Find mere om:
Værksteder overser hver tredje fejl | bil.guide.dk

Værksteder overser hver tredje fejl

FDM: ”Skuffende, at værkstederne ikke er bedre til at finde fejl på bilen til et serviceeftersyn.

Defekte viskerblade, fejl på lygterne eller et horn, der ikke duer.

Du kender måske fornemmelsen af at have hentet bilen på værkstedet, og selv om den skulle være klar, er der alligevel overset et par vigtige ting. Selv om det er småting, har det betydning for trafiksikkerheden. Derfor skal disse ting ifølge servicebogen tjekkes, når bilen sendes til stort serviceeftersyn. Men langt fra alle værksteder tjekker bilen ordentligt, viser en test, som FDM har foretaget på seks mærkeværksteder.

”Det er skuffende, at værkstederne ikke er bedre til at finde fejl på bilen til et serviceeftersyn. Et serviceeftersyn er meget standardiseret, og de har et tjekskema, som de skal følge og krydse af på undervejs,” siger Jørgen Jørgensen, der er afdelingsleder i FDM's tekniske rådgivning.

FDM har testet seks såkaldte mærkeværksteder, hvor hver bil havde 10 fejl, som værkstedet skulle finde. I gennemsnit fandt værkstederne 6,7 fejl. Alligevel kunne kunden køre fra værkstedet med en stemplet servicebog, selv om service-tjekket ikke var udført korrekt.

Værksteder dumper

”Det er ikke rimeligt, at kunden får at vide, at bilen er fejlfri, når det ikke er tilfældet. Mærkeværkstederne ynder at fremhæve, at de er det bedste valg, når bilen skal til service, men det lever de ikke op til i testen," siger Jørgen Jørgensen.

Han gør opmærksom på, at bilejere ikke længere er forpligtet til at bruge et mærkeværksted til service for at opretholde garantien. Men understreger, at hvis man vælger at køre bilen til et af de såkaldte frie værksteder, skal serviceeftersynet være udført efter fabrikkens forskrifter, for at garantien stadig dækker.

I forhold til FDM's tidligere års undersøgelser af værkstederne er der dog også lyspunkter i værkstedstesten. Generelt holdt værkstederne den lovede pris, og ingen værksteder udførte reparationer, som ikke var aftalt.

Guide: Her er de gode værksteder – og de dårlige

03-05-2016: Hvilket bilmærke giver størst sikkerhed for et godt værksted? Og er er der nogen mærker, der er lige omvendt? FDM gennemfører undersøgelser, der giver et tydeligt fingerpeg. Så her er de gode, de knap så gode og de virkelig dårlige mærkeværksteder i Danmark. Læs artikel

Nyhed: Landsbymekanikeren snart fortid

28-09-2014: Stadig flere af de små værksteder bliver del af en stor kæde. Det er en fordel for kunden, lyder det fra FDM. Læs artikel

Guide: Nye biler får ”røde hunde”

05-04-2014: Overfladerust, hvor rustgarantien ikke dækker, er et problem på mange nyere biler. Læs artikel

Nyhed: Fejl på 86 ud af 100 biler

27-05-2011: Biler repareres langt fra godt nok efter en skade. FDM advarer mod forringet sikkerhed. Læs artikel

Nyhed: Stor forskel på rustbeskyttelse

08-11-2010: Rustbeskyttelse varierer fra det fejlfrie til det værdiløse, viser stikprøvekontrol. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...