Find mere om:
Hjemmeside leder til de sikre biler | bil.guide.dk

Hjemmeside leder til de sikre biler

FDM-mand står bag ny dansk hjemmeside gør det lettere at finde den mest sikre bil.

Alle vil have en bil, der er så sikker så muligt. Men det kan være svært at finde rundt i junglen af fagudtryk som Euro NCAP-stjerner, pæletests og piskesmældssikkerhed.

Men nu bliver det hele lidt mere overskueligt. Den danske hjemmeside www.euroncap.dk, som netop officielt har åbnet, giver nemlig et overblik over alt omkring sikkerhed i biler, lige fra barnesikkerhed til de nye danske sikkerhedsstjerner, Færdselsstyrelsen giver som et supplement til Euro NCAP-stjernerne og hitlister over testede biler.

Det hele er krydret med billeder og videoklip, hvor man kan se, hvilke kræfter, som udløses ved kollisioner. - Siden er lavet for at man orientere sig, få et overblik og styr på tingene, forklarer Leif Nielsen, der gennem mange år har været FDM’s repræsentant i det europæiske sikkerhedsarbejde i Euro NCAP.

Rigtigt gode

Han har lavet sin danske side som et supplement til den europæiske www.euroncap. com, der først og fremmest er rettet mod bilfabrikkerne og ikke forbrugerne. Den er derfor meget teknisk og ikke specielt brugervenlig eller pædagogisk.

Leif Nielsen, der har fulgt bilernes udvikling gennem en menneskealder, kan dog konstatere, at de nye bilmodeller, der kommer frem i dag, er rigtigt gode. Og selv om Euro NCAP har skærpet kravene, følger stort set alle fabrikkerne med. Hans råd er klart til de, der står over for at skulle købe en bil.

- Hvis den har 5 stjerner er der ingen tvivl, og en bil med 4 stjerner er også i orden. Forudsat, at den har ESC-antiskrid, siger han.

Leif Nielsen blev i foråret afl øst af FDM’s tekniske redaktør Søren W. Rasmussen, som FDM’s sikkerheds-talsmand. Men han er fortsat aktiv i internationalt sikkerhedsarbejde.

Nyhed: Billige autostole er farlige og fyldt med skadelige stoffer

23-10-2014: FDM har testet 11 discount-autostole, som kan købes på nettet og som spotvarer i supermarkederne. Læs artikel

Nyhed: Bilka-bulen kan blive yderst kostbar

24-01-2012: Nye bilers elektroniske støttehjul kan gøre selv småskader uventet dyre, viser undersøgelse. Læs artikel

Test: Livsfarlig autostol dumper i test

24-10-2011: Autostole bliver generelt bedre, men pas på ved handel på nettet, advarer FDM. Læs artikel

Nyhed: Du lever livet farligere på bagsædet

21-06-2011: Moderne biler beskytter forsædepassagerer godt, men det kniber mere på bagsædet, viser test. Læs artikel

Nyhed: Ny guide til elektroniske bilhjælpesystemer

04-11-2010: Et hav af nye sikkerhedssystemer byder sig til, når danskerne skal vælge bil. Ny mærkning fra Euro NCAP guider gennem elektronikjunglen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...