Find mere om:
Nyhed: Her er de mest populære cabrioleter | bil.guide.dk

Nyhed: Her er de mest populære cabrioleter

Fornuftige priser og solid mekanik gør Peugeot 206, VW Golf og Mazda MX-5 populære.

Det var næsten en fransk revolution, da Peugeot for 10 år siden overrumplede alverdens cabriolister, da de udtænkte en billig og helårsduelig cabriolet. Franskmændene pensionerede simpelthen det klassiske stoftag og monterede i stedet et el-drevet foldetag af stål på en 206.

En ny biltype var skabt: Coupe-cabrioleten, der var topløs om sommeren og hermetisk lukket om vinteren. Den mekaniske ”klaphat” blev omgående en succes, og den lille 206 CC blev den mest solgte cabriolet, også herhjemme.

En gennemgang af den danske bestand af cabrioleter viser da også, at den lidne hårtørrer er den mest udbredte bil herhjemme med i alt 2402 kørende eksemplarer. Det rækker til en klar placering foran VW Golf Cabriolet med 1702 styk på vejene og Mazda MX5, som der er 1511 af på danske plader.

Peugeot 206 altid bestseller

Statistikken er udarbejdet for avisen af Bilbasen, og direktør Kenneth Andersen er ikke overrasket over udfaldet i top tre.

- Peugeot 206 CC solgte rigtigt godt i dens levetid, ikke mindst takket være en meget lav pris, da den kom på markedet. Erfaringen har tilmed vist, at bilen er skruet godt sammen, og tagkonstruktionen byder ikke på problemer, siger Kenneth Andersen, som heller ikke undrer sig over Golfens andenplads.

- Den første generation tegner sig for over halvdelen af de åbne Golfer, som kører rundt herhjemme. Og dén model holdt i 20 år, inden den der kom en ny version, tilføjer Kenneth Andersen, der mener at Golf er en rigtig fin cabriolet for begyndere.

Pas på MX-5

Den klassiske Mazda MX-5, som er den 3. mest udbredte cabriolet, er noget dyrere end en gammel Golf, og den kræver forsigtighed ved køb.

- MX-5 er en eftertragtet vare, men du skal passe meget på rustangreb, der kan gemme sig i vanger og andre skjulte steder, siger Kenneth Andersen.

Bilbasens top fem indeholder også BMW 3-serie cabriolet og Audi A4 cabriolet på de to sidste pladser. Det skyldes ikke mindst, at mange har hentet dem på det tyske brugtmarked.

- Der har især været en stor import af brugte BMW’ere, og de er da også ganske billige at holde kørende, men pas på, at de ikke har kørt for langt og husk, at 3-serien skal være så original som muligt, tilråder Kenneth Andersen, som er mere overrasket over, at A4 også er med i top fem.

- Bilen er ganske dyr, men er faldet tilstrækkeligt i pris, så det lokker kunder til.

Der er da heller ikke de store problemer med teknikken, siger Kenneth Andersen.

Modeller

De fem mest udbredte cabrioleter/CC modeller uanset generation:

 • 1. Peugeot 206 CC – 2.402
 • 2. VW Golf cabriolet – 1.702
 • 3. Mazda MX-5 – 1.511
 • 4. BMW 3-serie cabriolet – 1.378
 • 5. Audi A4 cabriolet - 662

De fem mest udbredte cabrioleter/CC modeller efter generation

 • 1. Peugeot 206 CC – 2.402
 • 2. VW Golf I cabriolet – 962
 • 3. Mazda MX-5 I - 878
 • 4. VW Golf II cabriolet - 679
 • 5. Audi A4 cabriolet - 662

De fem mest solgte cabrioleter/CC modeller solgt på BilBasen uanset generation

 • 1. Peugeot 206 CC
 • 2. VW Golf cabriolet
 • 3. Mazda MX-5
 • 4. BMW 3-serie cabriolet
 • 5. Audi A4 cabriolet

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Test: Cabrioleter gjort af det rette stof

05-07-2012: En hat af stål er blevet standarden, men der er stadig et marked for stofkalecher. Læs artikel

Guide: Kunsten at køre langsomt i cabriolet

06-05-2011: I cabrioleternes verden handler det om stil og cruising. Vi er bag rattet i 10 af de bedste. Læs artikel

Guide: Stor forskel på firmabilernes siddekomfort

30-01-2015: Komfort: Ergoterapeut tester sæderne i de nyeste firmabiler. Her er stor forskel, selv blandt de dyreste. Læs artikel

Test: På dette område bliver bilerne dårligere

14-09-2010: 25 år gammel bil banker i mange tilfælde de nye, når det drejer sig om udsyn, viser tysk undersøgelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...