Find mere om:
Toyota indkalder 3.800 Avensis-biler | bil.guide.dk

Toyota indkalder 3.800 Avensis-biler

1,7 mio. biler skal kontrolleres for utætte brændstofrør. Danske ejere får besked per brev.

Den japanske bilproducent Toyota tilbagekalder nu på verdensplan 1,7 mio. biler på grund af en mulig lækage fra brændstofrørene.

Den eventuelle fejl skyldes en produktionsfejl, så nogle brændstofrør et blevet fremstillet i et for tyndt materiale. Det har betydet, at der over tid vil kunne ske en slitage, som kan føre til en utæthed. I Japan er der blevet fundet fejl på 140 biler. Fejlen kan opstå på modellerne Avensis samt Lexux-modellerne GS300/350, IS250s og IS350 af forskellige årgange.

To benzinmodeller i Danmark

I Danmark betyder det, at 3.800 Avensis-biler af årgangene 2000-2008 skal til kontrol. Det vil i praksis ske ved, at ejerne modtager et brev via Centralregistret for Motorkøretøjer.

"Det er Avensis-modeller med 2,0 og 2,4 liters benzinmotor, som vi nu indkalder til kontrol," fortæller René Mouritsen, der er informationschef for Toyota i Danmark.

Brændstofrør betragter normalt som en sliddel.

"Men i dette tilfælde har der været tale om en produktionsfejl, så nogle rør er blevet fremstillet tyndere. Det har betydet, at benzinens påvirkning over tid har kunnet give en tæring, som har ført til en utæthed. Vi tager vores ansvar meget alvorligt, og derfor indkalder vi op til 11 år gamle biler," forklarer René Mouritsen.

Fejl fundet i Japan

Han tilføjer, at der i Europa ikke har været tilfælde med utætte brændstofrør. Fejlene er fundet på biler på det japanske hjemmemarked, hvor 1,2 mio. biler skal til kontrol, mens de resterende biler er solgt på oversøiske markeder.

René Mouritsen forventer, at Toyota-forhandlerne i Danmark i løbet af et par måneder vil have kontrolleret de 3.800 biler. Hvis der findes fejl, vil de blive udbedret på Toyotas regning.

I løbet af de næste dage vil Toyota i Danmark i øvrigt på sin hjemmeside oprette en tjeneste, så Avensis-ejere ved at indtaste stelnummeret kan få svar på, om bilen skal indkaldes til kontrol.

Læs også: Toyota udbygger Prius-modellen

Guide: Her er de gode værksteder – og de dårlige

03-05-2016: Hvilket bilmærke giver størst sikkerhed for et godt værksted? Og er er der nogen mærker, der er lige omvendt? FDM gennemfører undersøgelser, der giver et tydeligt fingerpeg. Så her er de gode, de knap så gode og de virkelig dårlige mærkeværksteder i Danmark. Læs artikel

Nyhed: Ekspert: Så hurtigt kan brint- og elbiler overtage markedet

22-10-2015: Vi står på kanten af en teknologisk revolution, mener ekspert, som forudser, at alle kører i en el- eller brintbil i år 2050. Læs artikel

Guide: Tør du købe en hybridbil?

12-12-2014: Test: Hybridbilerne begynder nu at kunne ses i salgsstatistikkerne, men spørgsmålet er, om teknikken er pålidelig nok. Vi spørger FDM og et par ejere af hybridbiler. Læs artikel

Nyhed: Toyota i stor motoroffensiv

23-04-2014: Det japanske mærke ruller 14 nye brændstoføkonomiske motorer ud i løbet af 2015. Læs artikel

Nyhed: Bilhistoriens største frifindelse?

12-08-2010: Foreløbig er der ikke konstateret tekniske fejl ved nogen af de 58 Toyotaer, der udløste tilbagekaldelsen af næsten ni millioner biler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...