Find mere om:
SUV'er passer nu bedre på fodgængerne | bil.guide.dk

SUV'er passer nu bedre på fodgængerne

BMW X1 er den, der sætter standarden, viser en undersøgelse fra bilistorganisationen ADAC.

De store firehjulstrækkere har fået skyld for meget. Flere undersøgelser har fastslået, at de er farlige for andre trafikanter - især fodgængere, men at de heller ikke yder en tilstrækkelig beskyttelse af egne passagerer. Og så er der lige det med brændstofforbrug og CO2-udslip.

Men når det drejer sig om de såkaldte kompakte SUV'er, har producenterne lyttet til kritikken. Det viser crashtest udført af den tyske bilistorganisation ADAC.

Det bliver bedre

Undersøgelserne viser, at de nye og kompakte SUV'er beskytter fodgængere langt bedre end de tidligere modeller gjorde, og lige nu er det den nye BMW X1, der sætter standarden. Bilen har som den første firehjulstrækker opfyldt de krav, der fra 2012 stilles for, at en bil kan få de maksimale fem stjerner i en crashtest. Derimod klarede Audis Q5 ikke kravene.

BMW X1 opnåede 23 af 36 mulige point. Til sammenligning opnåede storebroderen BMW X3 kun fem point i en tilsvarende test i 2008.

Forbedringen for X1-modellen er blandt andet opnået ved en ændret front og ved brug af mere energiabsorberende materialer. X1'eren er kun 5 point fra Citroën C6, der er den bil, der foreløbig har klaret fodgængertesten bedst.

Ifølge ADAC klarer BMW X1 sig faktisk bedre end mange kompakt- og mellemklassebiler, når der gælder fodgængerbeskyttelse. Dermed dementerer BMW påstanden om, at det med en SUV er nærmest umuligt at opnå en god fodgængerbeskyttelse.

Audi skuffede

Også de øvrige SUV'er i undersøgelsen klarede sig bedre end de tidligere modeller. Mercedes GLK opnåede 16 point mod tidligere 6 point til M-klassen, VW's Tiguan fik 17 point mod 7 til den større Touareg. Den nye Kia Sorento fremviser også markante forbedringer med 16 point mod 3 til den gamle model.

Til gengæld har Audi måske fået noget at tænke over. Q5-modellen skilte sig ud som det uheldige eksempel. Det blev kun til 12 point, mens Q7-modellen i 2006 fik 15 point.

Læs også: Farlige fejl på mange biler

Test af BMW X6 xDrive 30 d

26-05-2015: Test: Den nye BMW X6 er blevet lidt mindre monumental, men er fortsat en ordentlig bamse i trafikken. Læs artikel

Test: De store SUV'er er genopstået

09-08-2014: De store SUV’er gennemgik en nærdødsoplevelse i kølvandet på den internationale finanskrise i ’08. Nu er de tilbage – og mere efterstræbte end nogensinde. Vi sammenligner tre af de dyreste, hurtigste og bedste: BMW, Porsche og Range Rover på diesel. Læs artikel

Nyhed: BMW X6 i anden potens

28-06-2014: BMW viser anden generation af crossoveren X6, som lanceres senere på året. Læs artikel

Nyhed: BMW angriber Range Rover

22-03-2014: Den nye X4’er skal gøre livet surt for konkurrenter som Porsche Macan og Range Rover Evoque. Læs artikel

Test af BMW X5

21-03-2014: Test: Helt ny BMW X5 ligner sig selv, og er nærmest perfekt konstrueret, men den har mistet noget af forgængerens karisma. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...