Find mere om:
Ferrari FF får flere kræfter og nyt navn | bil.guide.dk

Ferrari FF får flere kræfter og nyt navn

Den store firepersoners Ferrari FF får et løft og skifter navn til GT4 Lusso.

En fintuning af teknologien, mere motoreffekt, firehjulsstyring og små designmæssige justeringer.

Det er resultatet af et midtvejsfacelift til den store firepersoners Ferrari FF fra 2011, som nu også skifter navn til GT4 Lusso.

Det nye modelnavn hentyder til klassikere som 330 GT og 250 Berlinetta Lusso, mens tallet fire refererer til de fire sæder. Den større praktikalitet, som den 2+2-model, sportsvognen vitterligt har, tiltaler ejerne, der kører 30 pct. mere i deres bil end andre Ferrari-ejere. De bruger nemlig i større grad bilerne til trackdays eller paradekørsel i godt vejr.

Målet med faceliftet er også at få flere yngre købere ind i folden, folk, der ikke alene er entusiaster, men altså også vil bruge deres bil til noget praktisk. Ferrari på den store klinge

Det gør dog ikke modellen tandløs. Med en række nye teknologier kan føreren nemlig mere end tidligere køre til grænsen på banerne.

Mere elektronik

Det gælder de medstyrende baghjul, et nyt elektronisk spærredifferientiale og nye elektronisk styrede støddæmpere, som skal være med til at gøre det store fartmonster mere allround og blid på almindelig vej.

På kraftsiden hæves effekten i den monumentale 6,3-liters 12-cylindrede motor fra 660 hk til 690 hk, mens momentet på 697 Nm topper ved 5.750 omdrejninger – men 80 pct. af det kan allerede hentes ved 1.750 af slagsen.

0-100 km/t. klares på 3,4 sekunder, mens topfarten er 335 km/t. Giv dit bud på fremtidens Ferrari

Inden døre kan de ombordværende hygge sig i en kabine, hvor der er blevet mere plads takket være nye, mindre airbags, og der er kommet flere ædle materialer samt en ny HD-berøringsskærm på ikke mindre end 10,25 tommer.

Den nye Ferrari vises på det kommende motorshow i Geneve. Danske priser kendes ikke.

Test af Ferrari California T

13-09-2014: Første Ferrari med turbo siden legenden F40. Går det godt? Lyder den ordentligt? Vi lader de første kilometer løbe ind under fronten på vejene nær Ferrari-byen Maranello i Norditalien. Det blev overraskelsernes dag. Læs artikel

Test: Ferrari for hele familien

28-01-2011: Ud over at være et designchok melder Ferrari FF sig ind i ligaen af firepersoners coupeer. Læs artikel

Nyhed: Super-Ferrari bliver topløs

17-07-2016: La Ferrari smider toppen og er klar som åndeløst smuk spider med stof- eller fast tag. Læs artikel

Nyhed: Ferrari på den store klinge

04-11-2015: Den avancerede Ferrari F12tdf med 780 hk, som klarer 0-200 km/t. på 7,9 sekunder, har teknik fra motorsportens verden. Læs artikel

Test af Ferrari 488 GTB

21-08-2015: Ferrari melder sig ind i tidsalderen, hvor det nye sort er lavt forbrug. Derfor har nyeste stejlende hingst en downsizet motor med turbo – på tværs af selve filosofien, indvender nogle. Men når den nye har 20 pct. mere effekt og udsender 20 pct. mindre CO2, er alting godt, konkluderer vi efter den første test af en bil, der mere end noget andet er vild. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...