Find mere om:
Ringenes overherre | bil.guide.dk

Ringenes overherre

Audi R8 fås snart med V10-maskine og 525 heste.

Med selvsikkert kromgrin. Glimt i lygterne, lysende diamantkæde, emblemer og benzindæksel som sølvmedaljer er Audis nye R8 ligeså diskret, som var det Mads Mikkelsen, der gik en strøgtur.

Der er kun et kritikpunkt, hvis man skal være en rigtig lyseslukker: Den mangler kræfter, da den nuværende V8-maskine med 420 heste ikke er stærk nok til at holde på de mest spektakulære superbiler.

Men det ændrer sig nu, da Audi løfter sløret for den næste version af topmodellen - R8 V10. Dens 5,2-liters 10-cylindrede motor leverer 525 heste, og det kapper syv tiendedele af accelerationstiden fra 0-100 km/t, der fremover kun tager 3,9 sekunder. Tophastigheden er 316 km/t. I modsætning til, hvad mange havde forventet, er det dog ikke en Lamborghini-motor, men Audis eget 10-cylindrede kraftværk.

Bilen er udstyret med Audi magnetic ride som standard, et dæmpersystem, som i løbet af millisekunder tilpasser undervognens karakteristik til vejens beskaffenhed og til kørestilen.

Udvendigt er karrossen også blevet tunet. De forreste luftindtag, som tilfører luft til kølerne, og frontskørtets liste er lakeret i sort højglans. Antallet af tværsprosser er reduceret fra fire til to. Lamellerne i singleframe-kølergrillen har en markant kromfinish og bilens sideblades er mere fremhævede end på den almindelige version. Audi R8 5,2 FSI, som er det rettelige navn, introduceres i Danmark i andet kvartal 2009. B&Olydanlæg hører til standardudstyret.

Test af Audi RS5

29-04-2010: Med ny motor og et nyt firehjulstræk mestrer Audi RS5 både bane og den behagelige langtur. Læs artikel

Test af Audi R8

26-03-2010: Tom Kristensen vandt Le Mans med racerbilen Audi R8. Nu er tyskerne klar med en åben udgave. Læs artikel

Nyhed: Skulpturel Audi A5 Coupé

12-06-2016: Den elegante todørs coupé slår tonen an som den første model i den nye generation af A5-modeller. Læs artikel

Nyhed: Forførende super-Audi er født til fart

05-04-2016: Den nye Audi R8 V10 Spyder med 540 hk byder på en buldrende åben køreoplevelse. Læs artikel

Test af Audi TT Roadster

27-03-2015: Premiere: Hvor den nye Audi TT måske er for forsigtig, er er TT Roadster mere fornøjelig. Du kan roligt droppe topmodellen til fordel for de mere enkle varianter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...