Find mere om:
Disse biler er der oftest vrøvl med | bil.guide.dk

Disse biler er der oftest vrøvl med

ADAC: Der er stor forskel på, hvor ofte de forskellige bilmærker har behov for vejhjælp.

Tysklands svar på FDM, bilistforeningen ADAC, har netop nu offentliggjort en stor undersøgelse, der afslører, hvilke bilmærker der oftest har brug for vejhjælp.

Resultaterne viser, at de dyreste tyske ligger i toppen af statistikken med færrest fejl. Mercedes, BMW, VW og Audi er nemlig overordnet set de biler, der klarer sig bedst.

Værre ser det dog ud for blandt andet Ford- og Honda-ejere. Chevrolet Matiz, Ford Mondeo, Honda Civic og både Opel Vectra og Opel Zafira er nemlig i gruppen af biler, hvor ADAC's vejhjælp fandt flest fejl.

3,9 millioner udrykninger

Statistikken er udarbejdet på baggrund af 3,9 millioner vejhjælps-udrykninger til nødstedte tyskere i 2009. Derudover er der kun medtaget biler, der er op til seks år gamle, i statistikken.

Med 40,8 pct. tegner fejl på bilernes elektronik sig for størstedelen af bilernes nedbrud. Andre 27,5 pct. skyldtes fejl på motor, indsprøjtning og lignende. Yderligere 6,5 pct. handlede om dæk og fælge.

Lakken snyder

Bilerne i undersøgelsen er alle maksimalt seks år, og det som mange stadig vil betegne som en nyere bil. Og det er måske netop årsagen til, at bilerne går ned; Ejerne tænker ikke over at få bilen tjekket jævnligt.

"Undersøgelsen viser med al tydelighed det, vi dagligt hører om, nemlig at en bil kan tage sig godt ud, men når man først får motorhjelmen op, så vælter spøgelserne så at sige ud," siger leder af FDM's tekniske rådgivning Jørgen Jørgensen i en pressemeddelelse.

Teorien underbygges af, at FDM i gennemsnit fandt seks fejl per bil i forbindelse med 5.203 vedligeholdelsestest. Bilerne var i gennemsnit 10 år.

Ud af de flere end 5.000 biler havde 23 pct. problemer med fejl på motoren og 21 pct. havde problemer med lys og signalgivning.

Læs mere om ADAC's undersøgelse her (tysk)

Guide: Klassiske bilmærker kører flest kilometer

09-05-2016: Leder du efter en bil, der kan køre længe? Så bør du måske skele til bestemte mærker. Men tjek, hvad tidligere ejere har investeret i bilen. Læs artikel

Guide: Mangelfuld besked om bilsyn

01-06-2012: Trafikstyrelsens hjemmeside fortæller om bilers stamtavle, men giver ikke hele sandheden. Læs artikel

Nyhed: Opel har den mest fejlfrie bil

20-12-2010: Det tyske prøveinstitut Dekra har på baggrund af data fra 15 mio. biler udpeget de mest fejlfrie. Læs artikel

Nyhed: FDM: Fejl ved hver femte rustbehandling

04-08-2010: Det er nu, bilen skal behandles for at være klar til vinteren, lyder det fra FDM. Læs artikel

Nyhed: Årets brugtbil kåret

18-03-2010: Opel Astra er kåret til årets brugtbil 2010 og gør dermed op med tidligere tiders dårlige omdømme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...