Find mere om:
Nyhed: Cabrioleten byttes ud med en stationcar | bil.guide.dk

Nyhed: Cabrioleten byttes ud med en stationcar

Fornuften råder på det danske bilmarked. Mange har byttet deres åbne vogn ud med en praktisk stationcar. Det har sendt prisen på brugte cabrioleter i frit fald.

Drømmen om en åben vogn er rykket et godt stykke nærmere. Prisen på brugte cabrioleter er nemlig faldet med mindst 15 procent i et brugtmarked, der ellers er præget af stigende prisniveau. Årsagen er, at udbuddet af åbne, brugte biler er steget markant som følge af krisetider og generel snusfornuft i bilernes verden.

Det siger Kenneth Andersen, som er direktør for Bilbasen, og følger brugtmarkedet tæt.

De brugte biler med kaleche eller stålfoldetag står til salg næsten fire gange så længe som gennemsnittet af de øvrige modeller, og udbuddet er steget med 600 biler siden september til i alt 2100 styk.

Audi A4 cabriolet er således faldet med 40.000 kroner siden september sidste år, og den gennemsnitlige pris er nu 330.000 kroner for en brugt A4. Den procentvise stigning er endnu mere markant på VW Golf Cabriolet, der er faldet med hele 19,5 procent i perioden.

Prisfaldet står i diametral modsætning til det øvrige brugtmarked, der har stabiliseret sig, og viser en svagt stigende prisudvikling.

Et bevidst valg

Kenneth Andersen mener, at man ligefrem kan tale om, at danskerne vælger en stationcar og sælger den upraktiske cabriolet.

- Det store prisfald gælder nichébilerne, mens det øvrige bilmarked er stabilt, siger han.

Hos Bilpriser.dk, hvor man også følger markedet tæt, mener man endda, at bunden ikke er nået endnu. Det skyldes bl.a. nye afgiftsregler.

- Reglerne for registreringsafgifter er ændret i 2009, og det er nu muligt for leasingselskaberne at betale registreringsafgiften i småbidder. Før blev alle importerede cabrioleter pålagt hele registreringsafgiften på en gang.

Nu kan leasingselskaberne hente de brugte til Danmark, når de er tre år gamle og nøjes med at betale en halv procent af afgiften per måned. Det betyder, at de kan give forbrugerne nogle meget attraktive tilbud på fleksleasing, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Han mener derfor, at færre vil købe brugte cabrioleter. Og så falder de naturligvis, til priserne igen er konkurrencedygtige.

Han forventer, at en VW Golf cabriolet vil falde yderligere i pris, mens det kun er Mazda MX-5, der vil holde prisen fornuftigt.

Nyhed: Her er de mest populære cabrioleter

27-07-2010: Fornuftige priser og solid mekanik gør Peugeot 206, VW Golf og Mazda MX-5 populære. Læs artikel

Test af VW Beetle Cabriolet, Audi A5 Cab, Opel Cascada

10-09-2013: Cruising med taget nede. Langs kysten, gennem skoven, ind gennem byen. Det er en af sommerbilismens herlige discipliner. I år har kalechen fået sit store comeback – det viser sammenligningen af to af de nye mod den hidtidige konge blandt cabrioleter. Læs artikel

Test: Cabrioleter gjort af det rette stof

05-07-2012: En hat af stål er blevet standarden, men der er stadig et marked for stofkalecher. Læs artikel

Nyhed: Måske du kan nøjes med en brugt

20-10-2009: Alternativ: Audi A4 Cabriolet fås som brugt for under 300.000 kroner. Læs artikel

Nyhed: Krisen breder leasing-paletten ud

29-09-2009: Firmabil: Brugtleasing, forlængelse af kontrakter, downsizing, specialtilbud, mere grøn driftsøkonomi - alt er i spil ved leasing af firmabil. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...