Find mere om:
Ny Citroën vil slet ikke være en Citroën | bil.guide.dk

Ny Citroën vil slet ikke være en Citroën

DS3 og DS3 Cabriolet får nu den nye DS-front, som lægger afstand til Citroën, i et ellers beskedent facelift.

Citroën fortsætter strømliningen af DS-modellerne, som nu er et selvstændigt brand, der lægger mere afstand til moderselskabet.

Det betyder, at DS3 og DS Cabriolet får den nye og mere markante front med DS-vingerne, som skubber Citroën-vinklerne helt væk.

Samtidig modtager den aldrende model med rødder tilbage til 2009 et mindre facelift, som nærmest er i petitesse-afdelingen. De nye LED Vision-lygter fra 2014, hvor xenon- og full LED-lys spiller sammen, omfatter nu også tågelygter i full LED.

Smartphoneopkobling

Samtidig kan man tilkøbe multimedieanlæget Mirror Screen, der betyder, at Apple- og Android-telefoner kan spille sammen med anlægget gennem Apple CarPlay og Mirror Link.

Her er den genfødte Citroën Mehari

Den syv tommer berøringsskærm, som nu er standard, betyder, at antallet af knapper og taster i midterkonsollen falder med en snes stykker, fordi de nu samles på skærmen.

Automatisk nødbremse kan fås, men den er ekstraudstyr.

Motorprogrammet justeres også. Det omfatter tre af de trecylindrede Puretech- THP-motorer og tre firecylindrede Blue HDI-dieselmotorer. Alle fra PSA-koncernens hylder.

Ny er den 130 hk benziner , som afløser VTi 120, og leverer 230 Nm fra 1.750 omdr. – altså større moment fra lavere omdrejninger. En ny generation af det sekstrins EAT-automatgear findes nu også i DS3’erne.

Fire Citroën-modeller i nostalgi-top 10 

Topmodellen er DS3 Performance med sportstrim og en 1,6-liters THP-motor på 208 hk.

De faceliftede modeller kommer til april, men den danske importør kan endnu ikke sige noget om det specifikke danske modelprogram eller priserne.

Nyhed: Ny C3 går Cactus i bedene

12-07-2016: Den nye Citroën C3, der kommer til Danmark i 2017, får crossover-look. Læs artikel

Nyhed: DS5 har fået slebet kanterne til

14-05-2016: Den største DS5 er stadig helt sin egen. Den er blevet mere komfortabel efter et facelift, men alderen trykker også. Læs artikel

Nyhed: Anderledes luksusbil blæser på normerne

21-07-2015: Premiere: DS Automobiles er anderledes biler til kunder, der ikke vil have konforme tyske luksusbiler. DS 5 er den første bil, uden Citroënnavnet. Læs artikel

Nyhed: Mere maskulin Picasso

29-07-2013: Den nye Citroën Grand Picasso med plads til syv har mere kant end den fempersoners. Læs artikel

Test: Fire frække biler til en halv mio.

02-09-2011: Den hårdkogte GTI, den klassiske baghjulstrækker, designerbilen og den nyeste med kaleche. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...