Find mere om:
Test: Otte gps'er til bilferien | bil.guide.dk

Test: Otte gps'er til bilferien

Træt af din gamle GPS? De nyeste modeller byder på alt fra futuristisk videonavigering til imponerende flyfoto. Priserne ligger fra 1.799 til 3.695 kr.

GPS´erne har længe fungeret på omtrent samme måde: Man har en GPS-modtager og et kort fra enten Navteq eller Teleatlas, og så tegnes et stiliseret kort på skærmen. Men nu begynder der at komme nye interessante teknikker. Først og fremmest er det Ndrive, som takket være samarbejdet med Eniro har fået adgang til flyfoto over større byer. Man kan altså se hvordan omgivelserne virkelig ser ud, noget som gør det enklere at finde rundt fremmede steder. Blaupunkt har også tænkt på kameraer, men har i stedet sat et videokamera i GPS´en. Man ser altså den virkelige vej på skærmen med en stor pil, hvor man skal svinge. Store fremskridt, som vi håber, vil blive udviklet meget de kommende år.

I denne test har vi holdt os borte fra budgetmodellerne, som er de sidste som kommer med nye funktioner. I stedet er det topmodellerne eller mellemmodellerne som kæmper om førstepladsen.

Becker Z203 - stabilt standardapparat

Becker GPS´en får arbejdet gjort uden unødige finesser.

Navigeringen er gennemgående god, og det giver pluspoint for at plandelte kryds vises så tydelig. Derimod kan kortene blive lidt vel ivrige til at ændre vinkel og zoom i skarpe eller komplicerede sving – noget som kan blive stressende. I dag er det vanskeligt og dyrt at opdatere indholdet, men en kommende online-tjeneste løser forhåbentligt det. Becker har gennemgående bygget en god standard-GPS med udmærket fastgørelses anordning.

Pris: 2.443 kr.

Blaupunkt Travelpilot 500 - fremtidens navigering

Et indbygget videokamera giver smart navigering, men frem for alt læser den vejskiltene. Man bliver svimmel af at tænke på mulighederne.

At køre med videobilleder viste sig dog ikke at være nogen succes, og inden så længe foretrækker vi at køre med almindelige kort. Derimod er det interessant, at den bruger kameraet til tegngenkendelse på skilte. Dette kan meget muligt være en teknik med uanede muligheder. Som dyrt legetøj for teknikinteresserede er Travelpilot fantastisk, men som GPS er den ikke lige så imponerende. Vi håber imidlertid, at Blaupunkt fortsætter i dette interessante spor.

Pris: 3.695 kr.

Garmin Nüvi 765T - pålidelig klassiker

Vil man ikke købe katten i sækken, er Garmin altid et trygt valg med tydelige kort, god ydelse og alle de finesser man har brug for.

Garmin har længe ligget i top, når vi har testet GPS´er og denne er ikke nogen undtagelse. Det er en luksusmodel og har derfor alle de finesser, man kan tænke sig. Man kommer aldrig til at tvivle på, hvor man skal hen, og man får den information, man har brug for på vejen. Men trygt er ikke altid sjovt, og den mangler det lille ekstra, som får en til at hæve øjenbrynene. En opfriskning og en ny finesse må der til for at få en topvurdering.

Pris: 2.130 kr.

Magellan Roadmate 1425 - ferieguiden

Denne model fra Magellan virker ikke som om, den har fulgt med konkurrenterne i den rasende udvikling af finesser til lave priser.

For en GPS i denne prisklasse har Roadmate vældig få finesser. Det gælder ikke bare tilslutninger og opdateringsmuligheder, men også moderne navigeringshjælpemidler på skærmen. Det tydelige kortbillede, det gode fæste og den raske ruteberegning havde rakt langt, hvis det havde været en budgetmodel. Men i dag føles den bare forældet og desværre ikke prisgunstig.

Pris: 2.099 kr.

Se testen af de fire andre gps'er her

Test: Se testen af de fire andre gps'er

02-06-2009: Tomtom GO630 Traffic løber med laurbærrene. Læs artikel

Test: Lille men dyr gps

20-05-2009: TomTom ONE Europe 22 Traffic er på mange punkter udmærket. Desværre er den også dyr. Faktisk er prisen på 1.799 kr. på niveau med gps’er, der har mange flere funktioner.

Læs artikel

Nyhed: Ny type autostole er mere sikre

11-06-2016: Skrappere krav og ny standard løfter overliggeren for børnesikkerheden i autostole. Læs artikel

Nyhed: Firehjulsstyring – mere sikkerhed

30-04-2016: Både for- og baghjul drejer på den nye Renault Mégane GT. Læs artikel

Guide: Over alle bjerge

20-04-2016: Sommerens ture går ofte til bjergrige egne, og da der jo ikke er mulighed for at træne i bjergkørsel her i landet, er det en god ide gøre sig nogle tanker om bjergkørsel på forhånd. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...