Find mere om:
Test af Hobby Premium | bil.guide.dk

Test af Hobby Premium

Forholdet mellem pris og udstyr gør tyske Hobby til en bestseller på det europæiske marked.

Danmark er ingen undtagelse. Den nye Premium-model er for den moderne campist, der gerne vil ses i en noget anderledes vogn, men som ikke vil gå på kompromis med indretningen.

Luk øjnene og forestil dig, hvordan en campingvogn så ud for 15 år siden. Eller endnu bedre, tag en tur rundt hos de mange forhandlere af brugte vogne. Her vil du passere endeløse rækker af campingvogne, der stort set alle ligner hinanden med deres firkantede facon, lige sider og falmede blå, brune eller røde stafferinger, der gemmer på fantasifulde modelnumre efterfulgt af et Luxe-, De Luxe- eller Excellent-navnetræk.

Producenterne af campingvogne er ikke just kendt for deres mod til at gå nye veje i formgivningen. Eller også er kunderne ikke lydhøre for formgivning, der ikke mest af alt ligner den foregående model. De seneste år har den grønne øko-bølge fra bilernes verden dog så småt ramt campingfolket, med alt hvad det indebærer af øget fokus på vægt. For når gennemsnitsbilen bliver mindre og svagere motoriseret, så må campingvognen også blive lettere og bedre til at bryde den luft, der koster brændstof og dermed kræver større motorer.

Et blik ud over de europæiske mærker afslører dog ingen revolutioner. Men den nye Hobby Premium ligner alligevel begyndelsen til enden på den helt firkantede campingvogn, som vi kender den. At publikum er klar til noget mere moderne, vidner interessen for Premium om. Produktet er ganske enkelt udsolgt, og har man forelsket sig i den flotte vogn med de mørke vinduer, ja så må man pænt vente til et godt stykke efter sommerferien, før man kan få leveret drømme-campingvognen.
 

Indre værdier intakte

Uanset hvilken vinkel man betragter Premium fra, så er det flotte, bløde linjer, øjet møder. Om man så kan lide de mørke ruder, er en smagssag. I øvrigt er de midterste ruder "falske", men med til at give vognen en helt særlig fremtoning. Hvis man nogensinde har set den italienske Tabbert Paganini 655 DF, så er man ikke i tvivl om, hvad der har inspireret Hobby-folkene.

Designet er finpudset i en vindtunnel, og det er bestemt ikke alle producenter, der benytter den slags metoder. Arbejdet med aerodynamikken har også ført til manøvrehåndtag, der er smukt og vindglat integreret i hjørnerne af vognen. Under skallen er der dog ikke tale om særlig meget high-tech, for konstruktionen er stadig den gode velprøvede med træbund og alu-sider.

Indendøre i Hobby har designerne ikke hentet meget inspiration hos Tabbert, men et stort, højt 140 liter køleskab og brede skuffer under køkkenbordet giver mange funktionelle indretningsmuligheder.
 

Flot produkt

Nyt er tagbelægning i aluminium belagt med glasfiber. Dermed er taget altså godt beskyttet mod hagl, og det generelle lydniveau i regnvejr er dæmpet. Under det elegante ydre gemmer der sig også selvjusterende bremser, som er udviklet af firmaet Knott.

»Hobby har skruet et flot produkt sammen, der rammer de kunder, der efterspørger design og formgivning, men som samtidig vil holde fast i den mere eller mindre klassiske indretning. Jeg tror, at vi vil se en design-afsmitning til en række andre mærker de kommende år,« vurderer adm. dir. Frederik Klausen, CC Camping & Marine A/S.

Premium byder på et lille, udvendigt bagagerum samt rum forude med aluminiumsgulv til gasflasker. En flot detalje er syv LED-lys på hjørnerne af fronten. Hobbys nye Premium-serie omfatter i år ni forskellige modeller fra den kompakte rejsevogn 440 SFr med en totalvægt på 1.350 kg til den store tandemakslede 720 UML med en vægt på 2.300 kg.

Nyhed: Opgør med den hvide camping-farve

31-03-2010: En klar tendens blandt årets nyheder er et opgør med campingvognens klassiske hvide farve. Læs artikel

Test af Kabe Classic 470 XV2 KS

14-04-2012: Campingvogne fra Kabe er kostbare som lystbåde. En ny version skal lokke yngre kunder til. Læs artikel

Test af Dethleffs Beduin 515 DB

22-11-2011: Campingvognen Dethleffs Beduin bygger på mange års erfaringer. Kun få ting har ændret sig. Læs artikel

Test af Knaus Jubilæumsvogn

06-11-2011: Knaus fejrer 50 års jubilæum med en storsælger, der er spækket med udstyr og sænket i pris. Læs artikel

Test af Adria Action

20-10-2011: De små og smarte rejsevogne var tiltænkt et ungt publikum. Men det var de ældre, der bed på. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...