Find mere om:
Test af Knaus Jubilæumsvogn | bil.guide.dk

Campingvogn for de prisbevidste

Knaus fejrer 50 års jubilæum med en storsælger, der er spækket med udstyr og sænket i pris.

Det hele begyndte tidligere i år, men Knaus fortsætter jubilæumsfesten langt ind i 2012. I Danmark bliver det med jubilæumsmodellen Knaus Südwind 500 FU. Der er tale om én model med én indretning. Det er denne campingvogn eller ingen. Tyskerne er ikke sådan at bide skeer med, og det kommer til udtryk ned til mindste detalje. Der er tale om god kvalitet, en lang liste af ekstra udstyr og så til en bemærkelsesværdig lav pris.

Elegant og fleksibel

Ved første øjekast kan man se, at der gjort noget specielt ud af modellen. Stafferingerne er sammen med resten af det udvendige design yderst moderne. De hvide, glatte aluminiumssider kan være sarte over for skrammer, men flotte ser de ud. Man skal bare passe godt på dem. Størrelsen på campingvognen gør den fleksibel. Den egner sig både til at ligge fast med, f.eks. på en forårssæsonplads, eller til at rejse ud i Europa med. Man har acceptabelt med plads, når man bor det samme sted i længere tid, og omvendt er den ikke for stor til sydfransk målestok, hvor der ikke fråses med pladsen på campingpladserne.

Et moderne hjem

Indenfor er der lyst og venligt. Som et moderne hjem, der netop er bygget efter tidens trend med rigeligt med lys, funktionaliteter og minimalisme i højsædet. Stuen er næsten helt hvid og med sikkerhed sart, hvis man har to krudtugler af børnebørn med på tur. Hynderne er smudsafvisende, men kræver hensyn. Til gengæld vil man glæde sig over siddekomforten med høje, bløde ryglæn, praktisk belysning og vinduer med gardiner og myggenet. Soveværelset er i samme stil, og sovekomforten er der kræset ekstra for. Det passer til målgruppen, der i dag tager en god seng for givet. Badeværelset er standard.

Køkkenet træder frem

I samme øjeblik, man træder ind ad døren, får man øje på køkkenet, der har alt det, som et køkken også har derhjemme. Bare på mindre plads. Der er tænkt i geniale løsninger for at få plads til det hele, og det er lykkedes. Og det uden, at det er gået ud over funktion eller design. Alle skuffer er brede og dybe, så der kan være meget, uden at det roder rundt, når man kører. Apotekerskabene er også gennemtænkte, fordi de er stabile og overskuelige.

Mere for pengene

En Knaus campingvogn i denne klasse ville normalt have kostet op mod 35.000 kr. mere, end denne jubilæumsmodel gør. Til gengæld kan man ikke lave om på den færdige pakke. I denne model er glatte, hvide alusider, træktøjsafdækning, hjulkapsler, komplet myggenetsdør, tagluge HeKi II med belysning, L-køkken med store skuffer, apotekerskab, Truma Therme-varmtvandsforsyning og sengetæppe med i prisen. Er det udstyr, som man i forvejen gerne vil have, er der penge at spare, fordi prisen på campingvognen er så lav. Og så er det nu, man skal slå til, for det er i denne tid, at man holder fest hos Knaus og fejrer mange års erfaringer.Jubilæumsvogn

 • Model: Knaus Südwind 500 FU – 2012 model el.
 • Totallængde: 728 cm.
 • Totalbredde: 232 cm.
 • Totalvægt: 1.400 kg.
 • Lasteevne: 290 kg (Lasteevnen er mindre pga. af udstyrspakken.)
 • Antal sovepladser: 4.
 • Forteltsmål: 960 cm.
 • Varmesystem: Truma blæsevarme.
 • Skylight vindue er ekstra udstyr.
 • Pris: 139.900 kr. (Normalpris 172.000 kr.)
 • Egnede campingtrækkere:
 • Toyota RAV4 2,2 D-4D (foto), Suzuki Grand Vitara 1,9 DDiS, VW Tiguan 2,0 TDI.
 • www.knaus.dk

Nyhed: Fremtidens campingvogn vises som små dryp

10-02-2015: Udviklingen af campingvogne sker i et meget roligt tempo. Kun få detaljer fra design-koncepter overlever og ender i nye konstruktioner, som kommer på markedet. Knaus giver her et bud på, hvilke muligheder de ser i fremtiden. Læs artikel

Test af Knaus Sky I 650 LEG

05-05-2012: Det tyske firma er tilbage med nye campingvogne og en camper, der ligner et stærkt udspil. Læs artikel

Guide: Test af Hobby Premium

24-03-2012: Forholdet mellem pris og udstyr gør tyske Hobby til en bestseller på det europæiske marked. Læs artikel

Test af Hymer Feeling 230

01-01-2012: Hymer Feeling 230 er på en og samme tid det hele og ingenting på krogen. Læs artikel

Test af Caravelair Antares

18-12-2011: Caravelair har 50 års erfaringer, men er ikke et alment kendt mærke på det danske marked. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...