Find mere om:
Nyhed: Denne Fiat er som en samurai i.. | bil.guide.dk

Nyhed: Denne Fiat er som en samurai i Armani-habit

Den genfødte åbne Fiat 124 Spider lander herhjemme til næste sommer med japansk hjerte og italienske klæder.

Historie er guld værd. Det ved marketingfolkene hos Fiat, som nu genopliver den ikoniske 124 Spider. Den åbne topersoners roadster, der i originalversionen så dagens lys på Torino Motorshow for næsten 50 år siden, er nemlig en af de mest markante Fiater i nyere tid.

Den nyeste aftapning er dog ikke en rendyrket italiener. Den bygger nemlig på den vævre og velkørende Mazda MX-5, som under kølerhjelmen med Fiat-logoet har fået udskiftet Mazdas motorer på 1,5 liter og 2,0 liter med henholdsvis 131 hk og 160 hk med en 1,4-liters Multiair-turbomotor på 140 hk.

Samtidig har designerne fra Fiats Centro Stile i Torino været en tur omkring bilen med nænsomme blyanter, så karrosseriet har fået en overhaling. Det skinner især igennem på fronten, der med sine lange, afrundede forskærme og ditto forlygter har klare tråde til den originale 124 Spider.

Genbrug på interiørfronten

Indendørs har Fiat dog sparet på fornyelseskontoen, for her er det funktionelle, men noget sterile instrumentbord fra Mazda MX-5 genbrugt. Betjeningsgreb, pedaler og rat sidder til gengæld, hvor de skal i det lille racerbilsagtige cockpit.

Den tætte vejkontakt og nærhed med elementerne, som MX5’eren er kendt for, vil helt klart være plusser i den topløse Fiat, der med baghjulstræk, avanceret multilink-ophæng og lavt tyngdepunkt med en optimal vægtfordeling kan give en på opleveren, når stofkalechen er pakket ned.

28 bil mazda MX5.jpg

Den danske Fiat-importør kan endnu ikke sige noget om priserne på 124 Spider, som lander herhjemme til næste sommer. Til sammenligning starter Mazda MX5 fra 330.000 kr.

De to udstyrsniveauer, Spider og Spider Lusso, ligger dog fast. Ligesom du kan tilkøbe ekstraudstyr som adaptive forlygter, bakkamera, 7 tommers skærm med DAB-radio, nøglefri adgang eller Bose-anlæg. Det er langt mere end til Mazda MX5’eren.

Steffen Holm, der er pressechef hos Fiat Danmark, fortæller, hvilke elementer som skal fremhæve Fiat 124 Spider frem for Mazda MX-5.

»Det er køreglæde, historie og design,« siger Steffen Holm, som peger på at Fiaten især har forcer på de to sidstnævnte områder.

»Her er designmæssige træk fra oprindelige Fiat 124 Spider, og den er designet i Italien. Her er tale om en slags retrobil, og det er jo noget, som Fiat har haft succes med, når vi ser på modellerne i 500-rækken,« siger Steffen Holm.

Abarth i støbeskeen

Fiat har officielt ikke andre motorvarianter i programmet. Men ifølge den internationale motorpresse kommer der i USA også en version med 158 hk, ligesom man også kan tilkøbe automatgear her. Samtidig overvejer Fiat en mere hidsig Abarth-version, der kunne få 170 hk.

Fiat havde også overvejet at genoplive X/9, som er en af de åbne nyklassikere fra de sidste årtier. Men man vurderede, at der var stærkere appel i 124 Spider, som også ligger tættere på de værdier, som Fiat gerne vil signalere. Nyklassiker: Designlegendens Fiat 124 Spider, der fik stjernestatus

Den nye åbne Fiat-model er netop vist på det store motorshow i Los Angeles.

Den europæiske premiere sker på Geneve Motorshow til foråret, hvorefter den rulles ud på de forskellige markeder.

Fiat 124 Spider - Modelhistorie

1966: Fiat 124 Spider debuterer i Torino.

1968: Første Spider på det amerikanske marked

1975: Efter kæmpe succes i USA produceres Spider nu kun til det amerikanske marked.

1979: Fiat 124 Spider omdøbes til Spider 2000

1981: Pininfarina overtager hele produktionen. Salget i Europa genoptages. Bilen omdøbes til Pininfarina Spider på det amerikanske marked og Pininfarina Spidereuropa på det europæiske.

1985: Produktionen ophører efter et salg på 200.000 biler.

2015. Fiat 124 Spider genopstår som en rebadged Mazda MX-5.

Nyhed: C-klassen er nu klar som cabriolet

26-03-2016: Mercedes lancerer nu C-klassen som topløs model og mulighed for Airscarf, der giver varm luft gennem nakkestøtten. Læs artikel

Test af Jaugar F-Type R AWD convertible

09-10-2015: Af alle var det Enzo Ferrari, der mente, at 60’ernes Jaguar E-Type var den smukkeste sportsvogn nogensinde. Omtrent 50 år senere har englænderne haft held til at skabe en nutidens E-Type, nu med navnet F-Type. Nyeste F, hurtigste F, dyreste F kører vi her. Det hele starter i hjertet af New York, på Manhattan. Læs artikel

Test af Mazda MX-5

12-09-2015: Premiere: Den legendariske Mazda MX-5 er elsket verden over for sit enkle koncept. Den nye generation er tro mod originalen, men alligevel bedre på de fleste punkter. Læs artikel

Test af BMW 228i Cabriolet

31-05-2015: Test: Skarp i designet, skarpe køreegenskaber og lækker motor i BMW’s nye 2-serie Cabriolet, som vi kører med 245 hk stærk benzinmotor. Læs artikel

Nyhed: Ny Mazda er efterlønnerens drømmebil – eller...

01-11-2014: … eller trackday-kørerens? Eller måske i virkeligheden begges? Med både lavere pris og lavere vægt tyder alt på, at den kommende Mazda rammer bredt og derfor vil passere MX-5 nummer én million i topfart. Vi har været til verdenspremiere i Barcelona på den uendeligt røde sportsvogn. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...