Find mere om:
Færre tyverier fra biler – men udbyttet er.. | bil.guide.dk

Færre tyverier fra biler – men udbyttet er større

Antallet af tyverier fra biler er faldende. Værdien af udbyttet er dog større, oplever stort forsikringsselskab.

Vi oplever færre tyverier fra bilerne, men når gerningsmanden kommer ind i kabinen, slipper han i stigende grad af sted med mere værdifulde varer. Det viser en forespørgsel til flere af de største forsikringsselskaber.

Hos Tryg er antallet af tyverier fra biler faldet fra 3.900 indbrud i 2007 til næsten det halve i 2014, hvor det landede på 2.100. Til gengæld er værdien af det stjålne steget fra 4.700 kr. til 5.600 kr. i gennemsnit.

Hos Topdanmark, som gør tingene op lidt anderledes, er antallet af tyverier og tyveriforsøg faldet fra 3.400 tilfælde i 2012 til 1.300 i 2014. Her har gennemsnitsværdien af det stjålne i perioden dog ligget konstant på 10.000 kr.

Kampagner virker

Tanja Frederiksen, pressemedarbejder hos Tryg Forsikring, mener, at der er en klar årsag til faldet i antal af tyverier.

»Vi tror, at danskerne er blevet bedre til at tømme bilen, før tyven gør det. Der har været mange kampagner, og de har virket, så mange bilejere er blevet mere forsigtige,« siger Tanja Frederiksen, der også har et bud på, hvorfor værdien af det stjålne er steget hos Tryg.

»Tyven tager sig enten bedre tid eller går målrettet efter større værdier, og så har tingene også fået mere værdi. Mange har i dag for eksempel en iPhone 5 eller iPhone 6 mod en Nokia 3310 for nogle år siden,« siger hun.

Vurderingen på årsagen til faldet i tyverier fra biler er nogenlunde enslydende hos Topdanmark.

Teslas biler ringer hjem, hvis de bliver stjålet

»Vi ser, at antallet af tyverier eller tyveriforsøg i biler følger den generelle tendens, der er herhjemme, hvor antallet af indbrud i huse også er faldet. Godt nok fra et alt for højt niveau. Og så er folk blevet mere opmærksomme på ikke at lade tingene ligge og friste tyvene i bilerne,« siger Jens Langergaard, kommunikationschef i Topdanmark.

Politiet oplever fald

Tendensen bekræftes af Politiet. Her viser den seneste statistik, at antallet af tyverier fra personbiler på landsplan er faldet fra 20.500 registrerede i 2012 til 17.300 i 2014.

»Vi ser et generelt fald i kriminaliteten hos unge, og det smitter også af på antallet af indbrud i biler,« siger Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet. Men han tror også, at en større bevidsthed hos bilejerne smitter af.

»Vi har haft fokus på en indsats under sloganet ”Tøm bilen, før tyven gør det”. Og når der ikke ligger ting og frister i bilen, så er der mindre risiko for spontane indbrud,« siger han.

Hverken forsikringsselskaber eller politiet kan udlede, at bilerne også er blevet mere sikre og sværere at bryde ind i. Det handler først og fremmest om ændret adfærd hos bilejere og mulige tyve.

Indbrud i biler

Gode råd

  • Fjern alt i kabinen – også tomme jakker og tasker.
  • Tjek for cigarladere, sugekop i forruden og mærker efter denne, dvd-skærme mv.
  • Parker på steder med lys.

Guide: Pas på: Her dækker kaskoen ikke

12-02-2016: Det kan være vanskeligt at finde rundt i alle forsikringsbestemmelserne. Her er guiden, der skaber overblik over ti ting, som man selv hænger på, hvis uheldet er ude. Læs artikel

Guide: Pas på de usynlige tyve

15-08-2015: Tyvene kan blokere din fjernbetjening og helt ubemærket komme ind i bilerne ad elektronisk vej. Læs artikel

Guide: Giv tyven en lang næse

15-08-2015: Med enkle råd kan du snyde den tyv, som har kig på din bil. Læs artikel

Nyhed: Disse biler gør det sværest for tyven

15-06-2011: Citroën C5 er bedst til at holde tyven ude, viser en svensk undersøgelse af 120 modeller. Læs artikel

Guide: Sådan undgår du indbrud i feriebilen

02-07-2010: FDM: Fjern gps'en, åbn handskerummet og tag dækkenet af bagagerummet i stationcars. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...