Find mere om:
Guide: Giv tyven en lang næse | bil.guide.dk

Guide: Giv tyven en lang næse

Med enkle råd kan du snyde den tyv, som har kig på din bil.

Fjern alt, hvad der kan friste tyven. Sådan lyder det korte og enkle råd, hvis du skal undgå indbrud i din bil. Men det er ikke nok, lyder det fra flere forsikringsfolk, som vi har talt med. Små tegn eller efterladenskaber glemt i skyndingen kan nemlig give tyven et hint om, at der alligevel er noget at komme efter.

Som udgangspunkt skal du naturligvis ikke lade punge, tasker, mobiltelefon, gps-udstyr eller andet ligge fremme.

»Men fjern også poser, en tom taske eller din jakke, selv om der ikke er noget af værdi i den. Det ved tyven jo ikke, og hvis vedkommende bare tror, at der kan være noget, så kan vedkommende risikere at bryde ind,« siger Tanja Frederiksen, der er pressemedarbejder hos Tryg.

Tjek detaljerne

Fra Topdanmark lyder rådet også på at sikre sig, at der ikke sidder en sugekopholder til gps’en, eller bare et mærke efter den, på forruden, for så ved tyven, at den sikkert ligger i handskerummet eller bagagerummet, mens en oplader i cigarstikket også kan give et hint om, at der er noget at komme efter.

»Det nytter ikke noget at fjerne spillekonsollen eller dvd-afspillere, hvis fladskærmene stadig sidder på forsædernes nakkestøtter,« siger Jens Langergaard, der er kommunikationschef hos Topdanmark.

B972052726Z.1_20150811142131_000+GQELV1PK.2-0.jpg

Bilen skal selvfølgelig være låst, og der skal være synlige tegn på indbrud, for at forsikringen dækker. Og generelt skal det stjålne ikke være synligt udefra. Efterlad heller ikke en ekstranøgle og bilens registreringsattest i bilen. Det giver endnu flere muligheder for tyven.

Rent praktisk sidestiller forsikringen indbrud i biler med ”simpelt tyveri”, hvilket svarer til, at døren ikke var låst i dit hus. Uanset om der er smadret et vindue i bilen eller ej. Det vil sige, at smykker og penge ikke er dækket, uanset hvad.

Det er ens indboforsikring, der dækker ved indbruddet. Her kan elektronik godt være dækket, alt efter forsikringsbetingelserne, som også kan have begrænsning på beløbet. Hos visse selskaber fordrer det dog, at tingene opbevares i et særskilt bagagerum, som man ikke kan komme til fra kabinen. Her er der forskellige opfattelser af, hvordan bagagerummet i en stationcar opfattes.

Ny dom: Biler med startspærre kan godt stjæles

»Derfor er det i alle tilfælde godt at læse sin police grundigt og evt. tage en snak med forsikringsselskabet omkring betingelserne,« siger Ole Vidstrup, der er konsulent i Forsikring og Pension.

Bilens kasko dækker typisk tilbehør til bilen som for eksempel gps. Der kan dog være en høj selvrisiko på kaskoforsikringen, og en gps har typisk en pris under denne.

En tagboks ligestilles med bilen. Men visse betingelser skal opfyldes.

»Tagboksen skal være aflåst og ikke til at pille af,« siger Ole Vidstrup.

Man skal dog også udvise ansvarlig adfærd og for eksempel ikke lade tagboksen stå med værdier et skummelt sted. Der er dog i mange tilfælde en begrænsning på to pct. af indboforsikringens forsikringssum ved tyveri fra tagboks . Den er typisk 1 mio. kr. for en villaejer, så i det tilfælde vil der være en grænse på 20.000 kr. Og den dækker ikke særligt privat indbo (smykker, ure, dyr elektronik, en pels etc.).

Det er i alle tilfælde heller ikke ligegyldigt, hvor du parkerer.

»Man skal tænke sig lidt om. Undgå at sætte bilen i det mørkeste hjørne, og find gerne et sted med en lygtepæl, hvor der er lidt lys,« siger Ole Vidstrup.

Guide: Pas på: Her dækker kaskoen ikke

12-02-2016: Det kan være vanskeligt at finde rundt i alle forsikringsbestemmelserne. Her er guiden, der skaber overblik over ti ting, som man selv hænger på, hvis uheldet er ude. Læs artikel

Guide: Pas på de usynlige tyve

15-08-2015: Tyvene kan blokere din fjernbetjening og helt ubemærket komme ind i bilerne ad elektronisk vej. Læs artikel

Guide: Færre tyverier fra biler – men udbyttet er større

15-08-2015: Antallet af tyverier fra biler er faldende. Værdien af udbyttet er dog større, oplever stort forsikringsselskab. Læs artikel

Nyhed: Disse biler gør det sværest for tyven

15-06-2011: Citroën C5 er bedst til at holde tyven ude, viser en svensk undersøgelse af 120 modeller. Læs artikel

Guide: Sådan undgår du indbrud i feriebilen

02-07-2010: FDM: Fjern gps'en, åbn handskerummet og tag dækkenet af bagagerummet i stationcars. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...