Find mere om:
Nyhed: Klassikere diskrimineres | bil.guide.dk

Nyhed: Klassikere diskrimineres

Klassikere er blevet dyrere at hente til Danmark, og ejeren får ikke afgiften retur, hvis bilen igen sælges til udlandet.

Er bilen over 35 år gammel, kan sælgeren – modsat når det gælder yngre biler – ikke få registreringsafgift retur ved eksport. Det er en urimelig forskelsbehandling af klassiske biler, mener FDM, der nu har henvendt sig til skatteministeren.

Sagen er, at man ved eksport af en brugt bil kan få refunderet en del af den danske registreringsafgift. Men da reglen om refusion ved eksport blev indført, omfattede den ikke veteranbiler, eller klassikere som de også kaldes, fordi afgiften på disse var meget lav. Siden har nye beregningsmodeller betydet, at mange klassikere i dag er blevet væsentligt dyrere at indføre, mens afgiften stadig ikke kan refunderes ved eksport.

»Tidligere blev afgiften på alle importerede brugtbiler, også klassikere, fastsat efter en konkret vurdering af bilens brugsværdi. I dag beregnes afgiften på en over 35 år gammel bil derimod ud fra 40 pct. af nyprisen, og det har gjort mange klassiske biler markant dyrere at indregistrere,« siger Casper Schad, jurist i FDMs rådgivning.

Derfor har FDM skrevet til skatteministeren og opfordret ham til at ændre det urimelige i, at ejere af klassiske biler i modsætning til alle andre ikke har ret til at få afgift retur ved eksport.

FDMs magasin om klassiske biler, MotorClassic, omtaler i det nyeste nummer en klassisk Ferrari, der for få år siden blev betalt over 100.000 kr. i afgift af. En afgift Landskatteretten for nylig fastslog, at ejeren ikke kunne få retur ved eksport.

»Det er urimeligt, at ejere af veteranbiler på den måde forskelsbehandles. En af konsekvenserne bliver, at veteranbilerne hurtigt bliver svære at handle i Danmark, og skal nogle af udgifterne hjem igen, bliver prisen hurtigt for høj for en udenlandsk køber,« siger Bo Christian Koch, chefredaktør på MotorClassic.

Læs også: Disse biler kan blive klassikere

Nyhed: Krisen gør drømmebilen billigere

20-10-2009: Investering: Både i USA og Danmark betyder afmatningen, at priserne på vintagebiler falder. Læs artikel

Nyhed: At køre Ford T

06-11-2009: - hov, hvor er gearstangen. Læs artikel

Nyhed: Få bilen fragtet hjem fra USA

20-09-2009: Det er næsten som juleaften, når en forventningsfuld, ny ejer kan pakke sin klassiske bil ud af containeren efter den lange rejse over Atlanten. Læs artikel

Nyhed: Fine klassikere er stadig billige at eje

04-09-2009: Selv om krisen kradser i bilbranchen, behøver man ikke at frygte for sin klassiske drøm. Læs artikel

Nyhed: Verdens største T-selskab

01-08-2008: Tour var med, da der i sidste uge blev holdt 100 års fødselsdag for Ford T i USA. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...