Find mere om:
Peugeot, Citroën og Toyota har skabt en ny.. | bil.guide.dk

Peugeot, Citroën og Toyota har skabt en ny bilklasse

De tre producenter er på vej med fælles minibusser, der får plads til op mod ni om bord.

Rip, Rap og Rup får nu nogle storebrødre.

De tre fabrikker, som står bag mikrotrillingerne, er nemlig på vej med minibusser efter samme koncept med fælles modeller, men forskellig styling.

I forvejen har Peugeot, Toyota og Citroën også arbejdet sammen om varevognene Expert, Jumpy og Proace, men de nye modeller kaldet Spacetourer, Traveller samt det kendte Proace er altså ikke alene arbejdsheste med stort ladrum, de kommer også som minibusser med plads til op mod ni personer.

B972155260Z.1_20151207095616_000+GT8PL3MP.2-0.jpg

»Vi kan se, at der en stigende efterspørgsel på mindre busser, der kan bruges som shuttlebusser eller VIP-busser af firmaer eller måske som taxier,« siger Hanne Sørensen, der er informationschef hos Peugeot Danmark.

Flere modeller

Hun tror, at børnefamilierne fortsat vil vælge mere klassiske familiebiler som for eksempel Peugeot Partner/Citroën Berlingo eller den kommende nye 5008. Simpelthen på grund af størrelsen på busserne, som for eksempel matcher Mercedes Vito eller Nissan NV200.

Den bedste storfamiliebil

Det er dog en helt ny bilklasse, som har set dagens lys og nu vokser.

»Der er kommet flere af den slags minibusser på markedet, fordi der er et behov for busser, der kan indrettes fleksibelt med plads med op til ni om bord,« siger Anders Tystrup, som er pressechef hos Toyota Danmark.

Fabrikkerne er fortsat meget sparsomme med detaljerede oplysninger omkring busserne, som skal bygges på PSA-fabrikken Sevelnord i Valenciennes i det nordlige Frankrig.

Vises til foråret

De danske importører kan dog heller ikke fortælle meget om priser eller dansk udstyr. Det står dog fast, at modellerne præsenteres offentligt på næste forårs motorshow i Geneve.

Fornem komfort i ny minibus fra Mercedes

Andre mærker rører også på sig. VW har haft en minibus med retrodesign, som er inspireret af den oprindelige Type 1 Transporter, på tegnebrættet. Men det er uklart, om den kommer.

Guide: Leasing eller ej: Kampen mellem Citroën, Peugeot og Toyota

20-04-2016: Leasing tager sig jo tillokkende ud. Men er leasing nu også den klogeste måde at skaffe sig ny bil på? Peugeot siger ja. Toyota både og. Mens Citroën siger nej da – det er klogest at købe. Se, hvordan tre forskellige firmaer sælger den samme bil på tre forskellige måder. Læs artikel

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Nyhed: De små biler nærmer sig 30 på literen

10-11-2014: Hvilke af de små biler under 100.000 kr. er bedst til at strække benzinen? Lige nu er det trillingerne med Citroën C1, Peugeot 108 og Toyota Aygo – men en ny sparemester er på vej. Læs artikel

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: 10 biler under 100.000 kr.

17-05-2010: Da Chevrolet lancerede den nye Spark til 85.900 kr. for et par måneder siden, satte de samtidig gang i en lavine af prisnedsættelser. Og relativt set har det nok aldrig været billigere at købe ny bil i Danmark. Her får du fordele og ulemper ved de 10 billigste biler lige nu. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...