Find mere om:
Sydpå med vest | bil.guide.dk

Sydpå med vest

I flere lande er det blevet lovpligtigt at have advarselsvest med i bilen. Formålet er, at man skal kunne tage sikkerhedsvesten på, hvis man f.eks. oplever et uforudset stop på de større veje og er nødt til at forlade bilen.

Det er ikke ligegyldigt, hvilken advarselsvest man benytter. For at en advarselsvest kan godkendes og dermed være lovlig, skal den enten være gul, orange eller rød.

Herudover skal den have det europæiske kontrolciffer EN 471. Det er vigtigt at lægge mærke til det tal, da der stadig kan forekomme ældre advarselsveste i handelen, som ikke er godkendte.

Indtil nu er advarselsvest obligatorisk i følgende lande (i næsten alle også for motorcyklister): Østrig, Italien, Frankrig, Spanien, Portugal, Kroatien, Slovakiet, Norge, Belgien, Luxembourg, Ungarn, Slovenien, Bulgarien, Rumænien (kun over 3,5t), Litauen, Bosnien-Hercegovina og Montenegro.

Bemærk, at Tyskland ikke er på listen - her er det endnu ikke obligatorisk for privatbilister, kun indenlandske lastvogne.

Guide: Små biler kræver små campingvogne

02-06-2014: Danskernes små biler giver udfordringer, når der skal købes ny campingvogn Læs artikel

Guide: Dårlige vinduesviskere kan koste kørekortet

02-02-2015: FDM har testet otte forskellige vinduesviskere, og den klare anbefaling er, at man holder sig fra de billigste viskere. Læs artikel

Guide: Sådan finder du vej i trækkrogs-junglen

20-09-2014: Oversigt: Stor forskel på, hvilke mikro- og minibiler der kan have anhængertræk, og hvor meget de kan trække. Her er oversigten over alle de små biler på det danske marked. Læs artikel

Nyhed: Nu holder bilen øje med dæktrykket

13-09-2014: Fra 1. november skal alle nye biler have automatisk dæktryksalarm. Men lad det ikke blive en sovepude, lyder advarsler. Læs artikel

Guide: Er dit B-kørekort tilstrækkeligt?

09-05-2012: Udviklingen med mindre biler og større campingvogne gør, at mange bør tjekke kørekortet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...