mest tilfredse, viser FDM's store AutoIndex. Læs artikel

Test: Crashtest-fadæse for Toyota

25-11-2009: 15 biler i stortest - Toyota-ingeniører må have fået sushien galt i halsen, da de så test-karaktererne til en bestemt model. Læs artikel

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...