Find mere om:
Test af Weinsberg CaraOne 400 LK | bil.guide.dk

Smidig campingvogn til børnefamilier

Weinsberg CaraOne 400 LK er ikke dyr, og man kan med god grund købe ny i stedet for brugt.

Man fristes til at sige, at denne campingvogn fra tyske Weinsberg er så lille, at man ikke kan skifte mening i den. Alligevel er der plads til hele familien, så længe den består af maksimum to voksne og to børn. Alle har hver sin soveplads i form af to køjer og en dobbeltseng til forældrene. Soveværelset fungerer også som stue i dagtimerne, og den fleksibilitet udnytter pladsen optimalt. I dagtimerne har man en stue, hvor der er rigeligt med plads på begge sider af det store spisebord. Ulempen er, at forældrene skal rede seng hver aften. Det tager et par minutter. På en sommerferie, hvor man er ude det meste af tiden, kan man vælge at lade dobbeltsengen være redt hele tiden og spise i forteltet.

Hyggelige børneværelser


Selv om campingvognen er kompakt, har børnene hver deres køjeseng med lamper, hylder, vinduer med myggenet og gardiner. Vinduer og senge er sikret, så selv små børn ikke falder ud. Der er gode madrasser og lamelbund i sengene. Fordelen ved at have køjesenge til børnene er, at de kan puttes til normal sengetid, for der kan lukkes af mellem køjerne og resten af campingvognen. I denne del af campingvognen har børnene deres egne garderobeskabe, og under den nederste køje er der et stort magasin til opbevaring af campingudstyr. Stigen til den øverste køje er trukket så langt tilbage, at den ikke generer barnet i den nederste køje. Kanterne er dog en anelse for skarpe.

Især i køkkenet og badeværelset mærker man, at campingvognen er lille. Badeværelset med toilet vil fungere for de fleste, men en mand på f.eks. 190 cm og 100 kg vil have svært ved at komme rundt. Det er også lidt besværligt, hvis man skal assistere et barn på toilettet. Det eneste sted, man finder tegn på, at der er sparet på valg af materialer, er på skabet i badeværelset, der er konstrueret af hård plast. Køkkenet har det, et køkken skal have, med komfur, håndvaske og køleskab, men der er ingen afsætningsplads. Til gengæld er det store bord i stuen lige ved hånden, eller man kan bære maden ud i forteltet. Køleskabet er for lille til fire personer.

Til en campingvogn af denne størrelse kræves et fortelt. Det behøver ikke være stort. Jeg vil anbefale, at man også supplerer med en grill. Hertil kommer bord og fire stole. Alt det campingudstyr kræver plads, og er der noget, denne campingvogn har, er det opbevaringsplads. Man har både et højt garderobeskab over blæservarmen og store, dybe tøjskabe over stuen. Under den ene sofa er der også et magasin, og gaskassen er enorm. Udfordringen er at tage de rigtige ting med og pakke korrekt, for lasteevnen er kun 160 kg, og det er ikke meget til fire personer.

Perfekt rejsevogn


Weinsberg 400 LK er en herlig rejsevogn for børnefamilien, der kan lide at køre fra sted til sted og kun medbringe det mest nødvendige. Den kan tages med overalt, og med en totalvægt på 1.000 kg kan den også trækkes af mange slags biler og med et overkommeligt brændstofforbrug. Man mærker knapt nok, at man har noget på krogen, og når man kommer frem til destinationen og skal stille op, tager det kun få minutter. Vælg et simpelt rejsetelt, f.eks. Isabella Minor, der ikke vejer meget og rejses på ca. 10 minutter.

Der er mange lyspunkter ved denne campingvogn. Det største er prisen på knapt 80.000 kr. Man kan anskaffe sig en ny feriebolig, som man kan tage med overalt. Det er en perfekt rejsevogn til sommerferien, og når den er købt, er der - sammenlignet med andre vogne i samme størrelse - stadig mange penge til feriesjov.

Weinsberg CaraOne 400 LK

 • 2011 model.
 • Totallængde: 591 cm.
 • Totalvægt: 1.000 kg
 • Lasteevne: 160 kg.
 • Antal sovepladser: 4 (2+2).
 • A-mål fortelt: 878 cm.
 • Varmesystem: Truma blæservarme.
 • Vandtank: 45 L.
 • Køleskab: Dometic 105 L.
 • Pris: 79.900 kr.
 • www.weinsberg.dk.

Test af Kabe Classic 470 XV2 KS

14-04-2012: Campingvogne fra Kabe er kostbare som lystbåde. En ny version skal lokke yngre kunder til. Læs artikel

Guide: Test af Hobby Premium

24-03-2012: Forholdet mellem pris og udstyr gør tyske Hobby til en bestseller på det europæiske marked. Læs artikel

Test af Wilk Vida 490 KM

26-08-2011: En campingvogn er ikke bare en campingvogn. En campingvogn fra Wilk er et stykke håndværk, hvor den tyske grundighed kommer til udtryk, uden at det går ud over hyggen. Læs artikel

Nyhed: Opgør med den hvide camping-farve

31-03-2010: En klar tendens blandt årets nyheder er et opgør med campingvognens klassiske hvide farve. Læs artikel

Guide: Små biler kræver små campingvogne

02-06-2014: Danskernes små biler giver udfordringer, når der skal købes ny campingvogn Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...