Find mere om:
Nyhed: Solskin på super-luksusklasse | bil.guide.dk

Nyhed: Solskin på super-luksusklasse

Den nye Rolls-Royce Dawn rykker grænserne for, hvor ekstravagant en cabriolet kan være.

En cabriolet-model skal da helt klart hedde Dawn, som på engelsk betyder daggry.

Chauffør og passagerer i den nye åbne Rolls-Royce med samme navn vil da også helt sikkert have overskud til at nyde en opgående sol.

Bilen, som Rolls-Royce netop har vist, og som topchef Torsten Mueller-Oetvoes kalder ”Den mest sexede Rolls-Royce nogensinde”, er nemlig blandt de absolut mest eksklusive af slagsen.

Den bygger på samme platform som Ghost, der i modsætning til den monumentale Phantom mere er en drivers car, hvor det er i orden, at ejeren af og til skubber chaufføren væk og selv griber rattet. Den findes også i coupé-versionen, Wraight, og den nye Dawn har da også nogle karosseridele til fælles med den.

Ædelt facelift til Ghost

Det gælder også motorbestykningen, som er den klassiske 6,6 V12-motor på 570 hk med et moment på 780 nm allerede fra 1.500 omdrejninger, og som er hentet fra moderselskabet, BMW’s, hylder.

Sekslags-kaleche

Dawn er ingen racerbil. Men den har en noget hurtigere speederrespons end Ghost, og det sikrer, at 0-100 km/t. i den tunge bil klares på 4,9 sekunder.

Her får det otte trins automatgear hjælp af navigationsanlægget, som kigger på vejen fremad og tilpasser udvekslingen til, hvad der kommer. Den engelske fabrik kalder selv modellen for den mest lydløse cabriolet i verden. Det skyldes bl.a., at stofkalechen skulle kunne køre ned og op uden en lyd. Stoftaget har for øvrigt seks isoleringslag for at gøre det så dæmpet som muligt og i princippet lydløst.

Bag ved bagsæderne er der tilmed et dæk af ædelt teaktræ, sådan bare lige for at fuldende udtrykket.

Rolls-Royce i stor modeloffensiv

Hvad prisen vil være på danske plader, kan vi kun gisne om. Men en almindelig Rolls-Royce Ghost starter fra omkring syv mio. kr.

Phantom, som kan købes fra cirka 10 millioner kr., findes også som cabriolet under navnet Drophead Coupé.

Nyhed: Fremtidsluksus i hyperklassen

29-06-2016: Rolls-Royce Vision Next 100 er en rullende elektrisk drevet kæmpe sedan for to personer, hvor de noble ombordværende kan ankomme stående og med stil. Læs artikel

Nyhed: Lille Porsche kører nu med fire cylindre

02-02-2016: Porsche Boxster får nu tilnavnet 718 og flere kræfter, men bedre økonomi. Læs artikel

Test af Jaugar F-Type R AWD convertible

09-10-2015: Af alle var det Enzo Ferrari, der mente, at 60’ernes Jaguar E-Type var den smukkeste sportsvogn nogensinde. Omtrent 50 år senere har englænderne haft held til at skabe en nutidens E-Type, nu med navnet F-Type. Nyeste F, hurtigste F, dyreste F kører vi her. Det hele starter i hjertet af New York, på Manhattan. Læs artikel

Nyhed: Endnu en topløs Lamborghini

29-09-2015: Den nye åbne Lamborghini Huracán Spyder byder på en 5,2 liters V10-motor og masser af frisk luft. Læs artikel

Nyhed: Topløst Mercedes-slagskib

17-09-2015: Mercedes lancerer fra start den nye S-klasse Cabriolet i S63 AMG-versionen, der har hele 585 hk. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...