Find mere om:
Test af Hymer Feeling 230 | bil.guide.dk

Test af Hymer Feeling 230

Hymer Feeling 230 er på en og samme tid det hele og ingenting på krogen.

En stor familie kan glemme alt om ferie i denne lille rejsekammerat. Til gengæld kan det eventyrlystne par, der ønsker optimal frihed, komme frem overalt, også selv om der er bump på vejen.

Denne lille campingvogn er bygget så solid, at man ikke behøver at tage hensyn til vejforholdene. Det er der ikke mange campingvogne, der kan prale af. Den lave højde gør den også mindre vindfølsom.

Med andre ord er der ekstrem høj kørekomfort, hvilket igen underbygger mulighederne for at komme langt omkring, for man kan slappe af bag rattet.

Et rum og et hus

Når man træder ind i denne lille, kompakte campingvogn, finder man et helt hus i et rum. Der mangler kun et toilet, så har man alt det, man også har derhjemme, bare på meget mindre plads. Det skal man være indforstået med.

Man skal også være afklaret i forhold til det, at man skal redde sengen hver aften. Det foregår simpelt nok. Man slår spisebordet ned, og så har man en stor bred dobbeltseng.

Liggekomforten er bedst i begge sider, hvor man ligger på hynderne fra sofaen. Det er en god ide at medbringe en rullemadras for at øge sovekomforten.

Om dagen, når sengen ikke er slået ned, fungerer denne afdeling som stue og opholdsted, når vejret udenfor ikke tillader det. Så er der til gengæld god plads i begge sider til, at man kan smide benene op og indtage en mere afslappet stilling. Det er unikt i så lille en campingvogn.

Praktisk køkken

Køkkenet er et vinkelkøkken, der er over for indgangen. Pladsen er godt udnyttet, og der er ikke en finger at sætte på skabsfordeling og udnyttelse af den sparsomme plads. Funktionerne er gennemtænkte. Der er tilmed masser af bordplads, hvilket er usædvanligt for så lille en campingvogn.

Når man spiser udenfor, ligger køkkenet praktisk over for indgangen. Der er med andre ord ingen afstand fra komfur og køleskab til spisebordet udenfor. Ved siden af køkkenet er der et stort garderobeskab. Det er lige over varmesystemet, og det har visse fordele, hvis man kommer hjem med vådt tøj. Garderobeskabet er også inden for indgangen.

Masser af lys

Campingvognen virker på mange måder som et stort vindue. Der er et flot lys inde i vognen. For det første er der den store, aflange tagluge, der ikke bare giver et flot indfaldslys, men også gør, at man kan ligge i sengen og kigge på stjernerne.

Hertil kommer alle vinduerne, der er fordelt i campingvognen.

Sidst, men ikke mindst, er der stoffet mellem de stationære vægge og loftet. Her kommer der også lys ind.

Der er myggenet i dette stof, så man kan lufte ud. Man skulle måske tro, at stoffet gør campingvognen mere kold, men det er ikke tilfældet.

Campingvognen er testet om efteråret, og den holder fint på varmen. Fordelen er klart, at den er så lille, at den er let at varme op.

Problemfri højde

Hvis man er tæt på to meter lang, har man formentlig udfordringer med at finde en campingvogn, der er høj nok eller har senge, der er lange nok. Det er ikke noget problem i denne campingvogn, hvilket igen er unikt, taget dens størrelse i betragtning. Når man kommer frem og hæver taget, er der 198 cm at gøre godt med, og det er i hele campingvognens længde.

Toilettet mangler, og hvis det er vigtigt at få med, kan man gå en størrelse op til Hymer Feeling 380, der har et toilet.

Hvis man sætter friheden højt og gerne vil ud og opleve en masse og dermed køre langt omkring, vil man blive meget overrasket over de eminente køreegenskaber. AKS (AL-KO 3004) er desværre ikke standard, men kan købes med i en udstyrspakke, og det kan anbefales, hvis man vil køre med det bedste af det bedste.

Hævetagvognen er ikke rigtig slået igennem i Danmark, og det er en skam, for det er en solid, frisk og anderledes campvogn, der kan tages med over alt.

Hymer campingvogn

  • Model: Hymer Feeling 230 – 2012 model.
  • Totallængde: 490 cm.
  • Totalbredde: 200 cm.
  • Totalvægt: 900 kg.
  • Ståhøjde: 198 cm.
  • Antal sovepladser: 2.
  • Køleskab: 80 L.
  • Varmesystem: Truma.
  • Pris: 124.000 kr.
  • www.hymer.dk

Test af Caravelair Antares

18-12-2011: Caravelair har 50 års erfaringer, men er ikke et alment kendt mærke på det danske marked. Læs artikel

Test af Knaus Jubilæumsvogn

06-11-2011: Knaus fejrer 50 års jubilæum med en storsælger, der er spækket med udstyr og sænket i pris. Læs artikel

Test af Wilk Vida 490 KM

26-08-2011: En campingvogn er ikke bare en campingvogn. En campingvogn fra Wilk er et stykke håndværk, hvor den tyske grundighed kommer til udtryk, uden at det går ud over hyggen. Læs artikel

Test: Håndbygget helårskram fra Cabby

14-07-2011: En campingvogn kan være luksus, der kan anvendes året rundt, og bedre designet end ens hjem. Læs artikel

Guide: Slip for buler med et bakkamera

01-05-2015: Buler i campingvognen koster mange penge at rette ud. Et kamera hjælper med at holde øje med bagenden. Og teknikken fås i mange udgaver og endda trådløst. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...