Find mere om:
Billige autostole er farlige og fyldt med.. | bil.guide.dk

Billige autostole er farlige og fyldt med skadelige stoffer

FDM har testet 11 discount-autostole, som kan købes på nettet og som spotvarer i supermarkederne.

Autostolene har ringe sikkerhed og er pumpede med skadelige stoffer. Det er mere eller mindre hvad man kan konkludere ud fra Foreningen af Danske Motorejeres (FDM) test af billige autostole.

FDM har testet 11 forskellige autostole som alle befinder sig i den absolut billigste kategori. Den dyreste stol koster 899 kroner og den billigste 225 kroner. Af de testede stole dumper FDM seks, mens fire lige akkurat består. Kun én stol klarer sig samlet overbevisende.

De 11 autostole er blevet crashtestet og undersøgt for skadelige stoffer, så som hormonforstyrrende phalater. En enkelt stol har modtaget bedømmelsen 'god', og er dermed den eneste stol, der får en anbefaling med på vejen. Denne autostol kommer fra Obaby, og den er den eneste stol i testen, der er målrettet helt små børn (0-13 kilo).

”Siden vi i 2011 begyndte at teste for skadelige stoffer i de dele af autostolen, barnet er i kontakt med, er det lykkedes de fleste producenter stort set at fjerne stofferne fra stolene, hvor de ikke har noget at gøre. Derfor er det også både bekymrende og skuffende at se, hvor dårligt autostolene i segmentet her klarer sig,” siger bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen og tilføjer:

”Man må aldrig gå på kompromis med sikkerhed. Desværre er det, hvad stort set alle testens stole gør. Derfor er det bedste råd at købe en autostol, der passer til barnets størrelse, og som passer til bilen, og i øvrigt sørge for at få den nødvendige instruktion i brug af stolen.”

Rigtigt dæktryk sparer brændstofpenge

De stole der opnår den dårligste bedømmelse er af mærket United Kids, som alle befinder sig i prislejet omkring de 300 kroner.

Søren W. Rasmussen fortæller også, at alle autostolene i testen lever op til færdselsloven, og det vil ikke resultere i et klip eller lignende at benytte dem.

FDM laver løbende tests af forskellige autostole. Det er dog første gang, at man har foretaget en test udelukkende med de billigste autostole.

Test: Livsfarlig autostol dumper i test

24-10-2011: Autostole bliver generelt bedre, men pas på ved handel på nettet, advarer FDM. Læs artikel

Nyhed: Ny type autostole er mere sikre

11-06-2016: Skrappere krav og ny standard løfter overliggeren for børnesikkerheden i autostole. Læs artikel

Guide: FDM: Pas på farlige autostole

27-05-2015: Der sælges fortsat dårlige og giftige autostole i Danmark. Læs artikel

Guide: Sådan sikrer du dit barn i bilen

25-10-2012: Der er stor forskel på barnestole, men prisen er ikke afgørende, viser en test fra FDM. Læs artikel

Nyhed: Færre børn kommer til skade i biler

24-05-2012: Det skyldes bl.a. brugen af autostole, men der er stadig forskel på, hvor gode stolene er. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...